HONOR: „Zöld” működéssel a fenntartható jövőért!

forrás: Prím Online, 2022. október 5. 11:19

A HONOR számos környezetvédelmi intézkedést hozott meg azért, mert jobb és zöldebb világot szeretne. Fontos, hogy fogyasztói tudják, hogy a termékeik nem csak a környezetet nem szennyezik, de az emberi egészségre sem károsak. A márka folyamatosan csökkenti a természetre gyakorolt hatást, közben pedig kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat biztosít többszáz millió felhasználónak – ez az elköteleződés érezhető a terméktervezéstől a végső gyártásig és forgalmazásig minden folyamaton keresztül.

 

Tiszteljük a természetet!

A körforgásos gazdaság szellemében ökobarát anyagok használatával és a termékek élettartamának meghosszabbításával összpontosít a zöld tervezésre. Ezek csökkenthetik a nyersanyagfelhasználást, és így a bolygóra gyakorolt hatást. A zöld csomagolás, a tartós termékek, a felelős e-hulladék és a biztonságos vegyszerek alkotják a vállalat zöld működésének négy pillérét.

 

A zöld csomagolással a HONOR könnyű, kicsi, könnyen gyűjthető és környezetbarát csomagolást használ, célja ezzel is csökkenteni a nyersanyagfelhasználást.

 

Laptopjai csomagolásához egyszerűbb és strapabíróbb, integrált, hajtogatható, úgynevezett „origami” tervet talált ki, így 2021 óta már nem kartondobozokban szállítják ezeket a laptopokat, ami a széndioxid-kibocsátást összesen 208 tonnával csökkentette. Ezen felül a gépek és hordozható termékek ésszerű elhelyezésével és az egységes nyomtatott anyagokkal 74 tonna papírt takarított meg, ami 77 tonnányi széndioxidnak feleltethető meg.

 

 

Az ajándékdobozokat és a felhasználói útmutatókat szójatintával nyomtatja, ami nem csak kevésbé káros az egészségre, de csökkenti a függést az olajtól, valamint elősegíti az anyagok újrahasznosítását. A HONOR 2014 óta nyomja promóciós anyagait ezzel a tintafajtával, ami kb. 80 tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátást jelent a hagyományos anyagokhoz képest.

 

A cég tudja, hogy mennyire fontos az erdők és a biodiverzitás fenntartása, ezért is alkalmaz környezetbarát csomagolóanyagokat. A HONOR Magic3, a Magic V, a HONOR Watch GS3 és más termékek ajándékdobozainak anyagai mind átmentek az FSC minősítésen. A HONOR Magic széria termékek mobiltelefon-tálcái már cukornádból készülnek, míg a töltők és adatkábelek műanyag védőrétegét papír váltotta fel.

 

A terméktervezés fontos kritériuma még a tartósság. A márka átfogó megbízhatósági teszteket végzett a gépeken és az alkatrészeken, és úgy hosszabítja meg termékei élettartamát, hogy azokat minden szempontból megvizsgálja.

 

 

A HONOR már a terméktervezési fázisban a zöld tervezést tartja szem előtt. A nyersanyagok kiválasztásától az újrahasznosításig és hulladékkezelésig a termék teljes életciklusa alatt törekszik minimalizálni a környezetre gyakorolt hatást. 2021 óta a különböző csatornáin keresztül 1733 tonna elektronikus hulladékot gyűjtött be és dolgozott fel a vállalat.

 

A nemzetközi előírások jegyében a HONOR komoly szabályokat fektetett le. A cég a következő hat, potenciálisan veszélyes anyagot távolította el készülékeiből: klór, brómozott égésgátlók, PVC, berillium és berillium vegyületek, ftalátok és antimontrioxidok (Sb2O3). Ezentúl számos beszállítótól több tucat anyagösszetételt próbált ki azért, hogy a telefonjainak és tabletjeinek halogénmentes töltőkábelei legyenek. 

 

2016 óta a cég nagyjából 3379 tonnányi veszélyes anyagot távolított el termékeiből.

 

Jelenleg összesen 76 HONOR telefon és tablet kapott „A” környezetvédelmi minősétést a CQC-től, kettő pedig a kínai hatóságtól szerzett megfelelő minősítést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A sokszínűség, egyenlőség és az elfogadás népszerűsítéséért kapott elismerést a Schneider Electric

Egymás után a negyedik évben is a Sokszínűségi Vezetők közé sorolta a Schneider Electric-et a Financial Times. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ráadásul a Forbes és a Refinitiv listáján is a munkahelyi sokszínűség, az egyenlőség és az elfogadás világvezetői közé került. Ezzel elismerték a cég hosszú ideje tartó törekvéseit, miszerint egy igazságosabb és méltányosabb társadalomért dolgoznak. Ennek kézzel fogható eredményeit mára a mindennapokban is tapasztalhatják cég dolgozói.

2022. december 4. 16:43

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Magyar megoldás született a rezsicsökkentésre házi napelemekkel

Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték az ilyen típusú beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. 

2022. december 4. 12:03

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55