Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 27. 18:12

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

Az új fejlesztésekkel az SAP SuccessFactors HXM Suite egy teljeskörű tehetségfejlesztési rendszert biztosít a szervezetek számára, hogy azok adatalapú döntések segítségével irányítsák, motiválják és fejlesszék az embereiket, csapataikat. A most bemutatott modulok integrálják az adatokat, a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát, hogy a szervezetek jobban megismerjék a foglalkoztatottjaikban rejlő képességeket, és olyan információhoz juttassák a HR szakembereket, amik birtokában a szervezet igényei jobban kiszolgálhatók. 

 

 

A következő fejlesztések 2022 negyedik negyedévében lesznek elérhetők az SAP SuccessFactorsban:

  •  A Skill Ontology egyfajta készség-mérleg, mely a gépi tanulást és az automatizálást használja a munkatársak készségeinek elemzésére. A szerepük, felelősségi körük, tapasztalataik és eredményeik alapján elemzi a dolgozókat, így nyújtva átfogó képet a szervezetben felhalmozott készségekről.
  •  A Growth Portfolio a növekedési lehetőségek áttekintését biztosítja. Ez a munkavállaló egyedi tulajdonságainak dinamikus könyvtára, külön követve a készségeket, erősségeket, munkastílust, hobbit és célkitűzéseket – egy komplex „én-modellt” adva a dolgozóról.
  •  A Dynamic Teams lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy létrehozzák, nyomon kövessék, mérjék és optimalizálják a hagyományos hierarchián kívül létező csapatok eredményeit. Az SAP SuccessFactors Performance & Goals megoldást használó szervezetek objektív kulcseredményeket rendelhetnek a csapatokhoz, hogy nyomon követhessék az előrehaladást és mérhessék a sikert. Emellett az SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace megoldáson belül a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével a személyes fejlődés még igazságosabbá válik, hiszen nem a szervezeten belüli ismeretségek, hanem a saját képességek megléte révén kaphat felkérést csapatokba a munkavállaló.

 

Az SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace modullal együtt ezek a megoldások biztosítják azt az információt és alkalmazkodóképességet, amely szükséges ahhoz, hogy a vállalatok képzettebb, agilisabb munkaerőt és igazságosabb lehetőségeket építsenek ki. Ezekkel a fejlesztésekkel a dolgozókról alkotott profil sokkal alkalmasabb lesz az ajánlások egyénre szabásához, hiszen az egyes személyek teljes énjét tükrözik, nem csak a készségeiket. A HR felülemelkedhet a hagyományos struktúrákon, hogy a munkaköri leírások helyett a készségeken alapuló munkát támogassa – segítve a szervezeteket olyan sokszínű csapatok kialakításában, amelyek jobb eredményeket tudnak elérni, miközben a gyakorlati tapasztalatokon keresztül felgyorsítják az előmenetelt és a személyes fejlődést.

 

„A szervezetek akkor gyarapodnak, ha az ott dolgozók elkötelezettek a karrierjük iránt, megfelelően képzettek, testhezálló megbízatást kapnak és a közösség támogatását tudhatják maguk mögött. A nagy létszámú szervezetekben azonban különösen nehéz átfogó képet kapni a munkaerőben meglévő készségekről vagy az emberek ambícióiról. Az SAP SuccessFactors piacvezető HR-stratégiai szoftverünk ezekkel a fejlesztésekkel elébe megy azoknak a kihívásoknak, amikkel a jövő vállalatai szembenéznek. Elmosódnak a határok a foglalkozások és a szakmák között, szinte definiálhatatlanok, hogy egyes posztokra milyen ember az ideális jelölt, ezek a modulok viszont a rátermettség, a tapasztalat, a hozzáállás, a készségek, az elkötelezettség és még megannyi más paraméter magasan automatizált mérésével és elemzésével támogatják a szervezet céljait.” – magyarázza Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója a frissen bemutatott fejlesztések indítékát. 

Kulcsszavak: SAP szoftver

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08