Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

forrás: Prím Online, 2022. október 5. 15:10

Az iskoláskorú gyerekek jelentős része a neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, az idősebbek esetleg már online is vásárolnak és olvasnak híreket. A világhálón számtalan lehetőség várja a diákokat, ám nem mindenki van tisztában az ezzel járó veszélyekkel. Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET ezért figyelemfelkeltő kreatív pályázatot hirdet a 6-20 éves korosztály számára Netezz biztonságban! címen. A legötletesebb pályamunkákat értékes nyereményekkel jutalmazzák, nevezni október 1-től 31-ig az ESET oldalán lehet.

Az iskolás gyerekek és fiatalok a neten könnyen válhatnak adathalászat, személyazonosságlopás, profil feltörés, kártevő programok, rosszindulatú appok és cyberbullying áldozataivá, sőt, olyan, kifejezetten őket célzó veszélyekkel is találkozhatnak, mint az ösztöndíjas csalás vagy a hamis diákmunka ajánlatok. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően használják az internetet.

 

„Az ESET-nél szívügyünk az internetbiztonság, különösen a világhálót már önállóan is használó diákok esetében. Szeretnénk, ha minél tudatosabban és körültekintőbben neteznének, és erre most egy kreatív pályázat keretében hívjuk fel a figyelmüket. A pályázók értékes nyereményeket nyerhetnek, de ami a legfontosabb, az alkotások elkészítése közben észrevétlenül is bővül a biztonságos netezéssel és IT technológiákkal kapcsolatos tudásuk” – mondta el Csizmazia-Darab István, az ESET termékeket forgalmazó Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője.

 

 

A szervezők a kreatív pályamunkákat két korcsoportban várják. A 6-12 évesek esetében arra kíváncsiak, hogy a diákok szerint hogyan tehető biztonságosabbá az internet, hogyan védenék a netezőket, a 13-20 évesek körében pedig arra keresik a választ, hogy hogyan tehető biztonságosabbá az információs technológia (IT), a pályázók hogyan védenék a felhasználókat. Mindkét korcsoportban digitális szövegeket és képeket lehet feltölteni az ESET pályázati aloldalára, az alkotásoknak csak a diákok képzelete szabhat határt, hiszen nevezi mesével, esszével, verssel, novellával, rajzzal, kollázzsal, vagy akár viccel, képregénnyel és mémmel is lehet. 

 

A beérkezett műveket egy internetbiztonsági és digitális szakértőkből álló zsűri bírálja el, az általuk, illetve a közönségszavazáson kiválasztott legjobb pályamunkák alkotói értékes díjakat, internet biztonsági szoftvert, biztonságos követőt (Apple AirTag vagy Samsung Galaxy SmartTag), illetve ajándékcsomagot kapnak. A fődíj a 6-12 évesek korcsoportban egy Nintendo Switch szülői felügyelettel és sport játékkal, a 13-20 éves korcsoportban pedig egy Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzol.

 

 

„A gyerekek és a fiatalok sokszor még a legtapasztaltabb szakembereket is meglepik fantáziájukkal és kreativitásukkal, ezért nagy izgalommal várjuk a diákok alkotásait” – mondta el Gerhardt Fanni, a Sicontact Kft. marketing vezetője. A pályázók, és mindazok, akik szeretnének minél nagyobb biztonságban netezni, az ESET Tudástárában hasznos és érdekes tartalmakat találnak. A kiberbiztonsági vállalat a gyerekek, a fiatalok és a szülők számára is összegyűjtötte a leghasznosabb tudnivalókat a biztonságos okoseszközöktől, a közösségi média használatán át az online ragadozók elleni védekezésig.

 

A Netezz biztonságban! – kreatív pályázatról bővebben az ESET oldalán lehet olvasni.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50