Befolyásolja az infláció a társkeresést?

Henger Attila, 2022. december 21. 17:37

Nagy reményekkel indult ez az év az egyedülállóknak, hogy végre maguk mögött hagyhatják a társas érintkezéseiket megbénító járványos időszakokat, de a háború és a gazdasági válság újabb kihívások elé állította őket. De vajon boldogok tudtak maradni a magyar szinglik egy ilyen anyagilag kétségbeejtő helyzetben? Milyen hatással van az infláció a randizásra?

A Randivonal.hu társkereső oldal ismét elkészítette kérdőíves felmérését, hogy kiderüljön, 2022-ben mennyire érzik boldognak magukat a párjukat kereső egyedülállók és hogyan befolyásolja a társkeresési szokásaikat a válság. A közel 700 beérkezett válasz alapján úgy tűnik van remény az optimizmusra.

 

Infláció és ismerkedés

 

A társkeresők a 2021-as évhez képest 5%-kal boldogabbnak érzik magukat és úgy tűnik az egyedülállók közel kétharmada nem tartja elviselhetetlennek az egyedüllétet.

 

A kitöltők közel fele nem érzi vészesnek a drágulás hatását és csak a társkeresők negyede jelezte, hogy a tartalékjai szélére került. Ugyanakkor 10-ből 1 egyedülálló semennyire nem érezte meg a válságot. A válaszadók megemlítették, hogy habár idegfeszítő a helyzet és az árak emelkedése, de próbálnak alkalmazkodni a helyzethez.

 

 

A közösségi élet tekintetében megoszlanak a vélemények. A társkeresők harmada egy kicsit megérezte a drágulás hatásait, de még el tud járni ide-oda, viszont legalább ugyanennyien vannak, akik már jobban megérezték a válság hatásait és emiatt kevesebbszer mozdulnak ki. A társkeresők egybehangzó véleménye alapján ugyanakkor nem az áraktól függ, hogy kimozdulnak, hanem hogy megvan-e hozzá a megfelelő partner. Különösen a férfiak nem szeretnek egyedül csinálni dolgokat, ugyanis a nőkhöz képest 10%-kal több férfi válaszolta, hogy kevésbé tud megküzdeni az egyedülléttel.

 

A válaszok alapján megállapítható az is, hogy a társkeresők közel felét semennyire nem befolyásolja a gazdasági helyzet a randizásban és az ismerkedésben. Akiket mégis megvisel, azoknak a drágulás és a bizonytalanság jelentősen befolyásolja a társkeresési szokásait, mert kevesebb pénzt tud erre a célra fordítani, ezért meggondolja, hova megy el és milyen szolgáltatásra fordít pénzt.

 

Egymás lelki támogatása fontosabb az anyagiaknál

 

Hiába estünk egyik válságból a másikba, a társas kapcsolatok megerősödni látszanak. Az egyedülállók közel kétharmada általában tud valakihez fordulni szükség esetén, de élénk nyitottságot mutat arra, hogy új embereket engedjen be az életébe.

 

Minden második társkereső elképzelhetőnek tartja az intenzívebb társkeresést, hogy lelkileg könnyebben boldoguljon ebben a nehéz időszakban és csak harmaduk nem érzi ennek szükségét. Főleg a budapestieknek kevésbé fontos ez, ugyanis a fővárosiaknak csak a harmada ért egyet ezzel, míg a vidékieknek több mint fele inkább vágyik a lelki támogatásra ebben az időszakban.

 

Arra is fény derült, hogy anyagi szempontból is motiváltak-e a társkeresők. A kitöltők közel háromnegyede elutasítja a gondolatot, hogy a könnyebb anyagi boldogulás és a költségek megosztása miatt keressen társat. Ugyanakkor a nemeket tekintve a férfiak közül 8%-kal többen fontolnák meg a lehetőséget a nőkhöz képest, valamint inkább a kisebb településeken élő, 30 év alattiakat motiválja a párkapcsolattal járó esetleges költségmegosztás.

 

Megállapítható, hogy 2022-ben a társkeresőknek az anyagiaknál fontosabb a lelki kapcsolódás. Hogy az egyik társkeresőnktől idézzünk: „…a boldogsághoz nem a pénz a legfontosabb, hanem a bizalom és a szeretet."

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04