Aki megfizeti a prémium árat, mehet gyorsabban: dugómentesít a Kyndryl Tel-Avivban

forrás: Prím Online, 2023. április 2. 10:16

Izraelben az utóbbi nyolc évben több, mint egymillióval nőtt a gépkocsik száma. A kis ország útjai és városai a gépjárművektől túlterheltek. A forgalmi torlódások – különösen a központi nagyvárosi területeken, például Tel-Avivban és Jeruzsálemben akkora problémát jelentenek, hogy már kimutathatóan korlátozzák a gazdaság fejlődését.

Ezért a forgalmi torlódások enyhítése és a forgalommenedzsment korszerűsítése céljából az izraeli kormány elindította a Fast Lanes programot, amely hatékony, valós idejű forgalomszervezéssel, egy rendszerként kezel parkolókat, dinamikus díjfizetéssel használható, gyors haladást biztosító prémium sávokat, és nagy kapacitású, ingyenes buszjáratokat.

 

A program alapelvei közé tartozik a közösségi közlekedés vonzóbbá tétele, és az is, hogy aki saját gépjárművel gyorsabban akar haladni, megteheti, amennyiben hajlandó megfizetni az árát. Erre a célra prémium sáv jelleggel a buszsávokban adnak lehetőséget, de csak az éppen elérhető szabad kapacitások függvényében. Így a tömegközlekedést nem lassítják, de jobban kihasználják a rendelkezésre álló helyet, és állami bevételeket is generálnak. A kereslet függvényében a gyors sáv használatának ára változó: nagy igény esetén magas, kisebb igény esetén alacsonyabb.

 

 

A Fast Lanes várhatóan jelentősen csökkenteni fogja a dugókban töltött időt, és ösztönözni fogja a közösségi közlekedés használatát, miközben arra is lehetőséget ad, hogy az autójához éppen valamilyen ok miatt ragaszkodó polgár garantáltan legalább 70 km/órás sebességgel haladjon a gyors sávokon, természetesen prémium ár megfizetése mellett.

 

A Fast Lanes 100 km hosszú gyors sávot, 10.000 parkolóhelyet 200 járműből álló elektromos buszflottát kezel majd. Ez óriási, robosztus, de egyben rugalmas informatikai infrastruktúrát igényel. Ehhez az információkezelő rendszerek építése, forgalmi, útdíjfizetési és személyszállítási megoldások üzemeltetése és karbantartása is hozzá tartozik. Központosított számítástechnikai és központi felügyeleti rendszert hoznak létre a városirányítási rendszerek összekapcsolásával és egy mindent lefedő törzshálózattal. A valós idejű adatelemzéshez 2500 TB adatot összegyűjtő és feldolgozó adatközpont készül.  Biztosítani fogják az IT-infrastruktúra és skálázhatóságát. Katonai minőségű kibervédelem fogja őrizni az adatokat. 

 

A rendkívül összetett informatikai feladatok tanácsadója a Kyndryl lesz. Kiépítéssel, rendszerirányítással, rendszerfelügyelettel és karbantartással segíti a többéves Fast Lanes projektet. Megtervezi és felépíti az informatikai infrastruktúra architektúráját, valamint a Fast Lanes-t lehetővé tevő és támogató több jelentős technológiai partner – Lenovo, VMware, Juniper, ExaGrid, Magalcom, McAfee, HCL – rendszereit integrálja.

Kulcsszavak: Kyndryl közlekedés

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01