Az SAP megoldásával fejleszti digitalizációs programját a Lockheed Martin

forrás: Prím Online, 2023. február 21. 12:39

Digitalizációs stratégiájának fejlesztéséhez kibővíti együttműködését az SAP-val a Lockheed Martin Corporation. A nagyvállalat a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket kiaknázva fejleszti felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, és ezzel tovább erősíti pozícióját.

A Lockheed Martin Corporation és az SAP együttműködése már csaknem 25 éve tart. A közös munkát most kiterjesztik azoknak az üzleti rendszereknek az átformálására, amelyek elengedhetetlenek a vállalat OneLM (1LMX) elnevezésű átalakulási programjához.

 

Az 1LMX egy, az iparágban élenjáró üzleti transzformációs és digitalizációs program, amelynek célja a gyorsaság, az agilitás, az adatokhoz való hozzáférés, illetve a Lockheed Martin versenyképességének növelése. Az adatok stratégiai erőforrásként való kezelésével, egy modellalapú, az értéklánc egészét lefedő vállalatirányítás megteremtésével, egyúttal a növekedés és működtetés érdekében a rendszerek, folyamatok karcsúsításával a Lockheed Martin egy ellenállóbb, biztonságosabb, és modernizált ellátási láncot alakít ki az Egyesült Államok védelmi ipara számára. 

 

A több évtizedes együttműködésre alapozva a Lockheed Martin szeretné kiaknázni a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket. Ennek segítségével szeretné fejleszteni felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, azonosítani a hatékonyságnövelő lehetőségeket, új eszközök bevezetésével kialakítani alapvető üzleti folyamatait a FedRAMP szabványnak megfelelő felhőalapú környezetben az 1LMX kezdeményezés keretei közt, és támogatni a cég terveit a rendszerek együttműködése terén a kormányzati, védelmi és légiközlekedési piacon.

 

 

„Az államigazgatás beszállítói szerte a világon olyan speciális adminisztrációs, finanszírozási, erőforrástervezési kihívásokkal néznek szembe, amit csak egy integrált vállalatirányítási rendszerrel lehet költséghatékonyan kezelni. Nem utolsósorban pedig transzparenciát, és nonstop számonkérhetőséget várnak el ezektől a cégektől az állam egyes alrendszerei, akár egymástól függetlenül is. Ezt pedig felhős környezet nélkül képtelenség lebonyolítani” – magyarázza az együttműködés jelentőségét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője. 

 

A RISE with SAP egy csomagban kínálja az ehhez szükséges programokat, platformokat, eszközöket, és szolgáltatásokat. A megoldás átülteti a cég vállalatirányítási rendszerét az SAP S/4HANA Cloud felhőjébe, és jelentősen megnöveli az SAP-tól szolgáltatásként igénybe vett szoftverek arányát az üzleti technológiai platform, az intelligens költések, a humán élmények menedzselése, a digitális ellátási láncok és egyéb funkciók területén is. Az SAP Business Technology Platform (SAP BTP) biztonságos innovációs platformot biztosít a Lockheed Martin számára az új technológiák fejlesztéséhez, az SAP Analytics Cloud megoldás pedig a stratégiai adatkezeléshez és elemzési feladatok megoldásához járul hozzá.

 

„Ügyfeleink, köztük az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, gyorsan változó fenyegetésekkel néznek szembe, és különösen fontos számukra, hogy gyorsabbá és agilisabbá váljanak anélkül, hogy a biztonság terén kompromisszumokat kellene kötniük. Az SAP-val kötött bővülő együttműködés, a felhő felé való elmozdulás révén képesek leszünk biztosítani a nagyobb sebességet, agilitást, biztonságot és ellenállóképességet ügyfeleinknek" – mondja Yvonne Hodge, a Lockheed Martin informatikai vezetője. „Ezzel a megállapodással pontosabban tudjuk irányítani a termékek hatásait, munkatársaink jólétét, az erőforrások hatékony felhasználását és az adatok biztonságát. Képesek leszünk még jobban működtetni üzleti tevékenységünket, és ami a legfontosabb: minden adott lesz ahhoz, hogy átformáljuk a folyamatokat, amelyekkel az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságához elengedhetetlen termékeket tudunk tervezni, vásárolni, építeni és üzemeltetni."

 

Az SAP iparági tapasztalata, a RISE with SAP megoldás, valamint az SAP S/4HANA ereje és megbízhatósága révén a Lockheed Martin tovább erősítheti jelenlegi pozícióját, mint intelligens, fenntartható, a felhőben működő vállalat, mindezt kompromisszumoktól mentesen, biztonságos működéssel. „Csaknem 25 évi együttműködés után büszkék vagyunk arra, hogy a Lockheed Martin az SAP technológiája segítségével teljesít olyan egészen hihetetlen küldetéseket, mint a holdra szállás. Ezzel a bejelentéssel most a Holdnál is távolabbra tekintenek: a digitális átalakulással a világ egyik leginnovatívabb vállalatává válnak, kéz a kézben az SAP-val" – hangsúlyozza Scott Russell, az SAP igazgatósági tagja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08