Új megoldásokat mutatott be a Schneider Electric Hannoverben

forrás: Prím Online, 2023. április 24. 12:40

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat több új technológiát és szoftvermegoldást mutatott be a Hannover Messe 2023 kiállításon, amelyek támogatják a vállalkozásokat a nagyobb energiabiztonság és hatékonyabb erőforrás-felhasználás elérésében, valamint a fenntarthatósági céljaik megvalósításában. 

A Hannover Messe a világ első számú ipari szakvására, amelyet idén április 17. és 21. között rendeztek meg a németországi Hannoverben. A Schneider Electric a rendezvényen számos új innovációt mutatott be IoT-képes, nyílt, interoperábilis EcoStruxure megoldásához kapcsolódóan.

 

Továbbfejlesztett integráció

 

A Hannover Messe szakvásáron bemutatott újdonságok közé tartozik az EcoStruxure Automation Expert V23.0. A világ első szoftverközpontú ipari automatizálási rendszerének legújabb változata már a vízsótalanítással foglalkozó vállalkozások számára is szoftveralapú, redundáns automatizálási megoldásokat kínál. A V23.0 újdonságai közé tartozik az AVEVA System Platformmal való továbbfejlesztett integráció, amely lehetővé teszi a meglévő alkalmazások grafikai elemeinek újrafelhasználását a gyorsabb rendszertervezés érdekében, valamint egy új grafikus szerkesztő az üzemeltetés hatékonyság növelésére. Az új verzióban az EcoStruxure Automation Expert HMI és archívum a Windows mellett már Linuxon is elérhető.

 

 

Csatlakoztatott termékek

 

A Schneider Electric motormenedzsment megoldásának legújabb változata már Spacial SFN burkolattal kerül forgalomba, ami bármilyen körülmények között megvédi a berendezéseket, és a több mint 1000 lehetséges konfiguráció révén gyorsabb és rugalmasabb panel-összeállítást tesz lehetővé. Az új burkolatok 35 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátással készülnek, mint a korábbi verziók, részben a szén-dioxid-mentesített acél alapanyagok használatának köszönhetően. Az új Altivar ATV320 napelemes meghajtók megbízható áramellátást biztosítanak a motorvezérlési megoldások számára hálózaton belüli és kívüli kompatibilitással. 

 

Az új GM AirSeT Performance megoldással a Schneider Electric bővíti és erősíti fenntartható SF6 gáz-mentes portfólióját. A különleges kapcsolóberendezés segíti az ipari felhasználókat a Fluor gázokra vonatkozó szigorodó előírások betartásában, és megkíméli őket a gáz újrahasznosításával járó feladatoktól. A tiszta levegőt használó, digitálisan csatlakoztatható, integrált szolgáltatásokkal rendelkező GM AirSeT Performance a Schneider Electric portfóliójának legerősebb és legrugalmasabb SF6-mentes középfeszültségű kapcsolóberendezése, amely alkalmas a legtöbb energiaigényes és kritikus infrastrukturális projekthez.

 

A Hannoverben bemutatott újdonságok között van az Easy UPS 3-fázisú moduláris (50-250kW/400V) – szünetmentes tápegység (UPS). A megoldás egy IEC tanúsítvánnyal rendelkező moduláris UPS, cseremodulokkal. Az új, kompakt kialakítású szünetmentes tápegység elsőosztályú áramvédelmet és rendelkezésre állást biztosít, így ideális a kis és közepes adatközpontok, valamint az üzletileg kritikus kereskedelmi és ipari alkalmazások számára.  

 

A PowerLogic P7 érintésvédelmi relét a legösszetettebb és legfejlettebb ipari alkalmazásokhoz tervezték, hogy maximalizálja az üzemi hatékonyságot és a folyamatos áramellátást. Az új eszköz továbbfejlesztett digitális élményt nyújt, nagyobb teljesítményt és a rugalmasságot kínál annak érdekében, hogy egy moduláris, kiberbiztonsági szempontból is megfelelő, jövőbiztos platform álljon a felhasználók rendelkezésére. Az új alkalmazásorientált firmware-rel, valamint a hozzáadott Ethernet kommunikációs modulokkal és I/O-kártyákkal a berendezés a speciális, egyedi igényekhez igazítható. 

 

Új vízió

 

A Schneider Electric új, integrált elektromos digitális ikerplatformja, az ETAP alkalmas a teljes elektromos rendszer életciklusának kezelésére, a tervezéstől és a mérnöki munkától az üzemeltetésig és a karbantartásig. Képessé teszi a felhasználókat a termelékenység, az együttműködés és a hatékonyság növelésére.

 

A már teljes mértékben a Schneider Electric tulajdonában lévő, de önálló vállalatként működő AVEVA Hannoverben bemutatta az ipari szoftverekkel kapcsolatos új vízióját: egy agnosztikus és felhőalapú platformot, ahol a vállalatok együttműködhetnek, innoválhatnak és adatokat oszthatnak meg egymással. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MMSZ csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek hálózatához

A European Marketing Confederation (EMC) örömmel jelentette be, hogy a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) 11. tagként csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek kohéziós európai hálózatához.

2023. október 4. 12:47

Munkaerő-megtartás: díjat kapott az ALDI informatikai cége

Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) az ALDI SÜD vállalatcsoport számára nyújt informatikai támogatást Magyarországról. A közel 700 főt foglalkoztató cég dinamikusan bővült az elmúlt öt év során. Az új munkahelyek létrehozása mellett az AIIS kiemelt figyelmet fordít a munkaerő megtartására annak érdekében, hogy az ALDI SÜD leányvállalatai világszerte magas színvonalon tudják kiszolgálni a vásárlókat. Az egyébként is alacsony fluktuációs rátát a vállalat a felére csökkentette, a munkaerő megtartásáért végzett munkájáért az AIIS a HR-Revolution Díjátadón szolgáltatás kategóriában a legjobbaknak járó elismerést kapta.

2023. október 4. 11:22

Papot is hívott akadémiájára előadni Gattyán György

Hamarosan elstartol a Gattyán György nevével fémjelzett Docler Holding által alapított Magyar Vállalkozói Akadémia, ahol október 13-án tartják az első előadás-sorozatot. A program már most teltházas, az előadók között pedig egy lelkész is felszólal a sikeres vállalkozásfejlesztés titkáról.

2023. október 3. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38