Miért érdemes robotikát tanítani a magyar iskolákban?

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 9. 17:33

A Neumann Társaság Versenyben a robotok! címmel rendez online meetupot 2022. szeptember 22-én, amelyen a legrangosabb robotikai versenyekre hazai csapatokat felkészítő tanárok osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel arról, miért érdemes a tantermekben is foglalkozni a robotok programozásával.

A digitális kultúra és az oktatás egyre hangsúlyosabb részét képezi a robotika, ráadásul az oktatási célokat szolgáló robotok építése, programozása szakkörökön és versenyeken, illetve hobbiként is egyre népszerűbb időtöltés. 

 

A Neumann Társaság soron következő, 2022. szeptember 22-én délután 16 órakor kezdődő online meetupján a társaság robotika szakosztályának szakértői fogják megosztani tapasztalataikat a robotika alkalmazásáról a oktatásban, illetve a digitális készségek otthoni körülmények közt való fejlesztésében.

 

A meetupon részt vevő pedagógusok robotikai versenyek szervezőiként, diákversenyzők felkészítőiként sok éves tapasztalattal rendelkeznek a robotok edukációs célú alkalmazásában, így a meetupon tanárok és szülők számára egyaránt hasznos tanácsokkal szolgálnak majd. 

 

 

A Versenyben a robotok! meetup felkért szakértői:

  • Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztály alelnöke, a Baptista Pedagógiai Intézet robotikatanára, RoboCupJunior világversenyen többször érmes csapat felkészítője
  • Dr. Nemes József, a Neumann Társaság Vas Megyei Szervezet elnöke, egyetemi docens, a szombathelyi robotika versenyek (RobOlimpia) szervezője
  • Simon Béláné dr. Balogh Ágnes, a Neumann Társaság Életműdíjasa,  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a RoboCupJunior magyarországi képviselője, a Magyar Ifjúsági Robot Kupa alapítója, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott oktatója

 

Moderátor: Képes Gábor, a Neumann Társaság marketingigazgatója

 

A 2022. szeptember 22-én 16 órától zajló Versenyben a robotok! meetup a Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A sokszínűség, egyenlőség és az elfogadás népszerűsítéséért kapott elismerést a Schneider Electric

Egymás után a negyedik évben is a Sokszínűségi Vezetők közé sorolta a Schneider Electric-et a Financial Times. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ráadásul a Forbes és a Refinitiv listáján is a munkahelyi sokszínűség, az egyenlőség és az elfogadás világvezetői közé került. Ezzel elismerték a cég hosszú ideje tartó törekvéseit, miszerint egy igazságosabb és méltányosabb társadalomért dolgoznak. Ennek kézzel fogható eredményeit mára a mindennapokban is tapasztalhatják cég dolgozói.

2022. december 4. 16:43

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Magyar megoldás született a rezsicsökkentésre házi napelemekkel

Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték az ilyen típusú beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. 

2022. december 4. 12:03

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55