Kapcsolatépítő rendezvénysorozatot indított a PlanRadar

forrás: Prím Online, 2023. május 4. 17:40

A súlyos gondokkal, a termelési volumen és a megrendelési állomány visszaesésével küszködő hazai építőipari szereplők közül egyre többen ismerik fel, hogy a nehézségek áthidalásában, a teljesítmény és a hatékonyság növelésében meghatározó szerepe van a munkafolyamatok átfogó digitalizációjának. 

Az építőipari szoftverét a világ számos fejlett piacán, köztük Magyarországon már három éve forgalmazó bécsi székhelyű cég, a PlanRadar azért indította el kapcsolatépítő rendezvénysorozatát, hogy a szakma képviselői első kézből, a felhasználók már megszerzett tapasztalatai alapján ismerjék meg a korszerű megoldások kínálta lehetőségeket működésük optimalizálásra, a hatékonyság növelésére. Az első, budapesti állomáson a PlanRadar bemutatkozása mellett a soproni székhelyű, jellemzően élelmiszeripari beruházásoknál műszaki ellenőrzési feladatokat ellátó vállalkozás, az Eurokonzol Kft. képviselője mutatta be a szoftver használatával elért eredményeket a szakmai közönségnek.

 

Az építőiparban kulcskérdés, hogy egy adott feladatot mennyi idő alatt lehet elvégezni. Így nem csoda, ha a közönség soraiban sokan felkapták a fejüket, amikor az Eurokonzol Kft. műszaki ellenőre, Balczó Gáspár előadásában azt mondta, a PlanRadar használatának köszönhetően van olyan munkafázis a cég életében, amelyet a korábbi 2-3 óra alatt 30 perc alatt meg lehet oldani. Példaként a helyszíni jelentések összeállítását, egységes keretbe rendezését hozta fel. Az időnyerseség azonban csak egyike a szoftverhasználat számos előnyének az építőiparban.

 

 

Mint az a szakember előadásából kiderült, a digitalizáció jelentősen lerövidíti az irodai tevékenységre, a munkafolyamatok dokumentálásra szánt időt, javítja a terepmunka hatékonyságát, a sokszor költségesnek bizonyuló hibák, hiányosságok valós idejű kiszűrését, elkerülését vagy éppen gyors javítását szolgáló információcserét a kivitelezőkkel, alvállalkozókkal. A szoftver egységes, könnyen kezelhető platformon biztosítja a feladatok minden résztvevő számára pontosan követhető ütemezését, utólag is nyomon követhető módon rögzíti a felelősségi köröket. Balczó Gáspár a számos gyakorlati példát bemutató ismertetőjében azt is elmondta, az Eurokonzol Kft.-nél számos szoftvert teszteltek, míg végül 2021 decemberében a PlanRadar mellett döntöttek. Az azóta eltelt időszakban 12 még futó és 8 befejezett projektben használták a terméket, amelyet a bécsi székhelyű cég szakemberei az igényeikhez, észrevételeikhez alkalmazkodva folyamatosan fejlesztenek. 

 

A folyamatos megújulást jól mutatja, hogy Dancs Balázs, a PlanRadar magyarországi csapatának tagja hosszasan sorolta az elkövetkező időszakban tervezett változásokat, amelyek közül kiemelkedik a Dokumentum Management (DMS), a naptárnézet és a különösen a terepen dolgozók munkáját megkönnyítő GPS térképnézet fejlesztése, a 360 fokos térkamera funkció a tervrajzokra rajzolás és írás lehetőségének kidolgozása.

 

„A most elindított Kapcsolatépítő rendezvénysorozattal az a célunk, hogy a jelenlegi és jövőbeli partnereinknek lehetőséget, fórumot biztosítsunk az építőipari szoftverek felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok közvetlen megosztására, a közös gondolkodásra, a fejlődési irányok meghatározására” – foglalta össze a kezdeményezés célját Dancs Balázs.

 

Az ágazat előtt álló nehézségeket jól mutatja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai* szerint 2023 februárjában az építőipari termelés volumene 11,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben a bázisidőszaki magas kibocsátás is szerepet játszott. Intő jel, hogy a megkötött új szerződések volumene 44,4, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 36,6, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 49,7 százalékkal esett vissza. A kiutat a hatékonyság, a termelékenység növelése jelenti, amelynek egyik jól bevált és Magyarországon is elérhető eszköze a digitalizáció. 

 

________________________

* Forrás: KSH https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/epi/epi2302.html

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

VoWiFi szolgáltatás a Yettel lakossági ügyfeleinek is

Az üzleti ügyfelek után 2023 decemberétől lakossági ügyfelei számára is díjmentesen hozzáférhetővé teszi a VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást a Yettel. A technológia segítéségével olyan épületekben és belső helyiségekben is elérhető válik a kiváló minőségű hanghívás és – arra alkalmas készülékeken – az SMS-küldés lehetősége, ahol a kültéri mobiljel már gyengébben érhető el, vagy be sem jut odáig: a telefonok a helyi vezeték nélküli internet (WiFi-hálózat) segítségével csatlakozhatnak a mobilhálózatra, teljes lefedettséget biztosítva az épületen belüli WiFi hatósugarán belül.

2023. december 9. 12:19

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 9. 10:21

Hogyan találjuk meg a tökéletes monitort karácsonyra

Az ünnepi szezon már a küszöbön áll, ezért az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere elkészített egy útmutatót, amely garantáltan segít a tökéletes ajándék megtalálásában. 

2023. december 8. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27