Üzleti felhasználók kezébe adja az applikációfejlesztést az SAP és a Coursera

forrás: Prím Online, 2022. november 17. 09:56

A Las Vegasban tartott SAP TechEd konferencia keretében jelentették be az SAP Buildnek az elindítását, melynek révén átlag felhasználók is fejleszthetnek applikációt üzleti szoftvereik egyes folyamatainak automatizálásához. 

Az SAP Build egy alacsony kódigényű – úgy nevezett „low code” – fejlesztői környezet, melynek lényege, hogy programozói képesség nélkül, moduláris elemekből, ezerféle sablon segítségével „drag and drop” módszerrel állíthatnak össze a felhasználók saját alkalmazásokat az SAP Business Technology Platformon, így kímélve a vállalati büdzsét, vagy éppen tehermentesítve a pandémia után megnövekedett vállalati fejlesztői várólistákat. Az SAP Build használatába bevezető ingyenes tananyagokat a népszerű, online képzésekre specializált Courserával közösen készíti az SAP.

 

 

Az SAP Build az SAP üzleti platformjaiban rejlő low code megoldásokhoz ad egy egységes fejlesztői hozzáférést. Az üzleti felhasználók könnyen használható eszközöket kapnak ahhoz, hogy maguk készítsenek alkalmazásokat, például üzleti folyamataik automatizálására, alrendszerek közti adatmozgás biztosítására, egyes történések áttekintésére vagy beviteli felületek személyre szabására. A megoldás több mint 1300, előre elkészített iparági és üzleti folyamat-sablont is tartalmaz a fejlesztés felgyorsítása érdekében. 

 

„A profi fejlesztők iránti kereslet világszerte meghaladja a rendelkezésre álló kapacitásokat, és nincs ez másként Magyarországon sem. Az SAP Build bizonyos fejlesztési feladatok elvégzésére vértezi fel az üzleti felhasználókat, ezzel időt és pénzt spórolva az ügyfeleknek” – foglalja össze a Las Vegas-i bejelentés lényegét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője.

 

Az IDC várakozásai szerint a következő tíz évben világszerte több mint 100 millió vállalati dolgozó vesz majd részt valamilyen mértékben digitális transzformációs projektekben, hiszen a digitalizáció egyre nagyobb jelentőséget kap az üzlet életben. Az SAP Build low code fejlesztési platformjai lehetővé teszik az üzleti fejlesztők számára, hogy a szakterületi szaktudásuk birtokában, alapfokú technológiai ismeretekkel párosulva nagy volumenben építsenek és vezessenek digitális megoldásokat.

 

 

Az SAP nem árul zsákbamacskát, hiszen cégcsoporton belül, a Qualtrics munkatársai is erre a low code fejlesztői környezetre támaszkodtak egyes fejlesztéseik végrehajtásánál az elmúlt időben. A tapasztalataik szerint az SAP Builddel átlagosan 90%-os költségcsökkentés érhető el, miközben a bevezetések gyorsasága is nőtt, ezzel is növelve az ügyfélélményt.

 

Idővel szinte minden vállalat technológia-orientálttá válik, az SAP pedig felismerte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a készségek, amelyeket egyelőre csak a professzionális fejlesztők tudnak nyújtani. Ezért az SAP eltökélte, hogy 2025-ig világszerte kétmillió embert képez ki az SAP eszközeivel való könnyű fejlesztésre, megháromszorozva az SAP Learning oldalon található ingyenes tananyagait, partnerséget kötve a világszerte ismert Coursera oktatási platformmal. A kurzusok belépő szintű szakmai tanúsítvány megszerzésére jogosítanak, nem szükséges hozzá főiskolai diploma vagy iparági tapasztalat, és mindenféle háttérrel rendelkező tanuló számára elérhetők. „Ezek a kurzusok a jelenleg legkeresettebb készségekre képesítik a jelentkezőket, így könnyítve a vállalatok terhein, előre mozdítva a digitalizációt, növelve az üzleti szoftverekből nyerhető üzleti értéket, javítva az informatikai beruházások megtérülési mutatóit” – tette hozzá Pintér Szabolcs.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Ezek az idei év okos trendjei a kényelem és a fenntarthatóság jegyében

Az utóbbi hónapokban újra szárnyra kaphattak a gyártók és a fejlesztők, és hozzánk is végre elérhettek régóta várt okos otthoni innovációk a globális chiphiány mérséklődésével és az ellátási láncok akadozásának javulásával. Sok technológiai újdonsággal, új márkával és szolgáltatással találkozhattunk idén például a Konyhakiállításon, amelyek a fogyasztói igényekhez maximálisan alkalmazkodnak. A MediaMarkt szakértői most összeszedtek öt trendet, ami jelenleg és a közeljövőben is meghatározza az otthonunkkal kapcsolatos technológiai fejlesztéseket.

2023. március 26. 15:09

Megtanulni egy nyelvet fél év alatt? Lehetséges!

Egy igazán egyedülálló nyelvtanulási módszerrel hatalmas sikereket érhetünk el! Kezdő szintről mindössze hat hónap alatt el lehet sajátítani egy idegen nyelvet az egyedi módszer által. Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola megálmodója kifejlesztett egy hatékony rendszert, melynek segítségével könnyen és érthetően tanulhatjuk meg a régóta vágyott nyelvet. 

2023. március 26. 13:27

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

2023. március 26. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48