Az LG a 2023-as CES-en fenntarthatósági és társadalmi vízióját is bemutatja

forrás: Prím Online, 2022. december 22. 10:06

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES kiállításon a fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségét állítja reflektorfénybe: a Better Life for All (Jobb élet mindenkinek) elnevezésű exkluzív kiállításon ESG-vízióját és legújabb, nagy hatással bíró innovációit mutatja be.

A Better Life for All zóna három különleges helyszínből – A bolygónkért, Az emberekért és az Elkötelezettségünk elnevezésű szekciókból – áll, amelyek részletes áttekintést nyújtanak az LG fenntarthatósági erőfeszítéseiről, beleértve a legfontosabb ESG-mérföldköveket, a jelenlegi kezdeményezéseket és a hosszú távú célokat. A kiállításon bemutatják az LG által első ízben kiírt LIFE'S GOOD AWARD négy döntős pályaművét is. Ezt az innovációs megmérettetést azért indította útjára a vállalat, hogy hírét vigye az LG Life's Good (Az élet jó) üzenetének, illetve támogassa azokat az innovátorokat, akik pozitív változást akarnak elérni az emberek és a bolygó érdekében. 

 

Az LG ESG-programjának fő fókuszpontjai a Better Life for All zóna minden aspektusába beépültek. A kiállításon elérhető információs anyagokat a látássérültek számára Braille-írással látták el, illetve olyan magasságban helyezték el azokat, hogy a kerekesszékkel közlekedők is kényelmesen el tudják olvasni. A jelnyelvet jól beszélő segítők mellett egy LG CLOi GuideBot is a helyszínen lesz, amelyet digitális-humán jelnyelvi szolgáltatásokra programoztak. Mindemellett maga a zóna is környezetbarát anyagok felhasználásával épül. 

 

 

Jobb élet mindenkinek: innovációk a fenntartható jövőért és a Jobb élet 2030 terv 

 

A kiállítás A bolygóért elnevezésű része az LG különféle környezetvédelmi kezdeményezéseit mutatja be, amelyek közé az ún. fenntartható ciklusok létrehozása is tartozik. Ennek lényege, hogy a termék-életciklus minden egyes szakaszában a "zöld" szempontokat helyezik előtérbe, így például a használat utáni szakaszban az e-hulladék gyűjtését, ártalmatlanítását és újrafelhasználását. A bolygóért szekció azt is bemutatja a látogatók számára, hogy a vállalat Chilseo Újrahasznosítási Központjában miként használják fel az e-hulladékból kinyert anyagokat az LG új termékalkatrészeinek gyártásához. Szintén kiemelt helyett kapott a vállalat energiahatékony gyára, az LG Smart Park (Changwon, Dél-Korea), valamint az LG által kifejlesztett új technológia, amely az expandált polisztirol habokat (EPS) újrahasznosítva teszi környezetkímélőbbé a termékcsomagolást.

 

A kiállítás második, Az emberekért elnevezésű helyszíne az LG a termékek és szolgáltatások akadálymentes hozzáférhetőségért tett erőfeszítéseinek eredményeit mutatja be. Ezek közé tartozik a hang- és jelnyelvi útmutatókat tartalmazó felhasználói kézikönyvek kifejlesztése, valamint az akadálymentességi funkciók – például hangfelismerés, hangutasítás, valamint mozgásérzékelő szenzorok – beépítése az LG termékek széles palettájába. E szekcióban a látogatók megismerhetik az LG tévéken elérhető akadálymentességi lehetőségeket, a hangot szövegre konvertáló funkciótól kezdve a könnyen mozgatható és átméretezhető jelnyelvi képernyőig.

 

Az Elkötelezettségünk, vagyis a kiállítási zóna harmadik, egyben befejező szakasza a vállalat Jobb élet 2030 tervének célját, vagyis az LG fenntartható jövő megvalósítása iránti elkötelezettségét mutatja be. A társaság célja, hogy 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a termékek gyártásából származó üvegházhatású gázok (ühg) kibocsátását a 2017-es szinthez képest, továbbá hét kulcsfontosságú termék esetében eladott egységenként 20 százalékkal mérsékelje a készülékek használatából származó ühg-emissziót, a 2020-as bázisévhez viszonyítva. A vállalat továbbá azt tervezi, hogy 2025-ig minden termékcsaládját akadálymentességi funkciókkal látja el, és 2030-ig minden LG termékhez hangos használati útmutatót és jelnyelvi videós kézikönyvet biztosít.

 

„Az LG-nél állandó kihívást jelent számunkra, hogy a "Better Life for All" (Jobb életet mindenkinek) víziójának megvalósítása érdekében még több erőfeszítést tegyünk" – mondta Lee Jeong-seok, az LG Electronics globális marketingközpontjának vezetője. „ESG-központú kiállításunk betekintést enged a CES látogatói számára azokba az értékekbe, elszántságba és elkötelezettségbe, amelyek fenntarthatósági utunkat fémjelzik, valamint azokba az innovatív technológiákba és gyakorlatokba, amelyeket egy jobb jövő érdekében fejlesztünk." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38