Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

forrás: Prím Online, 2022. október 1. 16:07

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

Most is közel két tucat új funkciót mutatott be a Google, amelyek zöme idén már elérhető lesz. Bár a bejelentések nagy része elsőként Amerikában lesz éles, de idén Magyarországon is élesedhet a Google MultiSearch.

 

Érkezik a MultiSearch Magyarországra?

A Google bejelentette, hogy a következő hónapokban 70 nyelvre kiterjeszti a MultiSearch funkciót, ami tavaly jelent meg angol nyelven és az USÁ-ban.

 

Bár a Google nem nevesítette az érintett 70 nyelvet, de a korábbi, hasonló nyelvszámot érintő bejelentésekbe rendre beletartozott a magyar nyelv, így bízhatunk benne, hogy ez most sem lesz másképp.

 

Mi az a MultiSearch?

A Multisearch azt jelenti, hogy a telefonod kamerájával készítesz egy képet ÉS ezt a képkeresést kiegészíted egy szöveges kereséssel. A Google pedig a készített kép és a szöveges keresés együttese alapján ad találatokat. Például, ha tetszik egy ruha amit az utcán látsz egy járókelőn, akkor arról képet csinálva rákerehetsz a neten, vagy ha valamit javítanod kell, akkor is jól jön a MultiSearch használata.

 

blog.google

 

Hogy működik a MultiSearch?

Az okostelefonod Google App-ján kattints a Google Lens-re, majd irányítsd a kamerádat arra, ami érdekel. Utána az “Add to your search” gombbal tudod a keresést szöveggel kiegészíteni.

 

További bejelentések

A Google a SearchOn konferencián további közel két tucat új funkcióról számolt be. Ezek közül kilenc a vásárlási élményt javítja majd.

 

Többek között a vásárlás során megjelennek majd az aktuális „trendi termékek”, lehetőség van a korábbi vásárlásaink alapján személyre szabott  keresést folytatni, és a 3D termékfotók is megjelennek majd a találati listán

 

Fordított helyi hírek

A Google, ha a felhasználók más országból származó hírre keresnek rá, akkor a Google gépi tanuláson alapuló algoritmus alapján azonnal lefordítja a találati listára a más országokból, más nyelven íródott tartalmakat. Így az emberek hitelesebb forrásból férhetnek hozzá az információkhoz. Például egy mexikói földrengésről a helyi mexikói lapok angol fordításából tájékozódhatnak.

 

Több vizuális információ

A Google bizonyos kereséseknél több vizuális információt fog adni. Képeket, rövid videókat, tippeket, a keresés jellegéből adódóan. Ezek elsősorban a helyre (város, ország) történő kereséseket, a személy kereséseket érinti majd.

 

Fórumok és beszélgetések

Szintén az amerikai találati listán élesedik a “Forums and Discussion” szekció a találati listán, bizonyos kereséseknél. Itt a felhasználó, valós emberektől kaphat első kézből származó információkat.

 

Az Amazon és a TikTok versenye?

Szuhi Attila SEO szakértő szerint, a mostani változások révén még változatosabb lesz a találati lista, és egyértelmű, hogy a szöveges keresésektől a Google elmozdult a vizuális keresés irányába, ami részben válasz a TikTok sikerére. A sok vásárlási élményt javító fejlesztés pedig az Amazon e-kereskedelmi fölényére adhat kihívást.

Kulcsszavak: Google Google MultiSearch

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezt kockáztatjuk, ha a felhőben tároljuk az adatainkat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének legfrissebb ENISA Fenyegetettségi Térkép nevű riportja szerint a pandémia következtében népszerűvé vált hibrid munkavégzés világszerte felgyorsította a szervezetek üzleti folyamatait támogató felhőalapú szolgáltatások bevezetését. 

2022. november 29. 15:27

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

4 tipp az adatmaszkoláshoz

Lassan minden hétre jut legalább egy olyan hír, ami arról számol be, hogy feltörték valamilyen nagyvállalat rendszerét, és érzékeny adatokat tulajdonítottak el. Általában csak a nagyobb vállalatoknál történt incidensek szivárognak ki, de kisebb és közepes méretű szervezetekkel szintén napi szinten történik ilyen. A Micro Focus szakértői szerint minden cégnek érdemes maszkolva tárolni az adatait, megelőzve az adatszivárgási eseteket. Elsőre úgy tűnhet, az állandó és általános maszkolás lassítja az üzletmenetet, ám fejlett technológiákkal ez a probléma is elkerülhető.

2022. november 29. 11:25

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.  Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.

2022. november 29. 10:02

Telt ház volt a DExpón

Több mint hatezer középiskolás volt kíváncsi a Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvényére november 23-án és 24-én. Az idei az első év, amikor mobilapplikáció is segítette a látogatókat, hogy eligazodjanak az intézmény képzési kínálatát bemutató programok és helyszínek között.

2022. november 28. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56