A veszprémi Continental nyerte az Év Gyára Projektverseny 2023 Grand Prix díját nagyvállalati kategóriában

forrás: Prím Online, 2023. május 8. 12:41

A Continental technológiai vállalat veszprémi telephelye nyerte az „Év Gyára Projektverseny 2023” Grand Prix díját nagyvállalati kategóriában. A cég veszprémi egységének mind a hat nevezett projektje díjazást kapott, köztük egy aranyérmet is. Emellett a Continental váci üzeme is döntőbe jutott Az év gyártási/termelési projektje kategóriában.

Az elmúlt években még Év Gyára versenyként ismert megmérettetésen a cégcsoport budapesti egysége egymás után háromszor vitte el a fődíjat. Idén pedig a veszprémi telephelynek ítélték a Grand Prix díjat nagyvállalati kategóriában az immáron Év Gyára Projektversenyként meghirdetett eseményen.

 

A veszprémi Continental Karbantartás fejlesztés és digitalizáció, HR stratégia a munkatársak megtartására, Innovatív gyártási megoldás a termelésben, Energiahatékonyság fejlesztése, Komplex adatfelhasználás, illetve Termelési hulladék visszaforgatás témákban nyújtott be pályázatot a GyártásTrend magazin által szervezett versenyre. 

 

A technológiai vállalat veszprémi telephelye mind a hat kategóriában benyújtott pályázatával döntőbe jutott, Az év digitalizációs projektje a gyártásban kategóriában pedig első helyezést ért el. A verseny zsűrije külön kiemelte a leadott pályázatok magas minőségét és szakmai színvonalát.

 

 

„Idén ünnepeljük a veszprémi Continental alapításának 30. évfordulóját, így nagyszerű születésnapi ajándéknak tekintjük, hogy egy ilyen erős szakmai mezőnyben épp ebben az évben nyertük el az Év Gyára Projektverseny Grand Prix elismerését. Telephelyünkön a világ szinte valamennyi autógyártójának fejlesztünk és gyártunk különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és a menetkényelem növeléséhez. Célunk, hogy kiváló minőségű, fenntartható és versenyképes termékeket szállítsunk ügyfeleinknek, ezzel hozzájárulva a balesetmentes közlekedés mihamarabbi megvalósításához. A kapott díjak kiváló visszajelzést jelentenek számunkra, hogy jó úton haladunk víziónk eléréséhez. Köszönettel tartozom minden kollégánknak és partnerünknek, akik hozzájárultak fejlődésünkhöz” – mondta el Dapsy Zoltán, a veszprémi Continental ügyvezető igazgatója.

 

A vállalat Veszprémben gyártási tevékenységét 2001-ben egészítette ki kutatás-fejlesztési központtal, ahol a legújabb generációs járműdinamikai és menetbiztonsági megoldásokat fejlesztik és tesztelik. Emellett a veszprémi Continental rendelkezik Kelet-Európa legnagyobb vállalati tulajdonban lévő tesztpályájával is, ahol a cég munkatársai elektronikus vezérlésű fékrendszerek és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak egy balesetmentes jövő biztosítása érdekében. 

 

A Continental váci telephelye is sikeresen szerepelt a megmérettetésen. A termelési terület optimalizálását, az anyagmozgatás 400 százalékos kapacitásfejlesztését, valamint a munkatársak fejlesztésén keresztül a magasabb minőségű munkavégzést elősegítő lépéseiket összefoglaló pályázatuk Az év gyártási/termelési projektje kategóriában szintén döntőbe jutott. 

 

A GyártásTrend technológiai magazin 2015 óta rendezi meg az Év Gyára versenyt, melynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. 2023-ban – megőrizve a verseny szakmaiságát, de más módszerrel – egy új projektverseny keretében díjazta a leginnovatívabb gyártási, termelési projekteket, amelyek reflektálnak a megváltozott környezeti és gazdasági helyzetekre és jó gyakorlatokkal járnak élen, így hatékony választ adnak korunk aktuális kihívásaira, beleértve az energiakrízist, a nyersanyaghiányt, a munkaerő toborzásának és megtartásának aktuális nehézségeit.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

A befektetők nem hisznek a fenntarthatósági jelentéseknek

Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a szerint a fenntarthatósági teljesítményről szóló vállalati jelentések megalapozatlan állításokat tartalmaznak – áll a PwC 2023-as globális befektetői felmérésében. Ezért nem is meglepő, hogy a megkérdezettek több mint fele (57%) nagyobb transzparenciát és következetességet szeretne látni a fenntarthatósági jelentésekben.

2023. december 7. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27