Egy klubban az Intel, a Samsung és a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. december 6. 20:04

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

A „Semiconductor Climate Consortium” (SCC) tagjai elkötelezettek aziránt, hogy egyesítsék erőforrásaikat annak érdekében, hogy a félvezető-ellátási láncban érdekelt vállalkozások innovatív megoldásokat alkalmazzanak a fenntartható működés és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. Az SCC-t az elektronikai gyártásban és tervezésben érintett cégeket összefogó iparági szervezet, a SEMI hozta létre, az alapítótagok között található többek között az Intel, a Samsung, a TSMC és a Schneider Electric is. 

 

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat folyamatos elkötelezettsége a Párizsi Megállapodás és az ahhoz kapcsolódó, a globális felmelegedést 1,5°C-on tartó célkitűzés eléréséhez vezető megállapodások mellett jól illeszkedik az SCC céljaihoz, mivel az együttműködésre, az átláthatóságra és az ipari megoldások innovációjára irányuló törekvésre összpontosít, azzal a céllal, hogy 2050-re elérjük a nettó zéró kibocsátást. 

 

Az idei ENSZ klímakonferencia, a COP27 kapcsán bejelentett együttműködéssel a Schneider Electric megerősíti elkötelezettségét az előremutató klímavédelmi aktivitások mellett. 

 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy alapító tagjai és vezetői szintű támogatói vagyunk az SCC-nek. Az együttműködés keretében egyesítjük erőforrásainkat más iparági szereplőkkel és összehangoltan, közösen fejlesztünk dekarbonizációs megoldásokat annak érdekében, hogy vezető szerepet töltsünk be a kulcsfontossású éghajlatvédelmi célok elérésében" – mondta el az új kezdeményezés kapcsán Olivier Blum, a Schneider Electric energiagazdálkodásért felelős ügyvezető alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08