Metaverzum és avatárok: hódít a világ első Web3-as valóságshow-ja

forrás: Prím Online, 2023. május 19. 15:40

Tizenkét startup verseng a „nagy Web3 vállalkozó” díjért a Binance nemrég bemutatott, Build The Block című új online valóságshow-jában. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje az első, aki a metaverzumban készített reality-t. 

A Binance nemrég mutatta be forradalmi, Build The Block című új globális digitális sorozatát, amelyben a Web3-as startupok versenyeznek a cég első díjáért. A műsorformátum egyszerre formabontó és formateremtő: a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén kívül még senki sem indított reality-t a metaverzumban.  

 

A sorozatban tizenkét startup verseng az első díjért: mindegyik azért küzd, hogy saját projektjén keresztül lenyűgözze a közönséget és a szakmai zsűrit. Utóbbit Yi He, a Binance társalapítója; Yibo Ling, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese; Guy Turner, a Coin Bureau társalapítója; Azeem Khan, a Világgazdasági Fórum Kriptó Fenntarthatósági Koalíciójának tagja, és Robby Yung, az Animoca Brands vezérigazgatója alkotja. A műsor házigazdája a műfaj egyik legismertebb arca: Justin Bratton, az Asia’s Got Talent műsorvezetője.

 

 

A műsor célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a startupok visszajelzést és tanácsokat kapjanak a potenciális befektetőktől. A versenyzőket több mint 900 jelentkező közül választották ki. A résztvevők élőben versenyeznek a teljes egészében virtuális valóságshow-ban egy hatalmas stúdió közönsége és a zsűri előtt. A műsort a Binance Studio, a cég házon belüli globális Web3 kreatív stúdiója készítette. A teljes cselekmény a metaverzumban játszódik, virtuális kamerák segítségével. A sorozat tényleges versenyzői valójában virtuális emberi avatárok.

 

A műsor hét részben kerül adásba a Binance YouTube-csatornáján és a cég saját platformján, a Binance Live-on. Már az első részben is olyan nagypályás játékosok mérkőznek meg egymással, mint a Mind Network és a Kryptoskatt. A Mind Networköt, amely a mesterségesintelligencia-elemzési lehetőségeit teszi elérhetővé a blokklánc-technológiában, Dr. Mason Song, a Citybank korábbi AI- és blokklánc-vezetője, George Shao az Alibaba adatszakértője és a neves netbiztonsági szakértő, Dennis Song alapította. A kriptovalutákkal kapcsolatos adózási, portfóliókezelési, jelentéstételi teendőkben hatékony segítséget nyújtó Kryptoskatt-ot Sukesh Tedla, a Telos társalapítója, a The Swedish Blockchain Association tagja hozta létre.

 

Az epizódok visszanézhetők, a finálét június 2-án, pénteken rendezik. A tizenkét versenyző csapat között megtalálható többek között a Web3 finanszírozását lehetővé tevő szoftverfejlesztő cég, adatvédelmet kínáló platform, globális mikrofizetéseket felgyorsító vállalat, illetve blokkláncplatform is. Szerepel a show-ban videójátékot, Web3-alkalmazások belépési korlátait fejlesztő, valamint internetes adatvédelemmel foglalkozó cég is. 

 

„A Build The Block a Binance legújabb innovatív kísérlete, amely az iparág első metaverzumbeli befektetési versenyét hozza létre. A program kiemelkedően sok vállalkozót és startuppert vonzott, hogy bemutathassák Web3-projektjeiket. Bízunk benne, hogy az egyedülálló formátum másokat is további innovációra ösztönöz" – mondta Yi He.

 

Hozzátette: hisznek a metaverzum és a blokklánc-technológia lehetőségeiben – céljuk, hogy az új platformokon aktív közösséggel együttműködve építsék az internet jövőjét.

Kulcsszavak: Binance Web3

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04