Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

forrás: Prím Online, 2022. október 3. 16:47

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

Bár még kezdeti stádiumban van a megvalósítás, az ambíciók nagyok és az alapok is megvannak ahhoz, hogy a Crypto Chip Token (BVC) tervei megvalósulhassanak, vagyis az interneten vásárlók a vásárlásaik után olyan jutalompontokat szerezhessenek, amit bármelyik általuk preferált webshopban le tudnak vásárolni, legyen szó hazai vagy külföldi szolgáltatóról.

 

A kereskedekemben már jól bevált jutalompontok, hűségpontok és kuponok biztonságosabb, követhetőbb és egyszerűbb alternatívája lenne a kriptovaluta alapú rendszerek használata – vallja Varga Zoltán, a Crypto Chip Token alapítója.

 

Az üzletember már 25 éve vezeti saját nagyforgalmú webshopját (bevachip.hu), ahol elsőként tesztelik a kripto jutalomrendszert. Emellett folyamatosan figyelemmel kísérik a nemzetközi trendeket és kutatásokat, hogy alkalmazkodni tudjanak a vásárlók igényeihez. A szakember úgy véli, a digitális lehetőségek hamarabb forradalmat hozhatnak a területen, mint gondolnánk: akár már 2-3 éven belül teret hódíthatnak a kripro hűségprogramok.

 

A kriptovalutával helyettesített jutalompontok valójában fizetőeszközzé alakulnának, amelyeket széleskörben elkölthetünk online és offline áruházakban, vendéglátóhelyeken vagy akár részvényként tekintve rájuk értékük növekedésére is spekulálhatunk.

 

pixabay.com

 

Van, ahol már gyorséttermekben is működik

„A projekt indítása előtt számtalan kutatási anyagot vizsgáltunk meg és az újakat is folyamatosan figyelemmel követjük, hogy igazodhassunk a piaci változásokhoz” – jegyezte meg Varga Zoltán, hozzátéve, hogy – „Elég csak megnézni a tengerentúli statisztikákat, Amerikában 2016-ban 536 db, 2020-ban már 6367 db, idén pedig már 34219 db Bitcoin ATM üzemel és többezer cég illetve vállalkozás fogadja el fizetőeszközként a kriptovalutákat. Ezek között olyan nevek szerepelnek, mint a Microsoft, az ATT, a Burger King vagy a KFC, hogy csak néhány példát említsek.”

 

A szakember úgy véli, különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy töretlen fejlődés figyelhető meg a kriptovaluta elfogadás irányában, amely egyúttal azt jelenti, hogy azok lesznek előnyben akik időben felismerik a változást és lépéseket tesznek ebbe az irányba. Egy ilyen fontos lépés lehet egy kriptovaluta elfogadási rendszer kiépítése, amelyre a Crypto Chip Token  használható megoldást képes nyújtani.

 

A csapat a közeljövőben hazai és nemzetközi partnerek bevonásával tervezi bővíteni hálózatát, amely egyaránt hasznos a kereskedelem minden résztvevője számára. Az ötlet és a megoldás elterjedésével, a piaci szereplők felismerését követően a BVC fejlesztésén dolgozó szakemberek exponenciális növekedésre számítanak mind a hálózat, mind a piaci érték tekintetében.

 

Gyorsabban növekedtek mint a Bitcoin

A jelenlegi holder bázisuk (azaz a BVC tokent birtokló személyek száma) 1200 felett jár és lassan, de biztosan növekszik. A kriptopiaci negatív trendek sem tépázták meg a projektet, hiszen másokkal ellentétben például 2022 augusztusában 65%-al növekedett az értéke miközben a Bitcoiné mindössze 6,9%-ot.

 

„Nehéz megbecsülni, hogy mikor fogjuk azt az értéket elérni, amit elsődleges mérföldkőnek tűztünk ki, azaz az 1$/1token árfolyamot, de tény, hogy a fő tevékenységünk – a webshopok és vásárlók közötti kapocs kialakítása – még csak kezdeti fázisban van, mivel jelenleg három vállalkozás tagja ennek a hálózatnak. Ezekben a kereskedelmi egységekben már lehet részben vagy egészben BVC tokennel vásárolni.” – tette hozzá Varga Zoltán, megjegyezve azt is, hogy ha dinamikusan növekszik a Crypto Chip Token értéke, akkor az a meglévő befektetőknek is jó, hiszen a vásárlásuk után jutalomként kapott tokenből, később önmagában tudnak majd nagy értékű termékeket vásárolni.

 

Mindezt nem nehéz elképzelni, hiszen a jelenleg 86.000 dollár piaci értékű projekt (2022. augusztusi adat) valóban kicsinek számít, amennyiben viszonyításként azt vesszük alapul, hogy a közepes méretű projektek piaci értéke általában 5-8 millió dollár környékén mozog. A jelenlegi érték százszorosa egyáltalán nem elképzelhetetlen.

 

A kriptovaluták számos lehetőséget nyitnak meg, például gyors, hatékony, nyomon követhető és biztonságos tranzakciókat. A World Economic Forum (2015) kutatása szerint 2027-re a GDP 10%-a kerül tárolásra a blokkláncban.

 

A project céljait és terveit a működésük felépítésével együtt honlapjukon mindenki részleteiben is megismerheti: https://cryptochiptoken.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05