Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

forrás: Prím Online, 2022. október 1. 16:07

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

Most is közel két tucat új funkciót mutatott be a Google, amelyek zöme idén már elérhető lesz. Bár a bejelentések nagy része elsőként Amerikában lesz éles, de idén Magyarországon is élesedhet a Google MultiSearch.

 

Érkezik a MultiSearch Magyarországra?

A Google bejelentette, hogy a következő hónapokban 70 nyelvre kiterjeszti a MultiSearch funkciót, ami tavaly jelent meg angol nyelven és az USÁ-ban.

 

Bár a Google nem nevesítette az érintett 70 nyelvet, de a korábbi, hasonló nyelvszámot érintő bejelentésekbe rendre beletartozott a magyar nyelv, így bízhatunk benne, hogy ez most sem lesz másképp.

 

Mi az a MultiSearch?

A Multisearch azt jelenti, hogy a telefonod kamerájával készítesz egy képet ÉS ezt a képkeresést kiegészíted egy szöveges kereséssel. A Google pedig a készített kép és a szöveges keresés együttese alapján ad találatokat. Például, ha tetszik egy ruha amit az utcán látsz egy járókelőn, akkor arról képet csinálva rákerehetsz a neten, vagy ha valamit javítanod kell, akkor is jól jön a MultiSearch használata.

 

blog.google

 

Hogy működik a MultiSearch?

Az okostelefonod Google App-ján kattints a Google Lens-re, majd irányítsd a kamerádat arra, ami érdekel. Utána az “Add to your search” gombbal tudod a keresést szöveggel kiegészíteni.

 

További bejelentések

A Google a SearchOn konferencián további közel két tucat új funkcióról számolt be. Ezek közül kilenc a vásárlási élményt javítja majd.

 

Többek között a vásárlás során megjelennek majd az aktuális „trendi termékek”, lehetőség van a korábbi vásárlásaink alapján személyre szabott  keresést folytatni, és a 3D termékfotók is megjelennek majd a találati listán

 

Fordított helyi hírek

A Google, ha a felhasználók más országból származó hírre keresnek rá, akkor a Google gépi tanuláson alapuló algoritmus alapján azonnal lefordítja a találati listára a más országokból, más nyelven íródott tartalmakat. Így az emberek hitelesebb forrásból férhetnek hozzá az információkhoz. Például egy mexikói földrengésről a helyi mexikói lapok angol fordításából tájékozódhatnak.

 

Több vizuális információ

A Google bizonyos kereséseknél több vizuális információt fog adni. Képeket, rövid videókat, tippeket, a keresés jellegéből adódóan. Ezek elsősorban a helyre (város, ország) történő kereséseket, a személy kereséseket érinti majd.

 

Fórumok és beszélgetések

Szintén az amerikai találati listán élesedik a “Forums and Discussion” szekció a találati listán, bizonyos kereséseknél. Itt a felhasználó, valós emberektől kaphat első kézből származó információkat.

 

Az Amazon és a TikTok versenye?

Szuhi Attila SEO szakértő szerint, a mostani változások révén még változatosabb lesz a találati lista, és egyértelmű, hogy a szöveges keresésektől a Google elmozdult a vizuális keresés irányába, ami részben válasz a TikTok sikerére. A sok vásárlási élményt javító fejlesztés pedig az Amazon e-kereskedelmi fölényére adhat kihívást.

Kulcsszavak: Google Google MultiSearch

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek az elektronikai eszközök kerülnek majd a legtöbb fa alá

A kisebb-nagyobb elektronikai eszközök nem véletlenül az ünnepek sztárjai: egyrészt valóban hasznos ajándékok, másrészt a karácsony az az ünnep, amikor nagyobb értékű termékekre is hajlandóak vagyunk költeni. Az Euronics megvizsgálta, mik voltak a legkeresettebb termékek tavaly karácsonykor és elárulja, várhatóan milyen termékek kerülnek majd idén a legtöbb fa alá.

2022. november 27. 10:22

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Digitalizációból állít követendő példát a hazai cégek elé a Digiméter

Mi a közös a közösségi médiára specializálódott Klausz Social Group ügynökségben, a Hunnia Kristály vendéglátóipari nagykereskedésben és a Lumenet prémium világítással foglalkozó webáruházban? Mind a három cég úgy döntött pár évvel ezelőtt, hogy a digitalizáció segítségével fejlődik tovább, amiben olyan sikeresnek bizonyultak, hogy 2022-ben elnyerték a Digiméter-díjat. 

2022. november 26. 13:25

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20