Bemutatták a legújabb Alienware termékeket

forrás: Prím Online, 2022. november 16. 20:01

A Dell Technologies három új Alienware eszközt mutatott be. Az Alienware folytatja azon küldetését, hogy elsőrendű játékélményt teremtsen a most bemutatott három új eszközével: az átdolgozott Alienware R15 asztali számítógépével, a szintén játékosoknak szánt kompakt, de számos kiváló tulajdonsággal rendelkező Tenkeyless billentyűzettel és a már második QD-OLED Gaming monitorral, immáron az alacsonyabb árkategóriában.

 

Alienware Aurora – a magával ragadó játékélményért 

 

Az új Alienware Aurora R15 a legújabb 13. generációs Intel Core processzoroknak, az NVIDIA GeForce RTX 40 Series grafikus kártyának és a számos rendszerfinomításnak köszönhetően jelentősen nagyobb teljesítményt kínál. 

 

A hatékonyabb hűtés elérése és a csúcsteljesítmény* biztosítása érdekében az alábbi fejlesztésekkel látták el az összes 13. generációs Intel Core K-Series konfigurációt:

• 240 mm-es folyadékhűtés, amely akár 240 mm-es Cryo-tech technológiával is elérhető.

• Öt 120 mm-es ventilátor: egy 240 mm-es LC-egység két kifúvó ventilátorként működik legfelül, emellett pedig egy további hátul, valamint két első szívóventilátor.

• Hatszögletű oldalsó szellőztetés további légáram biztosításához 

• 12 fázisú processzorfeszültség-szabályozás a tartós csúcsteljesítményért

• Alaplapon található feszültségszabályozó hőelvezetők a maximális hűtésért

• 80 Plus Platinum minősítésű tápegység a kiváló energiahatékonyságért 

• Megnövelt memóriasebesség: DDR5 4800 MHz (vagy MT/s)

• Definiált memóriaarchitektúra a legnagyobb sebességű UDIMM modulokkal a gyorsabb teljesítményért

Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően 58 százalékkal több energia jut a processzorhoz**, két számjegyű teljesítménynövekedést érhetünk el,*** és mindemellett akár 5˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten futhat a CPU.  Az új hőstratégia emellett akár 19 százalékkal erősíti a légáramot a rendszerben, így a gép akár 66 százalékkal csendesebb CPU-igényes, illetve akár 9 százalékkal halkabb GPU-igényes feladatok közben.****  

 

Az Aurora R15 most akár 1350 W-os tápegységgel is érkezhet (az előző generációhoz 1000 W-os tartozott), amelyet kifejezetten az NVIDIA GeForce RTX 4090 videokártya támogatására terveztek. A grafikus kártya foglalatát áthelyezték, hogy nagyobb (akár háromszoros szélesebb) kártyáknak is legyen hely. Az Aurora R15 konfigurálható lesz az AMD Radeon RX 6000 Series videokártyákkal is, amelyek jól illenek az első QD-OLED AMD FreeSync monitorhoz. 

 

Áramvonalas és gyors: bemutatjuk az Alienware legelső Tenkeyless játékosoknak szánt billentyűzetét

 

Az Alienware új Tenkeyless játékosoknak szánt billentyűzete (AW420K) helytakarékos, a numerikus billentyűzet nélkül nagyobb teret enged a játékra. A billentyűzet alján elhelyezett kábelvezető segítségével a csatlakozókábel balra, jobbra vagy középre irányítható. 

A kompakt billentyűzet egy másik előnye, hogy sokkal könnyebb utazni vele, mint teljes méretű rokonaival. Az eszköz kis méretének (Szé.: 36 cm, Hossz.: 14,7 cm) köszönhetően kényelmesen elfér egy Alienware Horizon Travel hátizsákban vagy más laptoptáskában. A paracord USB-kábel kihúzásával egyszerűbb a tárolása is. A nemkívánatos szennyeződések billentyűzetbe kerülését és a könnyebb tisztíthatóságot a sima fémlemezre rögzített billentyűkapcsolók biztosítják.

 

A strapabíró technológiákkal felszerelt AW420K billentyűzet reszponzív, megbízható és hosszan tartó gépelési élményt biztosít. A piacvezető CHERRY MX Red***** kapcsolói az aranyalapú crosspoint érintkezőrendszernek köszönhetően kiemelkedően megbízhatóak és tartósak. A vastag aranyréteg miatt az elektromos érintkezés öntisztító, és állandó védelmet biztosít a billentyűknek a korrózió ellen. Az eszköz több mint 100 millió leütést garantál minőségromlás nélkül. Emellett a kettős PBT (polibutilén-tereftalát) billentyűk két egymásra öntött műanyagrétege biztosítja a megbízható tartósságot. A jelzések is a billentyűk részei, nem festettek, így a merevség és a kopásállóság is biztosított.

 

Új QD-OLED monitor: ugyanaz a magával ragadó élmény, kedvezőbb áron

 

A Dell bővíti QD-OLED kínálatát, a vállalat bemutatta az új Alienware 34ívelt QD-OLED gamer monitort (AW3423DWF), amely prémium játékélményt nyújt.

 

Azoknak aki még valósághűbb megjelenítésre vágynak az Alienware 34” ívelt QD-OLED gamer monitor kiemelkedő képminőséget és egyenletes képkockasebességet biztosít, így alakítva át a teljes játékélményt Az új monitor a Quantum Dot-OLED technológiának köszönhetően tökéletes képminőséget nyújt, vagyis konzisztens színegyenletességet, széles színlefedettséget, mély fekete árnyalatokat és kiemelkedő fényerőt biztosít. A WQHD (3440 x 1440) felbontás és a villámgyors, 0,1 ms-os GtG válaszidő biztosítja, hogy a pörgős játékok közben se fordulhasson elő akadozás, bemeneti késés vagy képelmosódás. A monitor támogatja a legújabb generációs, VRR-kompatibilis konzolokat is, akár 120 Hz-ig.  

 

Az új QD-OLED monitor prémium funkciói: 

• AMD FreeSync Premium Pro és VESA AdaptiveSync Display tanúsítvány: A szakadozásmentes, alacsony késésű, HDR játék élményét biztosítja.

• 165 Hz-es natív frissítési sebesség: A modell rendkívül tisztán jeleníti meg a gyorsan mozgó grafikus elemeket, így a játékosok gyorsabban tudnak reagálni a játékban.

• Új OSD Joystick: A megoldással számos előre beállított játékmód (FPS, MOBA/RTS, RPG) választható, és könnyen lehet átváltani az új Creator módba, ha a játékos tartalmat is gyárt.

• TÜV tanúsítvánnyal rendelkező ComfortView Plus: A technológia segít csökkenteni a kékfény-kibocsátást, de nem a QD-OLED élénk színeinek kárára.

 

A monitor sötétszürke színben érhető el, valamint vékonyabb kialakítással, hogy könnyebb legyen a falra szerelni. A termékhez 3 éves hardvergarancia jár.******

 

_______________

* 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján. A tényleges eredmények egyes tényezők, például a konfiguráció függvényében változhatnak.

** Az eredmények egyes tényezők, mint például a konfiguráció és a hőmérséklet függvényében változhatnak.

*** 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján, a Cinebench R20 többmagos tesztek alapján.

**** 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján. A tényleges eredmények egyes tényezők, például a konfiguráció függvényében változhatnak.

***** Az iparágvezető Cherry MX Red billentyűk egyenletesen nagy teljesítményt nyújtanak, és garantáltan 100 millió leütést biztosítanak, és minden egyes parancsot helyesen kommunikálnak.

****** További információ kapható a korlátozott hardvergaranciáról a Dell USA LP, Attn: Warranties, One Dell Way, Round Rock, TX 78682 címen vagy a dell.com/warranty weboldalon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05