Angliában is zöldülnek az ingatlanok

forrás: Prím Online, 2022. október 4. 12:41

A tervek szerint 2022. év végén adják át az Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot. A mintegy 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor, de már az építés során sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2 kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

Az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztő és befektetési társasága, a Landsec legújabb fejlesztése, a The Forge nevű irodaház lesz az első kereskedelmi ingatlan a szigetországban, amelyet a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján terveztek mind a kivitelezés, mind az üzemeltetés vonatkozásában. 

 

Már a projekt korai szakaszától kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy megvalósulhasson a klímabarát irodaház, amely összhangban van a brit ingatlanfejlesztő azon kötelezettségvállalásával, hogy 2030-ig nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású vállalkozássá válik, az abszolút CO2 kibocsátását pedig 70 százalékkal csökkenti. 

 

 

A Bankside kulturális központban található londoni The Forge két új építésű, egyenként kilencemeletes kereskedelmi irodaépületből, a Bronze és a Phosphor épületekből áll, amelyek együttesen mintegy 13 négyzetméter nettó belső teret biztosítanak majd a bérlőknek. A létesítményt a tervek szerint 2022 végén adják majd át. Ez az első olyan irodaház az Egyesült Királyságban, amelyet a magas szintű fenntarthatóságot biztosító platformalapú megközelítés (P-DfMA) alkalmazásával építettek. Az ingatlant az Innovate UK, az UK Research and Innovation részlege a Transforming Construction Challenge kezdeményezés demonstrációs projektjének választotta az úttörő tervezési és kivitelezési technológiák elismeréseként, amelyek eredményeként a tervezési fázistól kezdve a komplexum megvalósításához kapcsolódó teljes CO2 kibocsátás mintegy 25 százalékkal volt kisebb, mint egy hasonló volumenű, átlagos beruházás esetében. 

 

Az épület a Schneider Electric intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásait alkalmazza majd az üzemeltetés során, a Schneider Electric az EcoStruxure for Buildings komplex megoldása az energiahatékony épületüzemeltetés teljes skáláját biztosítja majd. Egyrészt hatékony ellenőrzést tesz lehetővé a létesítményt üzemeltetők számára, optimalizálva az épületüzemeltetési műveleteket; másrészt maximalizálja az üzemidőt és az üzemeltetési hatékonyságot, valamint betekintést nyújt az elektromos rendszer állapotába és energiafogyasztásába. Emellett a rendszerek folyamatos felügyelete és a hibák azonosítása révén információkat biztosít a helyzet gyors áttekintéséhez, lehetővé téve a proaktív beavatkozást, ha a működési hatékonyság elmaradna az elvárt szinttől.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

2023. január 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46