Az LG a Unity-vel közösen dolgozik egy digitális otthon létrehozásán

forrás: Prím Online, 2022. október 25. 17:19

Egyetértési megállapodást írt alá az LG Electronics (LG) és a világ vezető, valós idejű 3D (RT3D) tartalmak létrehozására és működtetésére specializált platformját működtető Unity egy futurisztikus, digitális otthon létrehozásáról. Az úgynevezett meta-otthonban virtuális emberek segítenek majd a felhasználóknak az LG eszközök vezérlésében.

Az LG meta-otthona a személyes élettér "digitális ikertestvére": az otthoni környezet egy dinamikus, virtuális verziója, amiben az összes, a valóságban is üzembe helyezett LG-termék látható. Ezzel a technológiával a felhasználók úgy is időt tölthetnek a lakásukban, hogy közben nem is tartózkodnak otthon. A virtuális világban kényelmesen módosíthatják az LG termékek beállításait, termékjellemzőit és funkcióit – ezek a módosítások pedig a valóságban is egyből megtörténnek. Az intelligens otthoni eszközöket így új, élményszerű módon vezérelhetik.

 

A digitális tér arra is alkalmas, hogy a felhasználók átrendezzék, saját ízlésükre formálják otthonuk berendezését, tehát úgy próbálhatnak ki egy új stílust vagy elrendezést, hogy a valóságban meg sem kell mozdítaniuk a bútorokat, eszközöket. A meta-otthon különlegessége, hogy a világ más pontjain élő felhasználókkal is kommunikálhatnak a virtuális otthonok tulajdonosai, így megoszthatják egymással tapasztalataikat.

 

A meta-otthonban teljesen életszerű digitális emberek segítenek majd a felhasználóknak, akik azonnali asszisztenciát nyújtanak, ha például egy adott készülékfunkció kezeléséhez támogatásra van szükségük. A kommunikáció a virtuális emberekkel rendkívül természetes módon zajlik majd, amiben az LG hangfelismerő, természetes nyelvfeldolgozó és kontextuális tanulási technológiái, illetve a Unity számos iparágban használt, kifinomult motorja segít majd. A virtuális lakók a valósághű társalgási készségeik mellett azért is különlegesek lesznek, mert arckifejezéseik és gesztusaik mindig az adott helyzethez illeszkednek, így az interakciók még emberibbé válnak.

Kulcsszavak: LG Electronics Unity

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Ezek az idei év okos trendjei a kényelem és a fenntarthatóság jegyében

Az utóbbi hónapokban újra szárnyra kaphattak a gyártók és a fejlesztők, és hozzánk is végre elérhettek régóta várt okos otthoni innovációk a globális chiphiány mérséklődésével és az ellátási láncok akadozásának javulásával. Sok technológiai újdonsággal, új márkával és szolgáltatással találkozhattunk idén például a Konyhakiállításon, amelyek a fogyasztói igényekhez maximálisan alkalmazkodnak. A MediaMarkt szakértői most összeszedtek öt trendet, ami jelenleg és a közeljövőben is meghatározza az otthonunkkal kapcsolatos technológiai fejlesztéseket.

2023. március 26. 15:09

Megtanulni egy nyelvet fél év alatt? Lehetséges!

Egy igazán egyedülálló nyelvtanulási módszerrel hatalmas sikereket érhetünk el! Kezdő szintről mindössze hat hónap alatt el lehet sajátítani egy idegen nyelvet az egyedi módszer által. Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola megálmodója kifejlesztett egy hatékony rendszert, melynek segítségével könnyen és érthetően tanulhatjuk meg a régóta vágyott nyelvet. 

2023. március 26. 13:27

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

2023. március 26. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48