A Lenovo zsinórban a tizedik negyedévben növelte nyereségességét az előző évhez képest

forrás: Prím Online, 2022. november 8. 09:52

A Lenovo Group bejelentette második negyedéves eredményeit, melyből kiderül, hogy ez volt a tizedik egymást követő negyedév, amelynek során a cégcsoport növelni tudta nyereségességét az előző évhez képest. A második negyedéves adózott eredmény az előző évhez képest 6%-kal 541 millió USD-re nőtt, a Lenovo bevétele pedig 17,1 milliárd USD-re emelkedett, ami változatlan árfolyamon számolva 3%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Valamennyi fő üzletág pozitív működési nyereséget ért el, ami további előrelépést jelent a csoport azon célja felé, hogy középtávon megduplázza nyereségességét. Emellett a diverzifikált növekedési motorok továbbra is erős teljesítményt nyújtottak, mivel mind a megoldások és szolgáltatások, mind az infrastruktúra üzletágai magas, kétszámjegyű növekedést értek el az előző évhez képest. A nem PC-s üzletágak jelenleg a csoport teljes bevételének több mint 37%-át teszik ki. A cégcsoport egészséges pénzforgalmi egyenlegéből adódóan továbbra is elkötelezett a kutatás-fejlesztési (K+F) beruházások középtávú megduplázása mellett, mivel a negyedévben a K+F-kiadások éves szinten 15%-kal nőttek.

 

Bár a jelenlegi külső kihívások továbbra is fennállnak, a Lenovo továbbra elkötelezett a stratégiája mellett és folyamatos nyereségességre törekszik. Ennek érdekében a vállalat a diverzifikált növekedési motorok irányába összpontosítja erőforrásait, hatékonyságnövelő intézkedéseket tesz és csökkenti a költségeit. A digitalizáció és az intelligens átalakulás globális trendjeinek felgyorsulásával a vállalat hosszú távú lehetőségeket lát az új IT-szolgáltatások – client, edge, felhő, hálózat és intelligencia – alapjaira épülő új informatikai megoldásokban. Az elmúlt negyedév, valamint az elmúlt három év eredményei azt mutatják, hogy a Lenovo stratégiájának, erős vezetésének és rugalmas működésének kombinációja lehetővé teszi, hogy kilépjen az iparágat meghatározó ciklusból. Ez, valamint a kiváló minőségű és innovatív portfólió, az egyedülálló hibrid gyártási és ellátási lánc, a globális/lokális elv és képesség, valamint az egészséges likviditás együttesen további lehetőségeket teremt a fenntartható növekedéshez és a nyereségesség javításához.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08