Világszerte ismert mérnökök adnak elő a Formula Student Symposiumon

forrás: Prím Online, 2022. november 21. 11:24

A nemzetközi Formula Student-versenycsapatok mintegy 200 hallgatója vesz részt a győri Széchenyi István Egyetem által nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposiumon november 25. és 27. között. A konferencia rangját mutatja, hogy  elismert mérnökök tartanak majd előadásokat a fiataloknak, köztük olyanok is, akik a Forma–1-ben dolgoznak vagy dolgoztak.

Az egyetemi motorsportot összefogó Formula Student-versenysorozatban világszerte több száz csapat dolgozik azon, hogy a legjobb eredményt érje el együléses versenyautója fejlesztésében, az ehhez kacsolódó mérnöki tervezésben, projektmenedzsmentben. A „mozgalom” egyik fontos eseménye a Formula Student Symposium, amelyet a Széchenyi István Egyetem hívott életre, és november 25. és 27. között már nyolcadik alkalommal rendez meg. Népszerűségét jelzi, hogy eddig mintegy 200 hallgató regisztrált rá, Németországtól Cseh- és Lengyelországon át Észtországig.

 

2019 után először újra nem online, hanem személyes jelenléttel rendezi meg a Formula Student Symposiumot a Széchenyi István Egyetem. (Fotó: Májer Csaba József)

 

Kolossváry Tamás, a rendezvény egyik főszervezője, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjának vezetője elmondta: nagy öröm számukra, hogy ebben az évben ismét személyes jelenléttel, a győri campus Új Tudástér épületének aulájában rendezhetik meg a szimpóziumot. „Egyetemünk számára egyaránt fontos, hogy a gyakorlatban jól hasznosítható legkorszerűbb tudást nyújtsa a hallgatóknak, illetve hogy erősítse nemzetközi kapcsolatait. Büszkék vagyunk arra, hogy a Formula Student Symposium mindkét célhoz nagymértékben hozzájárul” – tette hozzá.

 

Kolossváry Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvényen világszerte ismert és elismert mérnököktől tanulhatnak az érdeklődők. Visszatérő vendég Owen Carless, a Red Bull világbajnok Forma–1-es csapata hajtásláncfejlesztő részlegének mérnöke. A száguldó cirkuszt nem csak ő képviseli: a pódiumra lép majd Hegedűs Andor (Red Bull), Ernesto Desiderio (Williams), a hallgatóként Formula Student-csapatban is tevékenykedett Jonas Pangerl (Williams), illetve Jánvári Zsolt, aki korábban a Haasnál és a Williamsnél dolgozott. Érdemes kiemelni Peter Schögglt, az AVL versenyzés- és járműüzletágának vezetőjét is. A hagyományoknak megfelelően előadásokat tarthatnak a Formula Student-sorozat önvezető, elektromos és belsőégésű kategóriájának top három nemzetközi csapata, így idei kiváló eredményei alapján a Széchenyi István Egyetemről az Arrabona Racing Team is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05