A Zyxel Wi-Fi 6 hozzáférési pontjainak sorozata óriási sikernek örvend a piacon

forrás: Prím Online, 2022. október 10. 19:27

A Zyxel a legújabb Wi-Fi 6 szabványt támogató hozzáférési pontok vadonatúj sorozatát dobta piacra, válaszul a vállalkozások és szervezetek egyre növekvő igényére a gyors vezeték nélküli adatátvitel és az egyre több kliens csatlakoztathatósága iránt. Az új NWA50AX és NWA90AX belső hozzáférési pontok, valamint az NWA55AXE külső hozzáférési pontok komoly értékesítési sikerre tettek szert – kétségtelenül a jóval drágább versenytársaikhoz képest kedvezőbb áraiknak köszönhetően.

A másik ok, amiért az új Zyxel hozzáférési pontok gyorsan bestsellerré váltak, az, hogy ezáltal a felhasználók sokkal szélesebb köre számára teszik elérhetővé a modern Wi-Fi 6 (802.11ax szabvány) vezeték nélküli technológiát. A fejlett vezeték nélküli szabványra való átálláshoz mindössze annyi a teendő, hogy a meglévő hozzáférési pontokat egyszerűen ki kell cserélni újakra, a jelenlegi hálózati kábelek megtartása mellett. A Zyxel olyan telepítésekhez is kínál megoldást, ahol a Power over Ethernet (PoE) nem kivitelezhető. Ezekre az esetekre felkészülve minden új Wi-Fi 6 hozzáférési ponthoz megfelelő tápadapter (az NWA50AX és NWA90AX modelleknél) vagy PoE befecskendező (a kültéri telepítésre tervezett NWA55AXE modellnél) is tartozik. Ezek a hozzáférési pontok az összes paraméterüket tekintve a UniFi alternatíváit jelentik.

 

Hálózatkezelés a felhőben

Az új Zyxel NWA50AX, NWA90AX és NWA55AXE hozzáférési pontok másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy központilag kezelhetőek a Nebula felhőszolgáltatáson keresztül. Ez lehetővé teszi a hálózati rendszergazdák számára, hogy felügyeljék szervezetük teljes vezeték nélküli hálózatát, és bármikor és bárhonnan konfigurálhassák az egyes hozzáférési pontokat – egyszerűen egy webböngészőn vagy okostelefonokra és táblagépekre szánt alkalmazásunkon keresztül.

 

Az új hozzáférési pontok hálózathoz való hozzáadásának folyamata is a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsödött. Nem kell mást tenni, mint okostelefonnal beolvasni a készüléken található QR-kódot, a készülék pedig automatikusan és gyorsan átemeli a vezeték nélküli hálózati beállításokat a korábban telepített hozzáférési pontok alapján. A hozzáférési pontok és vezeték nélküli hálózatok mindennapos kezeléséhez teljesen elegendő a Nebula felhőszolgáltatás ingyenes alapverziója, amely az új Zyxel hozzáférési pontok felhőben történő kezelésének előnyeit kínálja licencdíjak nélkül.

 

 

Gyors Wi-Fi bel- és kültéren egyaránt

A diszkrét és kompakt kialakítású NWA50AX és NWA90AX hozzáférési pontok megbízható beltéri lefedettséget és csatlakoztathatóságot biztosítanak számos ügyfél számára. Az egyetlen különbség köztük, hogy a magasabb NWA90AX modell további firmware-funkciókkal rendelkezik a kiterjedt üzleti hálózatok kezelésére. A két készüléken kívül az új sorozat tartalmazza az NWA55AXE kültéri modellt is, amely IP55-ös szintű por- és vízbehatolás elleni védelemmel rendelkezik, és parkolók, udvarok, kertek és egyéb kültéri területek lefedésére szolgál. A Zyxel NWA55AXE hozzáférési pont tökéletes az épületek közötti vezeték nélküli kapcsolatok kialakításához a Zyxel Smart Mesh technológia segítségével.

 

Az új Zyxel hozzáférési pontok főbb jellemzői:

● A Wi-Fi 6 szabvány támogatása (IEEE802.11ax/ac/n/g/b/a)

● Akár 575 Mb/s átviteli sebesség a 2,4 GHz-es sávban és 1200 Mb/s az 5 GHz-es sávban

● Akár 8 különálló Wi-Fi hálózat támogatása különböző SSID-kkel

● A legújabb WPA3-PSK titkosítási szabvány

● Helyi és felhőn keresztüli kezelés a Nebula platform segítségével

● Könnyen telepíthető és konfigurálható

● Power over Ethernet (PoE)

 

Az értékesítés támogatása érdekében a Zyxel egy marketingkampányt indított „A UniFi alternatívája” címmel, amelyben új vállalati vizuális anyagot láthatunk, és megismerhetjük a „Just Connect” filozófiát. A kampány kiemeli a fejlett Wi-Fi 6 szabványra való átállás egyszerűségét, az új hozzáférési pontok egyszerűsített kezelését a Nebula felhőszolgáltatáson keresztül, valamint a versenytársak termékeinél lényegesen alacsonyabb árakat.

 

Az új készülékek már kaphatók a Zyxel csatorna partnereinél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59