Első, az európai disztribútorok között

, 2001. február 22. 23:48
Értékesítési eredményei alapján a Tech Data Corporation, az informatikai termékek, a logisztikai irányítás és az egyéb értéknövelt szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója az első helyre került a 30 európai számítástechnikai disztribútor listáján.
A 30 legnagyobb disztribútort felsoroló lista kizárólag számítástechnikai nagykereskedőket tartalmaz. A nemzetközi elemző cégek 2000. évi felmérése szerint európai szinten mindössze három, kiterjedt hálózattal rendelkező cég van a mezőnyben: a Tech Data, az Ingram és az Actebis. A Tech Data-t és az Ingram-et nemzetközi hálózata segíti, míg az Actebis a lengyel ABC Data felvásárlásával és tőkeinjekcióinak köszönhetően került a harmadik helyre.

A nemzetközi Tech Data Corporation hazai tagja, a Tech Data Magyarország Kft., a 2000-es gazdasági évben – nagynevű számítógép-, periféria-, hálózati elem- és szoftvergyártók termékeiből – mintegy 14 milliárd Ft forgalmat bonyolított, és mint már arról korábban tudósítottunk, a hazai disztribúciós piacon elsőként vezetett be a közelmúltban, InTouch néven, internet-alapú, elektronikus kereskedelmi rendszert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48