Az ELTE doktorandusza nyerte az idei Kuba Attila Díjat

forrás: Prím Online, 2023. február 9. 19:54

Az ELTE Informatikai Karának doktorandusza az elismerést a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága gyulai konferenciáján vette át. A díjat a számítógépes képfeldolgozás, látás vagy alakfelismerés területén jelentős eredményt elért fiatal kutatók kaphatják. 

A díjat a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága (KÉPAF) alapította Kuba Attila egyetemi tanár, a diszkrét tomográfia jeles kutatója emlékére. Az elismerésre kétévente lehet pályázni tudományos cikkel, a pályamunkákat öttagú bizottság szűri, majd a kiemelkedőnek ítélt munkákat a konferencián meg is hallgatja. A pályázók közül idén öten kerültek be a második körbe és tarthattak előadást a szakma legjelentősebb fórumán. Az előadásokra Gyulán, a Társaság XV. konferenciáján került sor, ahol a zsűri az ELTE doktoranduszát, Tóth Teklát ítélte a legjobbnak.  

 

Tóth Tekla az ELTE IK Algoritmusok és Alkalmazásaik Tanszékén működő Geometriai Számítógépes Látás Kutatócsoport tagja. Témavezetője Hajder Levente, kutatási témája a multimodális (LiDAR-kamera) szenzorkalibráció. Doktori tanulmányai során számos szakmai konferencián tartott előadást, 8 hosszabb és 2 rövidebb konferenciacikket publikált, a KÉPAF felhívásra benyújtott, győztes pályamunkát (A Minimal Solution for Image-Based Sphere Estimation) elfogadta közlésre az International Journal of Computer Vision (IJCV) D1 besorolású folyóirat. Tóth Tekla 2022-ben Best Poster Award és Best Talk of the Session elismeréseket is elnyert hazai konferenciákon, emellett egy éven keresztül volt az ELTE IK Doktori Önkormányzatának elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyobb szabadságot biztosít a Sencor új robotporszívója

Új szintre emeli a robotporszívók által nyújtott kényelmet a Sencor újdonsága. Kétség nem fér hozzá, hogy bár ezek a készülékek teljesen autonóm módon képesek gondoskodni a porszívózásról, a tartályuk kiürítésére eddig nem voltak képesek. Mindez teljesen megváltoztathatja a robotporszívókról alkotott elképzeléseinket. 

2023. október 2. 19:55

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38