Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

forrás: Prím Online, 2023. március 26. 10:32

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

Megfoghatják az Isten lábát azok a startupok, amelyek bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon. Ezen kívül vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik. 

 

„A Discover Vienna: Manufacturing Edition” egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat” – vélekedik Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

 

Magyar gyártói startupokat is várnak Bécsbe © Vienna Business Agency / Karin Hackl

 

A Discover Vienna: Manufacturing Edition programot az osztrák főváros startup fesztiválja, a ViennaUP23 keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet a https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/ oldalon. 

 

Európa egyik legnagyobb startup fesztiválját, a ViennaUP23-at 2023. május 30. és június 7. között rendezik meg Bécsben - több helyszínen és több téma köré rendezve. Akárcsak tavaly, idén is lesz például Smart City SuMMit, amelynek központi kérdése, hogy miként lehet klímasemlegessé tenni a városokat. A Creative Days Vienna keretében kultúra és technológia képviselői találkoznak, hogy megvitassák, milyen élményeket tartogathatnak az új technológiai megoldások a jövő múzeum- vagy színházlátogatóinak. Akit érdekel a startupok világa, az a fesztivál keretében megnézheti a CONDA közosségi finanszírozott startupok pitch-ét és akár rögtön meg is támogathatja őket 100 euróval. A tavalyi startup-fesztivál csaknem tízezer érdeklődött vonzott a világ 67 országából. A ViennaUP23 programja: https://viennaup.com/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

2023. június 2. 18:41

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39