Átadták a Joint Venture Szövetség díjait

forrás: Prím Online, 2023. február 6. 12:41

A több, mint 35 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség idén második alkalommal rendezte meg nagyszabású “Companies for the Future Award” gálaeseményét. Február 4-én, szombaton a Budapest Marriott Hotel báltermében a JVSZ négy kategóriában tüntette ki tagvállalatait. 

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke köszöntőjében elmondta: a szövetség kiemelt feladata, hogy erős szakmai munkával támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. Mindemellett a szervezet 10 szakmai fóruma, minden fontos gazdasági területet lefedve, aktívan dolgozik a Magyarországon működő kis-, közép- és nagyvállalatok versenyképességét támogatva a területért felelős minisztériumokkal. A folyamatos és lendületes fejlődés mellett a JVSZ egyedisége abban is rejlik, hogy több mint 80 aktív felsővezető vesz részt a szövetség szakmai munkájában. Az elnökség és az ügyvezetés őszintén hisz abban, hogy a szervezet támogatni tudja a hazai vezetők munkáját, és hosszú távon hozzájárulhatnak tagvállalataik sikeréhez. A „Companies for the Future Award” Gálát a tagvállalatok láthatóságának növelése céljából indították útjára, hagyományt teremtő évindító eseményként. Küldetésük minél több területen díjazni a JVSZ tagvállalatait, a jövőben még több pályázatot, még több díjat, még nagyobb láthatóságot terveznek.

 

Dr. Fábián Ágnes

 

A Szövetség a tavalyi évben életre hívott 2 fődíjjal tüntette ki ezúttal is példaértékű, a jövőnkre is pozitív hatást gyakorló közép- és nagyvállalatait. Az értékes kitüntetések további elismerést nyertek azáltal, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium is a Szövetség céljai mellé állt díjátadó támogatóként.

 

Nagy Márton az eseményen mondott beszédében kiemelte, hogy az iparpolitikát a vállalkozások határozzák meg, hiszen ők azok, akik igazán tudják és érzik, hogy mit, hogyan és milyen piacra érdemes termelni. Ezért véleményük, meglátásaik és igényeik kiemelten fontosak a kormányzatnak, ezek begyűjtése és megismerése érdekében széleskörű program indul. A gazdaságfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy idén kivédhetjük a recessziót, 1,5 százalékos növekedés várható, miközben az inflációt és a növekedést tekintve is inkább pozitív kockázatok látszanak, 2024-ben pedig repülőrajtot vehet a gazdaság. Felhívta a figyelmet, hogy elindult a nagyszabású, kedvező kamatokat kínáló Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, valamint bejelentette, hogy hamarosan a Kormány elé kerülhet egy új tőkeprogram, amely zöld befektetésekre és kapacitásbővítésre is kiterjed majd. A miniszter végül kiemelte az együttműködés fontosságát és gratulált a Joint Venture Szövetségnek, valamint a díjazott vállalkozásoknak.

 

A fődíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok: 

 

Nagyvállalati kategória:

I. helyezett: MAM-Hungária Kft.

II. helyezett: NI Hungary Kft.

III. helyezett: Praktiker Kft.

 

 

Középvállalati kategória:

I. helyezett: Pauker Holding Kft.

II. helyezett: Schiller Flotta Kft.

III. helyezett: Stádium Kft.

 

 

Idén továbbá 2 pályázati különdíj is átadásra került, a szervezet egy-egy nagyvállalat támogatásával díjazta a legkomplexebb ökoszisztémát építő cégeket – Best Ecosystem Builder Különdíj a Schneider Electric Hungária Zrt. támogatásával – és a legjobb vállalati tehetséggondozó programokat – Best Talent Program Különdíj a Henkel Magyarország támogatásával.

 

A különdíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok: 

 

Best Ecosystem Builder Díj:

I. helyezett: K&H Bank Zrt.

II. helyezett: Provident Pénzügyi Zrt.

III. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft.

 

 

Best Talent Program Díj:

I. helyezett: Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker&McKenzie Ügyvédi Iroda 

II. helyezett: BEKO Engineering Kft.

III. helyezett: MKB Bank Nyrt. 

 

 

A fődíjakat Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, a különdíjakat Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. országigazgatója, és dr. Fábián Ágnes a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, adták át. 

 

A fődíjak odaítélésének értékelési rendszere az OPTEN Informatikai Kft. szakmai támogatásával született meg. A zsűri olyan szempontokat vizsgált, mint a folyamatos növekedés, a stabilitás, a megbízhatóság, az etikus üzleti magatartás, a fenntarthatóság, a társadalmi hasznosság, a dolgozók megtartása, valamint a dolgozói elégedettség.

 

A szempontok mérőszámai alapján minden területet figyelembe véve mindkét fő kategóriában egy neves szakmai zsűri állította fel a végső sorrendet, míg a különdíjakra a tagvállalatok nyújthattak be pályázati anyagot.

 

A fődíjakat és a különdíjakat is elbíráló szakmai zsűri elnöke Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó, korábbi londoni nagykövet, társelnöke Gulyás Tibor, a Technológiai és Ipari Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára. A szakmai zsűri tagjai: Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Zrt. alapító-tulajdonosa, Jendrolovics Máté, a GB Solutions vezérigazgatója, és Pistyur Veronika a Bridge Budapest alapítója és ügyvezetője.

 

A négy kategória első helyezettjei egy-egy Sipos Balázs Ferenczy-díjas üvegművész által tervezett díjat vehettek át, emellett a dobogós vállalatok mindegyike kitüntetésre került Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke, Dr. Fábián Ágnes a JVSZ elnöke, valamint Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter aláírásával ellátott oklevéllel. 

 

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése kategóriánként mindhárom dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett a második és harmadik helyezés is hatalmas presztízs értékkel bír. 

 

A rendezvény jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettjei a Csodalámpa Alapítvány és a Kis Virtuózok Alapítvány lettek. A Gálán befolyt közel 850 000 Ft értékű teljes tombolabevétel a két alapítvány számára került felajánlásra.

 

A “Companies for the Future Award” idei díjátadó támogatói a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Henkel Magyarország Kft. és a Schneider Electric Hungária Zrt. 

 

Kiemelt támogató: K&H Bank

További támogatók: E.ON Hungária Zrt., MOL Nyrt., Peugeot Magyarország, Salesianer Miettex Magyarországi Kft. 

A díjátadó gála szakmai partnere az OPTEN Informatikai Kft.

Együttműködő partnerek: Budapest Marriott Hotel, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Füstmentes.hu, Virtuózok Produkció

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Új tőkealap létrehozását jelentette be a Schneider Electric

Világszinten közel 800 millió, Afrika Szaharától délre eső részén pedig több mint félmilliárd ember nem jut hozzá elektromos áramhoz, ami jelentős mértékben akadályozza a térség fejlődését. A Schneider Electric az elefántcsontparti Abidjanban tartott nemzetközi fórumon egy új befektetési alap létrehozását jelentette be, illetve olyan megoldásokat mutatott be, amelyek könnyebbé tehetik az energiához való hozzáférést Afrikában is. A társaság saját fenntarthatósági céljainak részeként arra készül, hogy 2025-re 50 millió embert juttat világszerte tiszta és megbízható energiához.

2023. március 28. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08