Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

forrás: Prím Online, 2022. december 4. 13:56

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

Az új megoldás a következő szolgáltatásokat foglalja magába:

• Adatvédelemi szoldáltatás: egy kriptográfiailag elkülönített adattár segítségével, amely képes bármely helyszíni Dell PowerProtect készüléken vagy felhőben tárolt adatot közvetlenül egy Faction felhőcsomópontra másolni. A replikálást követően az ügyfelek könnyedén csatlakoztathatják adataikat több felhőhöz is a Faction Internetwork eXchange (FIX) L2 hálózati adatszövet segítségével.

• Kiberbiztonsági helyreállítási megoldások: a piacvezető helyreállítási megoldás kínálnak a Dell PowerProtect CyberRecovery segítségével, amely a Dell innovatív automatizációs munkafolyamat-menedzsment és biztonsági elemző eszközei révén biztosítja a hatékony adatvisszaállítást. A megoldás tartalmazza a Unisys Stealth biztonsági szoftverét is, amely teljes hálózatokat képes átalakítani a „zéró biztonság” elvén működő, rendkívül biztonságos hálózatokká, akár helyben, akár felhőben, anélkül, hogy szükséges lenne változtatni a bevált alkalmazásokon.

• Üzletmenet-folytonosság a Unisys kiberhelyreállítási szolgáltatásainak kihasználásával: ez a megoldás biztosítja a folyamatos felügyeletet a kiberbiztonsági tárolóból történő visszaállítás során, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsa a kompromittált munkakörnyezetet, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy minimális fennakadás nélkül visszatérjenek a normál működéshez.

 

„Úgy véljük, hogy a Faction úttörő multicloud adatplatformja – amely skálázható, nagy áteresztőképességgel bír és többféle protokollt támogat – tökéletes megoldást nyújt azoknak a szervezeteknek, amelyek olyan többfelhős stratégiát kívánnak megvalósítani, ami nemcsak az adatok gördülékenyebb elérhetőségét biztosítja, hanem egyúttal az innovációt is előmozdítja” – mondta el Manju Naglapur, az Unisys felhő- és infrastruktúra-megoldásokért felelős vezető alelnöke és általános igazgatója. A szakember hozzátette: „A Unisys mély szakértelemmel rendelkezik a felhőmegoldások biztonságos és nagy volumenű szállításában. Jelentős tapasztalatunk van továbbá a szigorúan szabályozott magán- és közszférabeli szervezetek biztonságos felhőmegoldásainak létrehozásában és üzemeltetésében, ami jelzi rátermettségünket az érzékeny digitális eszközök védelme területén. Ez az új megoldás ezen a területen erősíti portfóliónkat és lehetőséget ad ügyfeleink jobb kiszolgálására.”

 

„A Unisys személyre szabott professzionális és menedzselt szolgáltatásokat nyújt az ügyfelek számára a partnerség keretében, ezen túlmenően pedig egy további hálózati biztonsági réteget biztosít a Faction felhőbeli adatszolgáltatásai számára, ami még tovább növeli az ügyfelek izolációs és szegmentációs képességeit – mondta el John Drake, a Faction stratégiai szövetségekért felelős szenior alelnöke. – Bízunk benne, hogy az új megoldás nagyban hozzájárul majd az ügyfelek kiberbiztonsági ellenálló képességének javulásához, és a Unisys portfóliójának egyik legkeresettebb terméke lesz.”

Kulcsszavak: biztonság Faction Unisys

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48