A Microsoft lett Magyarország legvonzóbb technológiai vállalata

forrás: Prím Online, 2022. november 18. 15:40

A PwC Magyarország több mint 26 000 válaszadó megkérdezésével elvégzett felmérése szerint a technológiai szektorban 2022-ben a Microsoft számít a legvonzóbb munkahelynek. A jövőállóságot, stabilitást, piacképes tudást és a szakmai továbbfejlődés lehetőségét kínáló Microsoft Magyarország a bizonytalan gazdasági helyzetben is vonzó tudott maradni a munkakeresők és munkavállalók szemében, akik az anyagi biztonságot ma többre értékelik, mint a korábbi években.

A tavalyi és az azt megelőző évhez hasonlóan idén is a Microsoft Magyarország nyerte el a PwC Legvonzóbb Munkahelye Díjat a technológia vállalatok mezőnyében. A rendkívül széles körben, több mint 26 000 diák, egyetemi hallgató és tapasztalt munkavállaló bevonásával elvégzett Munkaerőpiaci Preferenciamérés eredményeiből az derült ki, hogy a fiatalok és munkavállalók jelenleg az anyagi biztonságot, a jövőállóságot és stabilitást helyezik az első helyre a munkáltatói márkák megítélésekor – azokat a tényezőket, amelyeket leginkább hiányolnak most a környezetükből.

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a technológiai szektorban évről-évre a Microsoftot tartják a legvonzóbb munkahelynek a fiatalok és a tapasztalt munkavállalók” – mondta el Szabó Péter, a Microsoft ügyvezetője. „Különösen értékes számunkra a mostani elismerés, mert azt bizonyítja, hogy a munkáltatói vonzerőnket a változó gazdasági és geopolitikai körülmények sem befolyásolják.”


Kerekes Antal – PwC, Tanácsadási üzletág vezetője, Szabó Péter – Microsoft Magyarország, ügyvezető igazgató, Reguly Márta – PwC, HR tanácsadás vezetője

 

A vezető szerint a gazdaság szinte minden ágát sújtó jelenlegi válsághelyzetben még inkább felértékelődik az a tény, hogy a Microsoft a digitális átalakulás egyik legfőbb motorja Magyarországon és szerte a világban. A digitalizáció válság- és jövőállóvá teszi a szervezeteket, vagyis a Microsoft által kínált innováció és szolgáltatások még keresettebbé válnak. Ez alapozza meg a vállalat számára azt a stabilitást és anyagi biztonságot, amelyre a munkavállalók ma leginkább vágynak.

 

Szabó Péter szerint nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a Microsoftnál a munkavállalók rendkívül piacképes tudásra és tapasztalatra tehetnek szert, és nemzetközi karrierre is jó esélyük nyílik. „A munkatársaink olyan közegbe kerülnek, ahol tanulhatnak és képzettebbekké válhatnak a saját szakterületükön, de az is gyakran előfordul, hogy a nálunk dolgozó szakemberek évek során akár teljesen új területek irányába építik a karrierjüket” – mondta el a cég ügyvezetője. A Microsoft saját munkaerőpiaci körképe, a Work Trend Index Pulse Report is azt támasztja alá, hogy mind a munkahely-választásban, mind a munkahely iránti lojalitásban rendkívül nagy szerepe van a személyes fejlődés lehetőségének: a megkérdezett munkavállalók 79 százaléka állította azt, hogy azoknál a munkaadóknál tartanak ki, amelyeknél látják a tanulás és a szakmai továbblépés lehetőségét.

 

„Meggyőződésünk, hogy a mostani, dinamikusan változó környezetben az önmagukat a szakmájukban és magánéletünkben egyaránt kiteljesíteni képes munkavállalóink jelentik a mi legnagyobb versenyelőnyünket” – hangsúlyozta Szabó Péter. Hozzátette: ebben továbbra is fontos szerepet játszik a rugalmas és támogató munkakörnyezet, a hibrid munkavégzés lehetősége – az otthoni és az irodai munkavégzéshez biztosított feltételrendszer.

 

A PwC Magyarország 2022-es, lakhely és életkor tekintetében reprezentatív munkaerőpiaci preferencia kutatásában 16 évesnél idősebb diákokat, 19-28 éves hallgatókat és 29-45 éves munkavállalókat kérdeztek meg arról, mi alapján választanának munkahelyet, mi tesz egy munkáltatói márkát vonzóvá. A válaszok alapján tíz iparági, valamint egy összesített kategóriában osztottak ki díjakat. A technológia kategóriában, a Microsoft Magyarország a Samsungot és az IBM-et előzte meg. Az összesített első helyezett idén az Audi Hungária lett.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39