Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

forrás: Prím Online, 2023. március 29. 15:43

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

Egy vadonatúj technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kép, például a profilképük feltöltésével és bizonyos paraméterek megadásával eredeti alkotást hozzanak létre mesterséges intelligencia közreműködésével. Az újdonság, azaz a Bicasso a világ vezető kriptovállalata, a Binance AI-alapú fejlesztése. 

 

12 órán keresztül hozzáférhető

 

A piacvezető cég a sikeres európai teszt után most világszerte még több ember számára teszi elérhetővő mesterséges intelligencián alapuló NFT-szolgáltatását. A programhoz március 29-én déltől éjfélig, 12 órán keresztül további 100 ezer felhasználó férhet hozzá jelentkezési sorrendben. Ők az általuk feltöltött képet NFT-vé (nem helyettesíthető tokenné) formálhatják, és saját tulajdonukként meg is tarthatják. A Bicasso a képből és a megadott paraméterekből merít ihletet a lehető legjobb eredmény érdekében, ám az alkotás további adatok megadásával tovább finomítható. A kész mű, amely már mindenben megfelel a felhasználó elvárásainak, az alkotási folyamat végén NFT-vé alakítható. Ezeket az NFT-ket a későbbiekben be lehet állítani profilképként, meg lehet osztani a közösségi médiában, de akár a felhasználó digitális pénztárcájába is áthelyezhetők, kereskedni velük azonban nem lehet.  

 

 

Nem Picasso, Bicasso

 

A Bicasso név a Binance és a Picasso összevonásából született – az elnevezés a szolgáltatás által kínált forradalmian új technológia és a művészet ötvözésére utal. A Bicasso bétatesztként indult a Binance NFT-platformján 2023. március 1-jén, és kezdetben a kriptocég csak korlátozott számú felhasználó számára engedélyezte a felület kipróbálását. Nem sokkal megjelenése után máris óriási kereslet mutatkozott a szolgáltatás iránt, amely mindössze két és fél órán belül teljesítette az előzetesen kitűzött célt, a 10 ezer NFT generálást. 

 

A globális bevezetés alkalmából a Binance egy exkluzív Bicasso NFT-kollekciót is bemutat. A mesterséges intelligencia által generált macskákat és kutyákat ábrázoló 500 egyedi műalkotást egy ajánlói program részeként ítélik oda a felhasználóknak. Ha valaki tulajdonosa egy ilyen exkluzív NFT-nek, további egyszeri ingyenes lehetőséget kap arra, hogy a Bicasso globális bevezetése során NFT-t generáljon, és tagjává válhat a Binance bétatesztelői közösségének. Ennek révén a későbbiekben az elsők között juthat hozzá az új termékekhez és funkciókhoz.  

 

Saját chatbot

 

Az egyik első termék, amelyet kipróbálhatnak, egy mesterséges intelligencia által vezérelt, a Binance Akadémiába beágyazott chatbot lesz. A fejlett ChatGPT technológiának köszönhetően a chatbot megbízható és naprakész válaszokat ad a felhasználóknak a Web3-ról és a blokklánc-szektorról. Ezáltal – amellett, hogy élőben, valós időben demonstrálja a 21. század egyik legizgalmasabb informatikai vívmányának képességeit – a kriptogazdasággal kapcsolatos megbízható ismeretek terjesztéséhez is hozzájárul.

 

„A Binance-nél odafigyelünk felhasználóink visszajelzéseire. Meggyőződtünk róla, hogy pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek a tesztverzióról, ezért most globálisan is elindítjuk ezt a szolgáltatásunkat” – mondta Mayur Kamat, a Binance termékvezetője. Hozzátette: a Bicasso egyedülálló lehetőséget kínál az AI és a Web3 előnyeinek egyesítésére, így még tovább tudják fejleszteni az általuk kínált felhasználói élményt.

 

A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelvű, és a globális bevezetés azokra az országokra értendő, ahol a Binance jelen van. Akinek nem sikerül bekerülnie a most meghirdetett 100 ezer fős keretbe, egy várólistára iratkozhat fel, mivel az elérhetőség a későbbiekben tovább bővül majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39