A Kingston DDR5-ös szervermemóriáit validálták a 4. generációs Intel Xeon Scalable processzorra

forrás: Prím Online, 2023. január 24. 14:02

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy 64 GB, 32 GB és 16 GB kapacitású Server Premier DDR5 4800MT/s regiszteres DIMM memóriáit validálták a 4. generációs Intel Xeon Scalable  (korábban Sapphire Rapids kódnevű) processzorra.

A Kingston több mint 35 éve megbízható memóriamárkának számít a vezető szervergyártók és a világ legnagyobb adatközpontjai körében. A Server Premier a Kingston szabványos memóriamegoldása, amelyet specifikáció alapján „fehér dobozos” szerverekhez értékesítenek, és amely rendelkezik a vezető alaplap- és rendszergyártók platformvalidációjával és minősítésével. Zárolt anyagjegyzéke (BOM) garantálja az elsődleges komponensek egységes márkáját és verzióját (beleértve a DRAM-ot, a regisztert, a PMIC-et, az SPD-hubot, a hőérzékelőket és a PCB-t). Minden Kingston szervermemória-megoldás 100%-ban tesztelt, és a hibák korai felismerése érdekében szigorú dinamikus beégetési folyamaton esik át még a gyártóüzemben.

 

A Server Premier jellemzői:

   • Zárolt anyagjegyzék (BOM)

   • Alkatrészváltoztatási értesítések (PCN) – 90 nappal előbb

   • Kiszámítható fejlesztési ütemterv 8 negyedévre előre

   • Szerverplatform-validáció

   • Vezető szerveralaplap-gyártók minősítése

   • Korlátozott élettartam-garancia

   • Iparágvezető szerviz és támogatás

 

Az Intel 4. generációs Xeon Scalable processzora elsőként támogatja az új generációs DDR5 szerverosztályú memóriát, és nyolc memóriacsatornával rendelkezik, csatornánként legfeljebb két DIMM-hez, illetve CPU foglalatonként 16 DIMM-hez. Minden DDR5 regiszteres DIMM memória 38,4 GB/s maximális sávszélességet biztosít 4800MT/s sebességen, ami többcsatornás konfigurációkban számottevő teljesítménynövekedést eredményez a DDR4-alapú szerverekhez képest. A DDR5 fejlett funkciókat vezet be a megbízhatóbb és hatékonyabb memória-alrendszer kialakításához – például chipen belüli hibajavítást (ODECC), a memóriabankok számának és a burst hosszúságának megduplázását, jobb memóriafrissítési műveleteket, feszültségszabályozó áramkör (PMIC) beépítését, további hőmérséklet-érzékelőket, a DFE (Decision Feedback Equalization) alkalmazását és két független 32 bites (az ECC esetében 40 bites) alcsatornát.

 

„Örömmel jelentjük be, hogy újgenerációs szervermemória-komponenseinket validálták az Intel 4. generációs Xeon Scalable processzorára. A memóriagyártók számára mindig a validálás az első lépés memóriamegoldásaik minőségének és kompatibilitásának bizonyítására. A DDR5 biztosítja a sávszélesség és a kapacitás skálázásához szükséges technológiát, kielégítve ezzel a jövő adatközpontjainak teljesítményelvárásait” – mondta Iwona Zalewska, a Kingston EMEA DRAM üzletágának vezetője.

 

Az alábbi modulok már elérhetők:

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59