Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

forrás: Prím Online, 2023. június 8. 09:55

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

A drift tricikliket eredetileg az 1970-es években fejlesztették ki, hogy lejtmenetben drifteljenek a kanyarokban. A kaliforniai rajongó, Marty Spellman számos motor nélküli drift triciklit készített, hogy a barátaival versenyezhessen. Azóta a drift triciklizés a világ minden táját meghódította Ausztráliától és Új-Zélandtól Európáig.

 

 

A driftelés a hátsó kerekek tapadásának szándékos elvesztésével jár. Más szóval, a jármű ellenőrzött módon túlkormányzott, hogy állandóan nagy sebességgel tudjon manőverezni a kanyarokban. Ehhez a projekthez az egyenletes utakon való vezetés egy 200 köbcentis, 6,5 lóerős Honda motort igényelt. Ugyanígy ahhoz, hogy a tricikli driftelni tudjon, kemény műanyag csöveket kellett a hátsó abroncsokra nyomni, amihez számos PVC csőre volt szükség.

 

A norelem a Müncheni Műszaki Iskola hallgatóit támogatta több alkatrész átadásával. A csúszóvezetőből és sínből álló csúszórendszer lehetővé teszi az ülések nagyon kis holtjáték melletti pontos beállítását. Ezt a csúszórendszert azután a kerethez rögzítik, és norelem rögzítőcsapokkal rögzítik, hogy ne mozduljon el. A vázra ezenkívül egy norelem gumi csapágyat szereltek fel, ami csökkenti a motor vibrációját, így megelőzhetők a láncvédő, a motor vagy a váz esetleges sérülései.

 

 

Ez a projekt egy újabb állomása a számtalan diákprojektnek, amiket a norelem az elmúlt években támogatott. Minden lehetőség, ami egy olyan projekthez biztosít alkatrészeket, ahol bármely feldolgozóipari terület továbbfejlődhet, teljesíti a norelem ACADEMY felvállalt céljait. Az általános alkatrészekkel kapcsolatos termékképzéstől a tervezési témakörök széles körére vonatkozó műszaki képzésig a norelem ACADEMY arra vállalkozott, hogy a mérnöki tehetségek fejlődését és tudásmegosztását karrierjük minden szakaszában támogassa.

 

Emellett a norelem ACADEMY a fiatal tehetségek célzott támogatásával egy üzleti ideológiát is megvalósít. Ennek kulcsfontosságú eleme az oktatási és hallgatói projektek népszerűsítése, amihez a norelem ingyenes anyagokat, köztük felbecsülhetetlen értékű technikai tanácsokat biztosít a norelem szakértőitől.

Kulcsszavak: norelem ACADEMY norelem

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59