Közösségi finanszírozási eszközzel segíti az iskolák digitalizációját a Redmenta

forrás: Prím Online, 2022. december 25. 11:08

Sikerrel zárta a Redmenta az iskolák számára készített közösségi finanszírozási megoldásának tesztelését. A Dobjuk össze! oldal országszerte egyre több intézménynek és pedagógusnak biztosít alternatív finanszírozási lehetőséget digitális oktatási eszközök használatához. 

A feladatlapkészítő alkalmazás, amely hosszú évek óta a magyar oktatás megkerülhetetlen szereplője, kezdetektől azt tűzte zászlajára, hogy a 21. század lehetőségeit elhozza valamennyi pedagógus számára. 

 

Ehhez a Redmenta a már sok helyen bizonyított közösségi finanszírozás erejét hívta segítségül. A jelenlegi gazdasági válság ugyanis jelentősen megnehezíti az iskolák és fenntartóik számára, hogy előteremtsék a forrásokat a digitális oktatási eszközök beszerzésére, így a mai fiatalok hatalmas hátrányba kerülhetnek a jövő munkaerő piacán.

 

Ez a felismerés hívta életre a “Dobjuk össze!” programot: a támogatói oldal létrehozásával a Redmenta összekötötte a jelentkező intézményeket, pedagógusokat és potenciális támogatókat – pl. szülőket, cégeket, helyi pártfogókat. Az oldalon összegyűjtött pénzügyi támogatások pedig lehetővé tették az érintettek számára olyan Redmenta bővítmény használatát, ami  megkönnyíti a pedagógusok mindennapi munkáját és fejleszti a tanulók 21. századi készségeit, a kreativitásukat, az analitikus gondolkodásukat, a problémamegoldó és a kommunikációs készségeiket.

 

A közösségi finanszírozási megoldás tesztelésére az ország különböző pontjáról több iskola  jelentkezett és egy hónap alatt öt iskola, több mint ötven pedagógusának sikerült előteremteni a szükséges költségeket. Több, mint 800.000 Ft gyűlt össze. A Redmenta is hozzátesz a gyűjtéshez, minden támogatott fiókhoz kedvezményt nyújt, így a gyűjtéshez ők is hozzájárultak közel 1.000.000 forinttal.

 

“A támogatások összegyűjtése nagyon egyszerűen ment, kitettük a belső oldalunkra a kampány linkjét, és pár nap alatt össze is gyűlt a szülőknek hála” – nyilatkozta az egyik érintett iskola vezetője.

 

Az alkalmazás készítői szerint ez csak a kezdet. Hogy minden iskolába el tudják vinni a 21. századi megoldásokat, létrehoztak egy regisztrációs oldalt azok számára akik szeretnének iskolát támogatni. Így kötik össze a támogatókat a támogatást igénylő iskolákkal: https://redmenta.com/tamogass-egy-iskolat

 

Ezzel buzdítanak mindenkit, hogy az ünnepi időszakban bátran válasszák a jótékonykodás ezen formáját, hogy az új oktatási módszerek minél többek számára hozzáférhetőek legyenek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39