Az ABB 2023-ra is meghirdeti Női Mentorprogramját egyetemi hallgatók részére

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 09:56

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 

A programban részt vevő hallgatók az ABB vezetői és szakemberei közül saját dedikált mentort kapnak, akikkel 2023. január 1. és 2023. június 30. között öt alkalommal részt vehet a pályázati felhívásban részletezett programban. A nyer-tesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, telephely- és gyárlátogatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megis-merhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

 

 

 

A pályázat BSc és MSc női hallgatóknak szól, akik középfokú angol nyelvtudássall és aktív hallgatói jogviszonnyal (nap-pali, esti, levelező, aktív féléves) rendelkeznek az alábbi intézmények és karok egyikén: 

 

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

– Gépészmérnöki kar

– Villamosmérnöki és Informatikai kar

Debreceni Egyetem

– Műszaki Kar

Kecskeméti Főiskola

– Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai kar

Miskolci Egyetem

– Gépészmérnöki és Informatikai Kar

– Műszaki Anyagtudományi Kar

Óbudai Egyetem

– Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

– Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

– Alba Regia Műszaki Kara

Pannon Egyetem

– Mérnöki Kar

– Műszaki Informatikai Kar

Pécsi Tudományegyetem

– Műszaki és Informatikai Kar

Széchenyi István Egyetem

– Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

Szegedi Tudományegyetem

– Mérnöki Kar

 

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai ráter-mettségét, minimum középfokú aktív angol nyelvtudását (szóban és írásban egyaránt), valamint a benyújtott pályázat formai áttekinthetőségét szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség szempontjából. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.  A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőket személyesen és/vagy online is meghallgatják. 

 

A pályázatra olyan hallgatók jelentkezését fogadják el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytár-sánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.

 

A pályázati időszak: 2022. október 12. és 2022. november 7. között. A pályázatokat a vállalat 2022. november 25-ig bírálja el.

 

A pályázati kiírás részletei és a jelentkezési lehetőség a következő linken található: https://new.abb.com/hu/palyazati-felhivas

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48