Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

forrás: Prím Online, 2023. március 26. 10:32

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

Megfoghatják az Isten lábát azok a startupok, amelyek bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon. Ezen kívül vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik. 

 

„A Discover Vienna: Manufacturing Edition” egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat” – vélekedik Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

 

Magyar gyártói startupokat is várnak Bécsbe © Vienna Business Agency / Karin Hackl

 

A Discover Vienna: Manufacturing Edition programot az osztrák főváros startup fesztiválja, a ViennaUP23 keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet a https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/ oldalon. 

 

Európa egyik legnagyobb startup fesztiválját, a ViennaUP23-at 2023. május 30. és június 7. között rendezik meg Bécsben - több helyszínen és több téma köré rendezve. Akárcsak tavaly, idén is lesz például Smart City SuMMit, amelynek központi kérdése, hogy miként lehet klímasemlegessé tenni a városokat. A Creative Days Vienna keretében kultúra és technológia képviselői találkoznak, hogy megvitassák, milyen élményeket tartogathatnak az új technológiai megoldások a jövő múzeum- vagy színházlátogatóinak. Akit érdekel a startupok világa, az a fesztivál keretében megnézheti a CONDA közosségi finanszírozott startupok pitch-ét és akár rögtön meg is támogathatja őket 100 euróval. A tavalyi startup-fesztivál csaknem tízezer érdeklődött vonzott a világ 67 országából. A ViennaUP23 programja: https://viennaup.com/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39