Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

forrás: Prím Online, 2023. március 26. 10:32

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

Megfoghatják az Isten lábát azok a startupok, amelyek bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon. Ezen kívül vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik. 

 

„A Discover Vienna: Manufacturing Edition” egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat” – vélekedik Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

 

Magyar gyártói startupokat is várnak Bécsbe © Vienna Business Agency / Karin Hackl

 

A Discover Vienna: Manufacturing Edition programot az osztrák főváros startup fesztiválja, a ViennaUP23 keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet a https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/ oldalon. 

 

Európa egyik legnagyobb startup fesztiválját, a ViennaUP23-at 2023. május 30. és június 7. között rendezik meg Bécsben - több helyszínen és több téma köré rendezve. Akárcsak tavaly, idén is lesz például Smart City SuMMit, amelynek központi kérdése, hogy miként lehet klímasemlegessé tenni a városokat. A Creative Days Vienna keretében kultúra és technológia képviselői találkoznak, hogy megvitassák, milyen élményeket tartogathatnak az új technológiai megoldások a jövő múzeum- vagy színházlátogatóinak. Akit érdekel a startupok világa, az a fesztivál keretében megnézheti a CONDA közosségi finanszírozott startupok pitch-ét és akár rögtön meg is támogathatja őket 100 euróval. A tavalyi startup-fesztivál csaknem tízezer érdeklődött vonzott a világ 67 országából. A ViennaUP23 programja: https://viennaup.com/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01