A fülbevaló öltöztet

forrás: Prím Online, 2022. október 1. 10:19

Az embereket mindig is elvarázsolta a szépség és az elegancia. Az ékszerek között az egyik legérdekesebb és izgalmasabb a fülbevalók világa, talán azért, mert a legszembetűnőbb a viselése. 

 

A nők számtalan változatban vásárolnak maguknak fülbevalót, függően attól, hogy milyen alkalomra választják. Az ékszerek anyaga is nagyon változatos, a hagyományos nemesfém (ezüst, arany, platina, nemesacél stb.) mellett napjainkban elterjedtek a szintetikus anyagból készült bizsu darabok, valamint a tollból, gyöngyből, drágakövekből, gyémántból készültek is.

 

A férfiak inkább a jelentéssel bíró, kisebb méretű, nemes anyagból készült darabokat preferálják, a mondanivaló és a harmónia a legfontosabb szempont náluk.

 

A fülbevalók fajtái

 

A felhasznált anyagok milyensége mellett még nagyon sok szempont befolyásolja a választásodat. Ha felkeresed a Velekey Ékszervilág webáruház fülbevaló részlegét, zavarba ejtően sokféle termékkel találkozhatsz. Nagy választékban vannak klasszikus, hagyományos, visszafogott és elegáns modellek, ezeket bárkinek és bármilyen alkalomra jó szívvel tudjuk ajánlani.
 


 

Sok bohókás, vicces alakú, anyagú modellből választhatod ki az egyéniségednek, hangulatodnak legmegfelelőbbet, és ezzel a megjelenésedet is vidámmá tudod változtatni.

 

A választás szempontjai

 

Az arcforma például nagy befolyással bír az ékszer alakjának, méretének megválasztásában. Ha kerek az arcod, akkor hosszúkás, lógós darabokat érdemes választani, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a megjelenésed. A keskeny archoz a kerek alakú kiegészítő illik, ez lehet csepp, gyöngy formájú.

 

Az ovális arcforma talán a legszerencsésebb, ehhez szinte minden tökéletes választás lehet, nem tudsz melléfogni. Természetesen jó, ha tisztában vagy az adottságaiddal, és ezekhez keresel megfelelő ékszert, de azt sem hagyhatod figyelmen kívül, hogy milyen zárszerkezettel készülnek az egyes fülbevalók.

 

Gyakran előforduló zárszerkezetek

 

Bár alapvetően az ékszer esztétikuma a meghatározó a vásárlásnál, azért a zár sem mindegy, hogy milyen. Mutatjuk is, mik közül tudsz választani.

 

  • Patentos zárszerkezet, a füllyukba történő beszúrás után egy mechanikus zár hajlik rá, megakadályozva a kiesést.
  • A legrégebb óta az orosz zárat használják, ami szinte el van dugva a fülcimpa mögött.
  • A stekker zár egy menet nélküli szárból és egy lemezből hajlított rugózó részből, úgynevezett fékezőből áll.
  • A horogzár és a kampózár igen népszerű megoldás a nagyméretű, lógós termékeknél. 
  • A klasszikus karikákat sem szabad kihagyni! A csőzáras karikánál az önmagába záródó vékony szár a szemben lévő csőbe tevődik, míg a villazáras karikánál a hátoldalán van a sorompó, melynek villájába kapcsolódik a szár.

 

Már a leírtakból is látható, hogy elég bonyolult a választás, de nem maradsz egyedül a döntésben! Ha felkeresed Velekey Ékszervilág webáruházat, vagy szombathelyi és hévízi üzletüket, esetleg budapesti bemutatótermüket, akkor minden bizonnyal megtalálod az egyéniségedhez legjobban illő formát. Sok sikert!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Modern megoldások a fűtési költségek csökkentéséhez

A hazai és nemzetközi piacon egyaránt jelentősen növekedtek az energiaárak. Ennek következtében a legtöbb háztartásban jelentősen emelkedtek a fűtési költségek is. Szerencsére számos házi praktika és modern technológia áll rendelkezésre az anyagi terhek redukálásához. Cikkünkben 3 modern megoldást mutatunk be a fűtési költségek csökkentéséhez.

2022. november 28. 17:48

Kedvező árfekvésű műanyag redőnyrendszerek

A műanyag redőnyök ára kedvezőbb, mint az alumínium redőnyöké, így jelenleg ezek a legkeresettebbek. A technika fejlődésével manapság már rendkívül jó minőségű műanyag rendszereket is találunk a piacon.

2022. november 1. 17:24

Mióta halogatod, hogy elvégezd végre a tanfolyamot?

Nem vagy egyedül akkor, amikor úgy érzed, hogy szívesen váltanál szakmát, és valahányszor eljössz a körmösödtől, megfogadod, hogy most bizony körülnézel a neten, beiratkozol egy körmös tanfolyamra, és belevágsz végre a hőn dédelgetett tervedbe.

2022. november 1. 17:02

Ezeket nem árt tudnod az alternatív kapcsolókról

Biztosan te is találkoztál már olyan épülettel, ahol a helyiségek kialakítása szükségessé teszi, hogy egy adott világítást több helyről is kapcsolni lehessen. Ilyen egy hosszú folyosó, az előszoba, egy nagyobb nappali, esetleg a háló. 

2022. november 1. 16:32

5 hiba, amit ne kövess el takarításkor

Előbb vagy utóbb elérkezik a nagytakarítás ideje, amikor kitakarítjuk a belső tereket, valamint a házunk külsejét is rendbe tesszük. Ilyenkor számos feladat elvégzésére sor kerül, például az ablakpucolásra, a padlástér kitakarítására és az eresztisztításra.

2022. november 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56