Hírportálok, bulvárlapok és női magazinok az elmúlt negyedév legnépszerűbb magyar weboldalai

forrás: Prím Online, 2022. október 28. 16:01

A hír- és magazinoldalak mellett egy receptgyűjtő portál is szerepel a tíz legnépszerűbb magyar weboldal között – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) online médiumok olvasottságát vizsgáló friss elemzéséből.  A Médiatanács bírságot rótt ki a Pesti TV, valamint két helyi rádió műsorszolgáltatójára. 

Az online médiapiac fogyasztási adatai jóval könnyebben mérhetőek, mint a hagyományos felületek. Az NMHH Műsorfigyelő és- Elemző Igazgatósága a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján készített friss elemzést a magyar internetes tartalomfogyasztási szokások alakulásáról.  A felmérés a magyarországi online médiumok 15 év feletti lakosság PC-n, mobiltelefonon és tableten történő online tartalomfogyasztását vizsgálta. 

 

A kutatás eredményei szerint a 15 év felettiek több mint 77 százaléka használja az internetet. A magyar tartalmak közül legnagyobb arányban a hír- és magazinoldalakat fogyasztják, de a közhasznú információs felületek és az e-kereskedelmet bonyolító oldalak látogatottsága is magas. 

 

Az elmúlt negyedév tíz leglátogatottabb magyar oldalai között a hírportálok és bulvár médiumok vezetnek: a 24.hu, az Index.hu, a Blikk.hu és az Origo.hu. Ezután a női magazinok következnek: a Femina.hu és az Nlc.hu. Szintén sokan kedvelik a színes híreket, bulvár tartalmakat közlő Borsonline.hu-t és Ripost.hu-t. Az első tízbe egytelen gazdasági médiumként a Portfolio.hu került be, míg a gasztronómiai témákat a Mindmegette.hu receptoldal képviseli a listán.   

 

Nemek szerint is eltér a tíz legnépszerűbb weboldal látogatottsága: míg a férfiak körében a 24.hu, az Index.hu és az Origo.hu a három dobogós, addig a nőknél a Blikk.hu a Femina.hu és a 24.hu vezet. A részletes elemzés a Hatóság honlapján tekinthető meg.

 

Bírság a Pesti TV-nek és két vidéki rádiócsatornának

Bejelentés alapján indított vizsgálatot a Hatóság a Pesti TV tavaly december 22-én sugárzott műsora ellen. A bejelentő a Pesti Galeri című, valamint a www.pestitv.pestisracok.hu állandó megnevezésű lekérhető médiaszolgáltatáson elérhető „Gulyás Márton és a Partizán Magyarországra is elhozta a transznemű karácsonyt (Pesti galeri!) címmel közzétett azonos tartalmú műsorszámot kifogásolta. 

 

A testület az emberi méltóság megsértése és a kirekesztésre alkalmas tartalom közzététele szempontjából is vizsgálta a műsorban elhangzottakat. A vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tartalom mindkét szempontból jogsértő volt, ezért a testület összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a Pesti TV médiaszolgáltatójára.  Bár a Pesti TV médiaszolgáltatásként július 10-én megszűnt, a kifogásolt tartalom a pestisracok.hu állandó megnevezésű lekérhető médiaszolgáltatáson azóta is elérhető. A bírságon felül a médiaszolgáltatót a jogsértésről tájékoztató közlemény közzételére is kötelezte a Médiatanács.

 

A grémium megállapította, hogy a székesfehérvári Alfa Rádió, valamint az Egerszeg Rádió nem teljesítette – többek között – a szöveges tartalomra, a helyi közélettel foglalkozó, valamint a közszolgálati célokat szolgáló műsorok arányára tett vállalását. Az Alfa Rádió médiaszolgáltatója emellett a megrendelő megnevezése nélkül tett közzé társadalmi célú reklámokat. A Méditanács mindkét médiaszolgáltatót megbírságolta.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A sokszínűség, egyenlőség és az elfogadás népszerűsítéséért kapott elismerést a Schneider Electric

Egymás után a negyedik évben is a Sokszínűségi Vezetők közé sorolta a Schneider Electric-et a Financial Times. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ráadásul a Forbes és a Refinitiv listáján is a munkahelyi sokszínűség, az egyenlőség és az elfogadás világvezetői közé került. Ezzel elismerték a cég hosszú ideje tartó törekvéseit, miszerint egy igazságosabb és méltányosabb társadalomért dolgoznak. Ennek kézzel fogható eredményeit mára a mindennapokban is tapasztalhatják cég dolgozói.

2022. december 4. 16:43

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Magyar megoldás született a rezsicsökkentésre házi napelemekkel

Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték az ilyen típusú beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. 

2022. december 4. 12:03

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55