Jelentős áttörés várható az okostelefonok grafikai képességeiben

Kütyü Magazin, 2022. november 22. 17:41

Az OPPO és a Qualcomm a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen mutatta be azokat a hardver és szoftver alapú megoldásait, amelyek nagy erőforrás igényű, ultrarealisztikus fénymodellezési eljárásokat tesznek lehetővé már mobileszközökön is.

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformjának és az OPPO saját fejlesztésű PhysRay szoftverfejlesztő készletének köszönhetően hamarosan a fejlesztők és a felhasználók számára is elérhetővé válnak a még valósághűbb fényeffektusok létrehozására képes megoldások. Az együttműködés keretében az OPPO PhysRay Engine 2.0 illesztőprogramját is optimalizálták, hogy az új Snapdragon 8 Gen 2 még valósághűbben tudja megjeleníteni a különböző textúrákat és sugárkövetési effektusokat.

 

 

A technológia képességeit az vállalat a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen a Camp Guard nevű first-person lövöldözős játékkal demonstrálta. A hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a renderelés hatékonysága a laboratóriumi tesztek során ötszörösére nőtt, illetve 90%-kal csökkent a CPU-terhelés, aminek köszönhetően a legjobb mobiljátékok egyenletes 60 FPS-sel futhatnak Snapdragon lapkát tartalmazó készülékeken.

 

 

Az OPPO és a Qualcomm együttműködése évekre nyúlik vissza. A játék, a videó, a hang és a biztonság terén is példátlan teljesítményt nyújtó OPPO Find X5 Pro zászlóshajó okostelefon az elsők között volt 2022-ben, amelyet a Snapdragon 8 Gen 1 hajtott, de az OPPO már a korábbi években is számos olyan okostelefont adott ki, amelyek Snapdragon 5G mobilplatformokkal rendelkeznek, köztük a Find X3 Series és a Reno6 Series. Az OPPO következő Find X zászlóshajója az elsők között lesz, amely a prémium Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformra épül.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01