Tovább bővült a Siemens füstérzékelő portfóliója

forrás: Prím Online, 2023. február 20. 15:26

A Siemens két új levegő mintavételes érzékelőjével (ASD) könnyen megoldható az adatközpontok, kereskedelmi raktárak, ipari létesítmények és más nagy alapterületű telephelyek tűz elleni védelme. 

Az új termékcsalád egyetlen eszközével akár 6700 négyzetméternyi terület védhető, ami a piacon jelenleg elérhető legnagyobb lefedésnek számít. Érzékenység szempontjából a legszigorúbb követelményeket támasztó A-osztályú felhasználás esetében is akár 3 000 négyzetméter lefedhető egyetlen ASD+ (FDA262) rendszerrel.

 

Az új modellekben, az FDA261 és az FDA262-ben megtalálható az ASD Connect mobilalkalmazás, amellyel a berendezések digitálisan beüzemelhetők. Az app kezelőfelületének és a nagymértékben automatizált folyamatnak köszönhetően a beállítások egyszerűen és gyorsan elvégezhetők. 

 

 

Az ASD-k kulcsfontosságú szerepet töltenek be az energiarendszerek átalakításához és a digitalizációhoz szükséges, valamint más globális megatrendek hatására épülő infrastruktúrák védelmében. Ilyen például a gyorsan terjedő lítiumion-akkumulátoros energiatároló rendszerek tűzvédelme is. 

 

Az új ASD+ teljesen integrált a Siemens tűzjelző rendszereibe, amelyekben megcímezhető eszközként közvetlenül és intelligensen kommunikál a Siemens FDnet/C-NET érzékelő hálózatán, minden további hardver vagy I/O kártya használata nélkül. Mindez könnyű telepítést, egyben gyors adatkapcsolatot biztosít mind a tűzjelző központ, mind a felhőszolgáltatás felé.

 

Nemcsak észlelésben teljesít jobban az ASD+, hanem a téves riasztásokkal szemben is maximálisan védett. A levegő mintavételes berendezés kimagaslóan érzékeny és pontos észlelését az ipari és szennyezett környezetekre tervezett optikai hardver, valamint a továbbfejlesztett, kettős hullámhosszú jelfeldolgozó algoritmus biztosítja, amely megbízhatóan megkülönbözteti a füst és a por részecskéit. Az ASD+ termékek riasztási küszöbértéke (0,003 és 20%/m között) állítható, így minden alkalmazáshoz rugalmasan illeszthető. Az ügyfelek emellett további értékes információkat – előriasztást, porészlelési és szennyeződésszint-jelentést – kapnak a Siemens applikációján keresztül.

 

A fenntarthatóság jegyében a Siemens új levegő mintavételes (ASD) füstérzékelői moduláris felépítést kaptak, így levegőminta-szívó és -elemző egységeik az eszköz átkonfigurálása nélkül cserélhetők.

Kulcsszavak: Siemens

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgált az NMHH

Fél perc alatt megközelítőleg 51.700 internetes weboldalt nyitnak meg a felhasználók Magyarországon számítógépen vagy laptopon. Ugyanezen idő leforgása alatt azonban ötször több, közel 268.000 kontaktus történik mobiltelefonon és tableten, ami egy átlagos napon 766 millió kattintást, oldalletöltést jelent. Milyen eszközökön böngészünk a legtöbbet, a mobiltelefonos applikációk népszerűek-e, illetve mennyi időt fordítunk az online hírfogyasztásra vagy éppen a közösségi médiára? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

2023. május 30. 15:29

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01