Könnyen javítható okostelefont jelentett be a HMD Global

forrás: Prím Online, 2023. február 26. 11:55

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója ma három új okostelefon, a Nokia G22, a Nokia C32 és a Nokia C22 érkezését jelentette be. Mindhárom telefon akár három napig is bírja egyetlen töltéssel, a C-széria esetén továbbfejlesztett képalkotással és tartósággal, míg a Nokia G22 az iFixittel való együttműködés keretében a könnyű javíthatóságot helyezi előtérbe.

A HMD Global továbbá bejelentette, hogy megtették az első lépéseket azon az úton, amelynek a végén a vállalat lesz az első nagy globális okostelefon-gyártó, amely Európába hozta a gyártását.

 

„Az emberek értékelik a hosszú élettartamú, minőségi készülékeket – és ehhez nem kellene kompromisszumokat kötniük az ár tekintetében. Az új Nokia G22 célzottan javítható kialakítású, így még tovább megőrizhető, a Nokia C32 fejlett képalkotásával és a Nokia C22 továbbfejlesztett tartósságával pedig még több értéket hozunk a C-szériába." – nyilatkozta Adam Ferguson, a HMD Global termékmarketing-vezetője.

 

„Nagy örömmel jelentjük be az első lépésünket azon az úton, amellyel az 5G-eszközgyártást Európába helyezzük át" – mondta Jean-Francois Baril, a HMD Global társalapítója, elnöke és vezérigazgatója – "A Nokia márka büszke múltra tekint vissza az európai piacon, ezzel a lépéssel pedig tovább erősítjük az egyetlen jelentős európai okostelefon-szolgáltatóként elfoglalt pozíciónkat.” 

 

 

Nokia G22 – az első Nokia okostelefon, amit te is könnyedén megjavíthatsz

 

A Nokia G22 az első olyan Nokia okostelefon, amelyet célzottan a javíthatóság jegyében terveztünk, a következő szintre emelve ezzel a Nokia telefonok élettartamát. Az iFixit globális javítóközösséggel együttműködve könnyedén hozzáférhetsz a javítási útmutatókhoz és megfizethető alkatrészekhez a Nokia G22 sérült kijelzőjének, elhajlott töltőbementének vagy elhasználódott akkumulátorának cseréjéhez.

A G-széria legújabb tagja 100%-ban újrahasznosított műanyag hátlapot, még tisztább hangzást és erőteljesebb basszust biztosító OZO Playbacket, valamint két éven át garantált rendszerfrissítést, három éven át érkező havi biztonsági frissítéseket és hároméves kiterjesztett garanciát kínál – extra költségek nélkül.

 

„Mivel egyre nagyobb a fenntartható és hosszú élettartamú készülékek iránti fogyasztói igény, az okostelefonok egyszerű és megfizethető javításának lehetősége kulcsfontosságú megkülönböztető tényezővé fog válni a mobilpiacon. A CCS Insight végfelhasználói kutatása is ezt tükrözi: a nyugat-európai mobiltelefon-felhasználók mintegy fele azt mondta, hogy szeretné, ha a készülékét a garancia lejárta után is észszerű áron tudná megjavíttatni.” – nyilatkozta Ben Wood, a CCS Insight vezető elemzője. 

 

A Nokia C32 a C-széria eddigi legjobb képalkotó képességivel érkezik

 

Az 50 MP-es kamerával és a kiváló képalkotó algoritmusokkal felszerelt Nokia C32 még kedvezőbb áron teszi elérhetővé a minden eddiginél fejlettebb fotózást. Az újragondolt, kifinomult külső üvegborítás és az elegáns, egyenes elemeket tartalmazó kialakítás prémium érzést kölcsönöznek a C-szériának, a dobozból kivéve pedig azonnal az eddigi legtestreszabhatóbb szoftveres hátteret kínáló Android 13 fogad.

 

Nokia C22 – a tartósság kedvező árú bajnoka

 

A kiemelkedő minőségű összeszereléssel érkező Nokia C22 a töréstesztek során jócskán felülmúlta a versenytársai teljesítményét – a fröccsenő víz és a por elleni IP52-es védelemnek, az edzett, 2.5D-s kijelzőüvegnek és az erős polikarbonátból készült, unibody kialakítású fémvázának köszönhetően a Nokia C22 ellenáll a mindennapok váratlan kihívásainak. A továbbfejlesztett, 13 megapixeles duplakamerát pedig erőteljes képalkotó algoritmusok támogatják, hogy bármilyen fényviszonyok között megörökíthesd a legizgalmasabb pillanatokat.

 

Európába hozzuk a gyártást

 

Hogy még tovább erősítsük a biztonságra vonatkozó ígéreteinket, megtettük az első lépéseket azon az úton, amelynek a végén a HMD Global lesz az első nagy globális okostelefon-gyártó, amely Európába hozta a gyártását. Az út első szakaszában olyan képességeket és folyamatokat fejlesztünk, amelyek révén 2023-ban Európába hozhatjuk a 5G-s Nokia készülékek gyártását. Az új fejlesztések azon elkötelezettségeink folytatását jelentik, amelyekkel biztonságos és átlátható működést folytathatunk Európában.

 

Árak, elérhetőség és kiegészítők

 

  •     A Nokia G22 meteorszürke és lagúnakék színben, 79 990 forint ajánlott fogyasztói átlagáron lesz elérhető Magyarországon, 4/128 GB-os változatban.
        –  A Nokia G22 otthoni szerelőkészletek 5 euróért kaphatóak az iFixit.com webhelyen. A cserealkatrészek az iFixit.com oldalon 49,99 euró globális átlagáron, az akkumulátor 29,99 euró, a töltőbemenet pedig 24,95 euró áron lesz elérhető.
  •     A Nokia C32 rózsaszín és szénszürke színben, 64 990 forint ajánlott fogyasztói átlagáron lesz elérhető Magyarországon, 4/64 GB-os változatban.
  •     A Nokia C22 éjfekete és homokbarna színben, 49 990 forint fogyasztói átlagáron lesz elérhető Magyarországon, 2/64 GB-os változatban.
  •     Az új Nokia 65W Dual Port fali töltő kompatibilis bármely USB-C kábellel, így minden készüléked számára gyorsabb töltést biztosít, a tokja pedig 70%-ban újrahasznosított anyagokból készült.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59