Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

forrás: Prím Online, 2023. január 29. 09:57

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

A Tennessee állambeli Clarksville-ben található, egymillió négyzetméteres létesítmény – az LG díjnyertes mosó- és szárítógépeinek amerikai gyártóbázisa – az iparág első olyan háztartásigép-üzeme az USA-ban, amely csatlakozott a WEF globális hálózatához. Ez a vállalat második Lighthouse Factory minősítésű gyára, a dél-koreai Csangvonban található LG Smart Park után, amelyet tavaly választott ki a WEF.

 

A Lighthouse Factory minősítést a WEF a gyártás jövőjének alakításában játszott szerepért, valamint a dolgok internetének (IoT), a big data megoldásoknak, a mesterséges intelligenciának (AI), a robotikai megoldásoknak és a negyedik ipari forradalom egyéb technológiáinak integrálásáért ítéli oda a világ legjelentősebb üzemeinek. A WEF 2018 óta évente kétszer választja ki és veszi fel hálózatába a minősítési követelményeknek megfelelő gyárakat.

 

 

Az LG világszínvonalú, automatizált tennesseei gyárában olyan fejlett digitális technológiákat alkalmaznak, mint a mesterséges intelligencia, a big data, illetve az IoT és robotikai megoldások. A 2018 végén elkészült létesítményben jelenleg három gyártósor működik elöl- és felültöltős mosógépek és szárítógépek előállítására. Évi 1,2 millió mosógép és 600 000 szárítógép legyártására alkalmas kapacitásával a 900 főt foglalkoztató létesítmény proaktívan, helyben reagál a változó észak-amerikai keresletre. 

 

A teljesen integrált, áramvonalasított termelési folyamat eredménye, hogy az ügyfelek időben, mindig kifogástalan termékeket kapnak kézhez. Az LG minden egyes gyártósort úgy alakított ki, hogy az egy új modell teljes gyártási folyamatát elvégezze az alkatrészek gyártásától az összeszerelésen át a csomagolásig. A létesítményben mindezeken túl az összes gyártósoron szigorú minőségügyi feltételek vannak érvényben, amelyek az alkatrészektől a késztermékekig garantálják a magas színvonalat.

 

 

Az LG tennesseei gyárában teljesen automatizált logisztikai rendszer működik: az üzemben 166 előre beprogramozott, önműködő jármű szállítja a helyükre az alkatrészeket – a létesítményben háromszor annyi ilyen robot dolgozik, mint az LG Smart Parkban. E robotok amellett, hogy javítják az általános termelékenységet, felszabadítják az emberi erőforrást más, lényegesebb feladatokra.

 

Az alkatrészgyártás, például a fémsajtolás, a műanyag-fröccsöntés és a festés integrálásával – beleértve az LG saját intelligens fröccsöntő rendszerének alkalmazását is – a vállalat 21 százalékkal növelte az alkatrésztermelés hatékonyságát.*  Az üzem egy fejlett érzékelőrendszer segítségével ráadásul előre felismeri a lehetséges termelési problémákat és reagál is azokra. A mosógépek teljesítményét pontosan előrejelző, adatalapú AI-technológia alkalmazásával a tesztek száma és a tesztelés során felhasznált energia 22 százalékkal csökkent, míg a minőségoptimalizálás révén a hibaarány több mint 61 százalékkal esett vissza.** 

 

 

Az üzem a munkahelyi biztonságot és a működési hatékonyságot is maximalizálja azáltal, hogy robotokat használ a bonyolult, potenciálisan veszélyes feladatokhoz, például a nehéz alkatrészek összeszereléséhez és emeléséhez, valamint a hegesztéshez.

 

A hatékonyság további javítása érdekében az LG azt tervezi, hogy az év második felében 5G hálózatot telepít az egész létesítményben, hogy a stabil, megszakítás nélküli kommunikáció révén az automatizált járművek gyorsabban és pontosabban tudják szállítani az alapanyagokat. Az LG emellett automatizált mobil robotok bevezetését is tervezi, amelyek könnyedén navigálnak majd a kiterjedt komplexumban, tovább erősítve a logisztikai rendszert.

 

Az LG fenntarthatóság iránti elkötelezettsége az egész tennesseei gyárban megmutatkozik, amely már 2022-ben teljesen átállt a megújuló energiaforrások használatára. Az üzem nagy hatékonyságú közmű-infrastruktúrát is használ, amely az LG háztartási készülékek gyártásához szükséges áramot, gőzt és hőt a vállalat fejlett épület-energiaszabályozási megoldásának (BECON) segítségével biztosítja.

 

„Az LG Smart Park mellett az LG tennesseei gyára is erősíti vezető szerepünket a gyártóüzemek fejlett, futurisztikus központokká történő átalakításában azzal, hogy a legforradalmibb technológiákat alkalmazza” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A Lighthouse Factory státusz jól példázza az LG elkötelezettségét amellett, hogy egyedi gyártási innovációk révén egyéni vásárlói élményt nyújtson.”

 

_______________________

* A berendezések teljes hatékonysági arányának összehasonlítása 2020-tól 2022-ig a Világgazdasági Fórum gyárlátogatási jelentése szerint.

** A tesztelések számának és a helyszíni hibaaránynak a 2020 és 2022 közötti időszakra vonatkozó összehasonlítása a Világgazdasági Fórum gyárlátogatási jelentése szerint.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05