A szabályozás a modern elektromos hálózat fejlesztésének kulcsa

forrás: Prím Online, 2023. április 3. 10:34

Március 30-án tartotta meg első Innovation Talk nevű digitális rendezvényét a délkelet-európai régióban a Schneider Electric, amelyen a vállalat kulcsfontosságú vezetői vettek részt a térségből. A panelbeszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a hatóságok kiemelt szerepet töltenek be a rugalmas villamosenergia-elosztóhálózat kiépítésében a megfelelő szabályozás bevezetésével és ez nem csupán Délkelet-Európára igaz, hanem globális szinten is ez a helyzet.

Az Innovation Talk résztvevői arra is rámutattak, hogy a társadalomnak, az oktatásnak, de mindenekelőtt magának az üzleti szektornak a feladata egy olyan vállalkozói kultúra kialakítása, amely képes új technológiai szintre emelni a termelőcégeket, hogy az Ipar 4.0 koncepció széles körben elterjedhessen a régióban.

 

„Tény, hogy nagyobb integrációra van szükség az országaink között, mert ez erősebbé és ellenállóbbá tehet bennünket. Az új helyzet az energetikai piacon, amelynek most tanúi vagyunk, számos vállalat számára kihívást jelent. Amikor az elektromos elosztóhálózatokról, az ipar modernizálásáról és a humán tőke otthon tartásáról van szó, a régió országai segíthetik egymást, és az üzleti élet szereplőinek sokat kell tenniük az integráció érdekében. Mindez nagy jelentőséggel bír a már megkezdett energetikai átalakulás szempontjából. Kiterjedt tudáscserére és a közeljövő összes energetikai kihívásának és energetikai témájának világos megértésére van szükség” – hangsúlyozta Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi országigazgatója. 

 

 

Az Innovation Talk rendezvényen részt vett Dragoljub Damljanovic, az újvidéki Smart Grid fejlesztési központ vezetője, Martin Yordanov, a Schneider Electric plovdivi Smart Factory üzemének vezetője, Jiri Havalek, a vállalat szigetszentmiklósi okos elosztóközpontját vezető csapat tagja és Petr Hermann, a cég délkelet-európai régiójának elnöke. A beszélgetés során a közművek, az ipar és a logisztika szemszögéből tekintették át a jelenlegi energetikai helyzetet. A Schneider Electric az évek során jelentős technológiai kompetenciát összpontosított a régióban, és már nagy tapasztalatokkal rendelkezik a saját és az ügyfélprojektek terén. 

 

„Az új helyzet az energetikai piacon hatással van a hálózatra, az épületekre, az iparra, az adatközpontokra és minden vállalkozásra. Fontos, hogy a cégek felismerjék, hogy a villamosítás, a megújuló energiaforrások és a digitalizáció a hosszú távú ellenállóképesség és a fenntarthatóság fő tényezői. A Schneider már jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az intelligens rendszerek hálózati szintű, valamint különböző létesítményekben történő bevezetése terén. Készek vagyunk megosztani tudásunkat, és segíteni a különböző iparágak, az épületek és infrastruktúrák energetikai és digitális átalakulásában” – mondta el Petr Hermann, a Schneider Electric délkelet-európai régiójának elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04