125 millió forint befektetést kapott a Vidarex

forrás: Prím Online, 2022. december 10. 11:29

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 125 millió forinttal szállt be a felhő alapú videó-felügyeleti szoftver rendszert fejlesztő magyar startupba, a Vidarex Kft-be. A cél a régióban még kevésbé elterjedt technológia meghonosítása.

A Vidarex egy rendkívül felhasználóbarát, szolgáltatás alapú videó felügyeleti rendszer, amely gyors videó elérést és keresést tesz lehetővé, egy egyszerűen megtanulható és használható mobil és web alkalmazáson keresztül. A skálázhatóság néhány kamerától a több ezer kamerát menedzselő rendszerekig terjed. A klasszikus vagyonvédelmi és biztonságtechnikai alkalmazási területeken kívül a Vidarex fő fókusza az üzleti folyamatok monitorozása, optimalizálása. A rohamosan fejlődő mesterséges intelligencia alapú videó analitika felhasználása és a Vidarex Video Integrációs Platform lehetőségei új távlatokat nyitnak a munkahatékonyság-növelés, a minőségbiztosítás, vagy például az ügyfél reklamáció kezelés területén.

 

vidarex.com

 

A Vidarex szoftver fejlesztése a Hiventures inkubációs programjában indult 2020 tavaszán, Alpek István mentor közreműködésével, majd a korai piaci validációt követően további finanszírozást és bizalmat kaptak a kockázati tőkealap-kezelőtől. Az elkészült szolgáltatást elsősorban a KKV szektor, ezen belül építőipari, HoReCA, logisztikai és egyéb kereskedelmi vállalkozások veszik igénybe. A mostani, összesen 125 millió forintos magvető tőkebefektetés segítségével a Vidarex folytatja a termék fejlesztését és a hazai piaci jelenlétének kiterjesztését. „Rengeteg olyan vállalkozás van a Hiventures inkubációs portfóliójában, akik a kezdeti validációs és termékfejlesztési szakaszt sikeresen teljesítik, így megnyílik számukra a lépcsőzetes finanszírozás következő foka, a magvető befektetés. A Vidarex is egy ilyen startup, akikben azért hiszünk, mert az ő szoftverük egy olyan kényelmi megoldást nyújt vállalatok számára, amire a cégek mindig hajlandóak lesznek költeni: ez pedig a biztonság” – mondta el Dráfi György, a Hiventures Magvető befektetési programjának igazgatója. Emellett a nemzetközi terjeszkedést is tervezik: “A szolgáltatásukkal nem maradunk Magyarország határain belül. 2023-ban kilépünk a DACH piacra, aminek előkészítése folyamatban van” – mondta el Bucsi Péter, a Vidarex ügyvezetője.

 

A szolgáltatás alapú szoftverhasználat (SaaS, vagyis Software as a Service) mindennapjaink részét képezi. A videó felügyelet több éves késéssel követi ezt a globális trendet. A tengerentúlon ma már masszív piaci részesedést birtokolnak a VSaaS, azaz „Video Surveillance as a Service” megoldások, 13% felletti éves növekedéssel. Európa ebben a tekintetben feltörekvő piacnak számít, régiónk pedig jelentős lemaradásban van.  „A globális trend világosan látszik, amit egyebek mellett az 5G mobil szolgáltatás térnyerése is támogat. A Vidarex célja, hogy hazai fejlesztésű szoftverével katalizátora legyen a szolgáltatás alapú videó felügyelet magyarországi és régiós elterjedésének, valamint megfeleljen a nemzetközi versenytársak jelentette kihívásnak a globális piacon” – tette hozzá Bata Miki, a Vidarex üzletfejlesztési vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50