A Microsoft lett Magyarország legvonzóbb technológiai vállalata

forrás: Prím Online, 2022. november 18. 15:40

A PwC Magyarország több mint 26 000 válaszadó megkérdezésével elvégzett felmérése szerint a technológiai szektorban 2022-ben a Microsoft számít a legvonzóbb munkahelynek. A jövőállóságot, stabilitást, piacképes tudást és a szakmai továbbfejlődés lehetőségét kínáló Microsoft Magyarország a bizonytalan gazdasági helyzetben is vonzó tudott maradni a munkakeresők és munkavállalók szemében, akik az anyagi biztonságot ma többre értékelik, mint a korábbi években.

A tavalyi és az azt megelőző évhez hasonlóan idén is a Microsoft Magyarország nyerte el a PwC Legvonzóbb Munkahelye Díjat a technológia vállalatok mezőnyében. A rendkívül széles körben, több mint 26 000 diák, egyetemi hallgató és tapasztalt munkavállaló bevonásával elvégzett Munkaerőpiaci Preferenciamérés eredményeiből az derült ki, hogy a fiatalok és munkavállalók jelenleg az anyagi biztonságot, a jövőállóságot és stabilitást helyezik az első helyre a munkáltatói márkák megítélésekor – azokat a tényezőket, amelyeket leginkább hiányolnak most a környezetükből.

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a technológiai szektorban évről-évre a Microsoftot tartják a legvonzóbb munkahelynek a fiatalok és a tapasztalt munkavállalók” – mondta el Szabó Péter, a Microsoft ügyvezetője. „Különösen értékes számunkra a mostani elismerés, mert azt bizonyítja, hogy a munkáltatói vonzerőnket a változó gazdasági és geopolitikai körülmények sem befolyásolják.”


Kerekes Antal – PwC, Tanácsadási üzletág vezetője, Szabó Péter – Microsoft Magyarország, ügyvezető igazgató, Reguly Márta – PwC, HR tanácsadás vezetője

 

A vezető szerint a gazdaság szinte minden ágát sújtó jelenlegi válsághelyzetben még inkább felértékelődik az a tény, hogy a Microsoft a digitális átalakulás egyik legfőbb motorja Magyarországon és szerte a világban. A digitalizáció válság- és jövőállóvá teszi a szervezeteket, vagyis a Microsoft által kínált innováció és szolgáltatások még keresettebbé válnak. Ez alapozza meg a vállalat számára azt a stabilitást és anyagi biztonságot, amelyre a munkavállalók ma leginkább vágynak.

 

Szabó Péter szerint nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a Microsoftnál a munkavállalók rendkívül piacképes tudásra és tapasztalatra tehetnek szert, és nemzetközi karrierre is jó esélyük nyílik. „A munkatársaink olyan közegbe kerülnek, ahol tanulhatnak és képzettebbekké válhatnak a saját szakterületükön, de az is gyakran előfordul, hogy a nálunk dolgozó szakemberek évek során akár teljesen új területek irányába építik a karrierjüket” – mondta el a cég ügyvezetője. A Microsoft saját munkaerőpiaci körképe, a Work Trend Index Pulse Report is azt támasztja alá, hogy mind a munkahely-választásban, mind a munkahely iránti lojalitásban rendkívül nagy szerepe van a személyes fejlődés lehetőségének: a megkérdezett munkavállalók 79 százaléka állította azt, hogy azoknál a munkaadóknál tartanak ki, amelyeknél látják a tanulás és a szakmai továbblépés lehetőségét.

 

„Meggyőződésünk, hogy a mostani, dinamikusan változó környezetben az önmagukat a szakmájukban és magánéletünkben egyaránt kiteljesíteni képes munkavállalóink jelentik a mi legnagyobb versenyelőnyünket” – hangsúlyozta Szabó Péter. Hozzátette: ebben továbbra is fontos szerepet játszik a rugalmas és támogató munkakörnyezet, a hibrid munkavégzés lehetősége – az otthoni és az irodai munkavégzéshez biztosított feltételrendszer.

 

A PwC Magyarország 2022-es, lakhely és életkor tekintetében reprezentatív munkaerőpiaci preferencia kutatásában 16 évesnél idősebb diákokat, 19-28 éves hallgatókat és 29-45 éves munkavállalókat kérdeztek meg arról, mi alapján választanának munkahelyet, mi tesz egy munkáltatói márkát vonzóvá. A válaszok alapján tíz iparági, valamint egy összesített kategóriában osztottak ki díjakat. A technológia kategóriában, a Microsoft Magyarország a Samsungot és az IBM-et előzte meg. Az összesített első helyezett idén az Audi Hungária lett.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09