Az LG a 2023-as CES-en mutatja be új, minimalista formatervezésű háztartási készülékeit

forrás: Prím Online, 2022. december 29. 14:38

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES kiállításon egy új, minimalista kialakítású készülékcsaládot, köztük egy mosógépet és egy szárítógépet mutat be. Az új termékcsalád formatervezés szempontjából visszanyúl egészen az alapokhoz, vagyis nélkülöz mindenfajta felesleges dizájnelemet az időtálló, minimalista esztétika érdekében. A különleges, tartós kialakítású termékek az LG fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségét is tükrözik, mivel kívül-belül újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek, gyártásuk pedig kevesebb alkatrészt és energiafelhasználást igényel.

Az LG minimalista készülékei bármilyen dekorációhoz, színkombinációhoz vagy lakberendezési trendhez jól passzolnak. A termékcsalád szürkeárnyalatos színpalettája és a díszítőelemek hiánya modern, mégis klasszikus megjelenést kölcsönöz a termékeknek, így azok tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe. Egyszerű formatervezésük mellett az LG készülékei elegánsan letisztult kezelőfelületeket kaptak, amelyek használatát könnyen megszokják majd a felhasználók.

 

Az LG célja tevékenysége minden területén csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást, az új készülékeket éppen ezért a fenntarthatóság jegyében tervezte meg. A felhasznált alkatrészek és öntött elemek számának csökkentése révén az LG minimalista kialakítású termékeinek előállítása kevesebb időt, erőforrást és energiafelhasználást igényel. Az új termékcsalád minden egyes modelljének belső és külső alkatrészei, valamint csomagolása is újrahasznosítható anyagokból készül.

 

 

A hűtőszekrényt, mosógépet, szárítógépet, tűzhelyet és mosogatógépet tartalmazó új készülékpaletta része az LG innovatív, bővíthető termékcsaládjának. A bővíthetőség azt jelenti, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásban található Upgrade Centerből új funkciókat tölthetnek le eszközeikre, így bővítve azok képességeit.

 

„Minimalista kialakítású készülékeink fenntarthatók, stílusosak és könnyen kezelhetők, ezáltal új értéket teremtenek a vásárlók számára” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Célunk, hogy a továbbiakban is olyan korszerű, gondosan megtervezett megoldásokat kínáljunk, amelyek alkalmazzák innovatív technológiáinkat, mégis tükrözik elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39