Magyar tanácsadó-startup is ott van a régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

forrás: Prím Online, 2022. december 18. 10:21

Közép-Európa leggyorsabban bővülő technológiai vállalatainak elitklubjához csatlakozott a gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat szállító Abylon Consulting. 

A rugalmasságával és növekedésorientált működésével egyaránt a startupokat idéző tanácsadó céget a multinacionális vállalati közeget saját vállalkozásra cserélő szakemberek alapították, az üzleti intelligenciát, a fejlett adatelemzést és a kollaborációt állítva a fókuszba. Az Abylon helyezése a Deloitte CE Technology Fast 50 listán nem előzmény nélküli: a 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő vállalkozás az első negyedévben már a Financial Times 1000, a 2017-től 2020-ig tartó időszakban legnagyobb százalékos bevételnövekedést produkáló európai vállalatot felvonultató listáján is kimagasló helyezést ért el.

 

Két másik magyar céggel együtt az Abylon Consulting is megtalálható a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listán, amely Közép-Európa ötven leggyorsabban növekvő technológiai vállalatát rangsorolja. Az idén immár 23. alkalommal meghirdetett programra közel 400 pályázat érkezett a térség 16 országából. A Technology Fast 50 listára felkerülő vállalkozásoknak egy sor kritériumot is teljesíteniük kell, mielőtt a legutóbbi négy évben, ez esetben a 2018 és 2021 között elért bevételnövekedések alapján rangsorolnák őket. A mezőny erősségéről árulkodik, hogy míg 2020-ban a listán szereplő vállalatok 1460%-os átlagos bővülést mutattak a mérési időszakban, ez tavaly 2278%-os értéket ért el, ezúttal pedig egészen 2351%-ig kúszott fel.

 

 

„Rengeteg munka, számos kiemelkedően eredményes projekt és egyre több elégedett ügyfél” – összegzi a sikertényezőket Pogátsnik Béla, a főként az üzleti intelligencia, a fejlett adatelemzés és a kollaboráció területén aktív Abylon Consulting ügyvezető partnere, aki alapítótársával, Dapev Plamennel Microsoft-veteránként szállt ki a multivilágból és alapított közös céget hat évvel ezelőtt. „A kezdetektől ugyanazt a rugalmasságot nyújtjuk a megrendelőknek, mint egy startup: gyorsan bevezethető és egyszerűen skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat a múltunkból adódóan Microsoft technológiákra építve” – teszi hozzá Dapev Plamen.

 

Pogátsnik Béla szerint a startupokra jellemző, erősen növekedésorientált működés a tanácsadó cég vállalati kultúrájában és mindennapjaiban is jelen van. Ezért szerinte ennek is nagy szerepe volt abban, hogy az Abylon a koronavírus, majd a részben abból kinőtt, utóbb energiakrízissel tetézett gazdasági nehézségek dacára is képes volt a régió és a kontinens egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő IT-vállalatává válni. Az elismerésekre elsődlegesen nem is érdemként tekintenek, hanem egy még jobb teljesítményre ösztönző elvárásként az alapítók és a munkatársak felé, akiket a krónikus informatikushiányban a technológiai startupokra jellemző körülmények biztosításával képesek megtartani.

 

„A digitális transzformáció és a terjedő mobilitás további lendületet ad a nagyvállalati eszköztárokban egyre inkább alapvetővé váló informatikai megoldásoknak, ami mind szélesebb körben teszi könnyebben elérhetővé ezeket az új, innovatív üzleti instrumentumokat” – szögezi le Dapev Plamen. Mindez új lehetőségeket nyit meg az Abylon előtt, amely ez év elején a legmagasabbra rangsorolt magyarországi vállalkozás volt a kontinens leggyorsabban növekvő vállalatait tömörítő FT 1000: Europe's Fastest Growing Companies listán: a 107-ik helyet szerezte meg az ezres mezőnyben. A Financial Times és a Statista együttműködésében készülő rangsor hasonló módszertannal készül, mint a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe: a szerkesztők a tárgyévet megelőző öt esztendő pénzügyi eredményeit veszik figyelembe.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01