Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

forrás: Prím Online, 2023. március 31. 17:28

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

A két leányvállalat az összeolvadás által erősebb SAP- és felhőalapú szolgáltatásportfóliót kínál, egyetlen forrásból. A fúzióval az adesso célzottabbá kívánja tenni a magyar vállalatok informatikai architektúrájának migrációját a rugalmas, felhőalapú rendszerek felé. Ebből hosszú távon a magyar gazdaság is profitálhat, hiszen az informatikai rendszerek erősebb megbízhatósága és skálázhatósága, valamint az üzemeltetés területén szerzett költségmegtakarítás tovább növelheti a vállalatok versenyképességét és hatékonyságát.  

 

A banki, biztosítási, autóipari, feldolgozóipari és élettudományi iparágakra specializálódott adesso Hungary portfóliója az adesso orange Kft.-vel együttműködve a pénzügyi-szolgáltatási, biztosítási és az energiaiparban az SAP-core területére vonatkozó informatikai szaktudással egészül ki. Egyesített erőikkel fogják támogatni ügyfeleik kihívásokkal teli digitális átalakulási útját az új SAP S/4HANA platform felé az SAP Business Technology Platform (BTP) segítségével. Az adesso leányvállalata, a budapesti LeanNetworking Kft., egy feltörekvő start-up is szerepet kap a folyamatokban, felhő- és felhő-natív szakértelmével gazdagítja majd az összeolvadt egységeket. 

 

„SAP, cloud migráció, felhő-natív és Java-fejlesztés portfóliónkkal olyan multinacionális vállalatokat szólítunk meg, különösen a pénzügyi szektorban, valamint a biztosítási és a feldolgozóiparban, amelyek igénylik a magyarországi tanácsadásunkat és projekttámogatásunkat” – tette hozzá Dér Miklós, az adesso orange magyarországi ügyvezetője. 

 

Frank Beck, a németországi SAP Gold Partner adesso orange igazgatósági tagja elmondta: „Magyarországon is gyorsan növekvő SAP-piaccal állunk szemben. Mindenekelőtt az SAP S/4HANA átalakulás témája fogja tömegesen foglalkoztatni a vállalatokat az elkövetkező években. Sok SAP-ügyfél jelenleg még az értékelési fázisban van, és a tervezett megvalósításhoz professzionális projekttámogatásra van szüksége”. 

 

A megerősített magyarországi üzleti jelenléttel az adesso stratégiájának megfelelően bővíti tovább SAP-tevékenységét Európában. Az anyavállalat adesso SE tavaly év végén jelentette be, hogy a szomszédos Ausztriában az adesso orange két bécsi SAP-tanácsadó cég megvásárlásával (egyesülés a gravity consulting gmbh-val és a VITEC Vienna Information Technology Consulting GmbH-val) bővítette az adesso orange SAP szolgáltatási kínálatát. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39