A No Fluff Jobs Hollandiában folytatja nemzetközi terjeszkedését

forrás: Prím Online, 2022. november 13. 11:39

A No Fluff Jobs, az egyik legnagyobb európai IT állásportál folytatja bővülését Európában. A transzparens álláshirdetések mellett kampányoló állásportál eddig a közép- és kelet-európai (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna) informatikai vállalatokat és szakembereket szólította meg. Most a Ringier Axel Springer Polska támogatásával a vállalat Nyugat-Európa meghódítására készül, megcélozva Hollandia piacát, ahol a programozók kétharmada az országon kívül született, 10-ből 9 távmunkában dolgozik, és a vezető mérnökök átlagosan 64 ezer eurót keresnek évente.

 

Rekordkereslet a programozók iránt 

Az OfferZen fejlesztői állásportál jelentése szerint Hollandiában a vezető programozók átlagosan évi 64 000 eurót keresnek. A vállalat becslése szerint azonban ezek az összegek a közeljövőben növekedni fognak, mivel a munkaerőpiacon rekordmagas a kereslet a vezető programozók iránt. 

 

– Óriási potenciált látunk a holland piacon. Az IT-állásportál vezetőjeként nagy örömmel osztjuk meg az átláthatóságról és a hatékony informatikai toborzásról alkotott elképzelésünket egy újabb országban, Hollandiában. Ez jelentős előrelépés a vállalatunk egésze számára, mivel ismét egyre nagyobb mértékben növeljük befolyásunkat az európai informatikai álláshirdetési piacon – nyilatkozta Tomasz Bujok, a No Fluff Jobs vezérigazgatója.

 

Tomasz Bujok

 

Hollandiában minden 3. programozó új állást keres idén

Érdekes, hogy a fent említett jelentés szerint a holland programozó fejlesztők egyharmada tervezi, hogy idén új állást keres. Ez 7 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. A mérnökök több mint fele, akik úgy érzik, hogy jelenlegi munkáltatójuknál nincs karrierlehetőségük, vagy már keresnek, vagy tervezik, hogy egy éven belül új állás után néznek. Másrészt a munkavállalók 90 százaléka, akiknek lehetőségük van arra, hogy jelenlegi vállalatuknál fejlesszék kompetenciáikat, azt állítják, hogy legalább öt évig maradnak. 

 

– A munkáltatók igényeit vizsgálva kiderül, hogy 2022-ben a legkeresettebb programozási nyelv Hollandiában a Python (30 százalék), szorosan követi a Go (29 százalék), majd a következők: TypeScript (26 százalék), Rust (22 százalék) és JavaScript (17 százalék) – teszi hozzá Tomasz Bujok. 

 

Az európai technológiai helyzetről szóló jelentés szerint 2021-ben Hollandiában volt a kontinensen a legmagasabb az úgynevezett nehezen betölthető technológiai állások aránya (az állásportálokon több mint 60 napig fennmaradó állások) – 56 százalékuk volt ilyen. Mégis ez egy innovatív piac, amely híres polgárainak vállalkozói szelleméről: a hollandok átlagosan 2,6-szor több startupot alapítanak, mint az európai átlag.

 

Magyarországról is lehet jelentkezni

A holland IT-munkaerőpiac természetesen nyitva áll a magyar programozók előtt is. A No Fluff Jobs terjeszkedésének köszönhetően várhatóan megszaporodnak a holland cégek olyan hirdetései is, amelyek a magyar munkavállalók számára is érdekesek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48