Mitől lesz hatékony egy weboldal?

forrás: Prím Online, 2023. július 25. 08:31

Attól, hogy megrendeléseket generál, legalábbis vállalkozóként ezt gondolhatjuk. De vajon tudjuk azt is, hogy mitől válik vonzóvá a weboldalunk a vevőink szemében? Ha pedig nincs elég érdeklődőnk, ismerjük-e ennek az okait? Összegyűjtöttük, hogy milyen tényezőkön múlik, hogy a honlapunk egy igazi vásárlómágnes vagy sem.

Tippek profiktól profiknak

 

Vállalkozóként biztos, hogy szembesültünk már a frusztráló ténnyel: sajnos nem lehetünk minden területnek a szakértői. A termelés, a munkafolyamatok koordinálása, a marketing vagy az adminisztráció négy külön munkaterület - így teljesen más készségeket igényelnek. Épp, ahogyan a honlapkészítés, és a kész oldal karbantartása is. Ha szakértőkre bíznánk honlapunk elkészítését, üzemeltetését vagy online marketingjét, az itnav.hu csapatánál megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatást.
 

 

 

Ilyen egy vevőbarát weboldal

Ha az alábbiak igazak weboldalunkra, akkor megnyugodhatunk: semmilyen gond nincs vele. Milyen is tehát egy igazán jó weboldal?

 

 • Jól SEO-zott
   

A siker első mércéje, hogy mennyien ismernek minket és vásárolnak tőlünk. A vásárlókedvet azonban semmi sincs, ami jobban fellendítené, mint az, ha a Google első találatai között a mi cégünk is szerepel. Ezt a honlap keresőoptimalizálásával (SEO) érhetjük el.

 

 • Megfelelőek a beállításai
   

Ha valamiért még nem vagyunk a kereső élén, az nemcsak az ismertségünk hiányából fakadhat. A weblap beállításainak ellenőrzése nyomán például könnyen kiderülhet, hogy mindössze bizonyos beállítások miatt sorolt a Google hátrébb minket, mint szeretnénk.

 

 • Gyorsan betölt
   

Sokáig kell várnunk, ameddig a főoldal betöltődik, vagy az egyik menüpontból a másikba léphetünk? Ezt érdemes minél hamarabb orvosulnunk, mert sajnos az érdeklődőinket hamar elriaszthatja egy nem megfelelően használható weboldal.

 

 • Időről időre karbantartott

 

Egyetlen kert sem marad szép, ha nem gondozzuk - így weboldalunkat sem hagyhatjuk őrizetlenül anélkül, hogy a működés problémássá válását kockáztatnánk. A tartalom naprakészen tartása, a honlap motorjának és a kiegészítő programok működésének felügyelete elengedhetetlen rövid és hosszú távon is.

 

 • Akadálymentesített

 

Ezt azt jelenti, hogy a látáskárosodással élő személyek számára is olvashatóvá tesszük honlapunkat - tehát ők a saját eszközeikkel is tudnak rajta tájékozódni.

 

Több lábon állni: a kulcs a fennmaradáshoz

 

Még nem rendelkezünk weboldallal, és nem is vagyunk benne biztosak, hogy szükségünk van rá? Vannak vállalkozások, melyeknek a híre szinte maguktól, “szájról szájra” terjed. Ha a miénk is ilyen, vagy úgy látjuk, bőven elég megrendelésünk jön a közösségi médiából, nem muszáj azonnal beruháznunk egy honlapba. Ám ha már egyre kevesebb érdeklődőt tudunk megszólítani szolgáltatásunkkal, érdemes minél több lábra állítanunk marketingünket. 

 

Ha nem korlátozzuk cégünk hirdetését közösségi médiára vagy pusztán az ajánlásokra, jóval szélesebb, potenciális vásárlótömegeket érhetünk el. Ezzel pedig biztosíthatjuk, hogy még nagyon sokáig azzal foglalkozhassunk, ami szívünknek a legkedvesebb.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Játszani jó! A kutyád is ezt gondolja!

Ha kutyád van, akkor nagyon sokféle dolgot kell a számára beszerezned. Azonban nem csupán az alapvető felszerelésekre kell gondolni, mint a fekhely vagy az élelem, hanem arra is, hogy mivel fogod tudni lefoglalni őt napközben.

2023. november 1. 22:23

Mire figyeljünk külföldi munkaerő toborzása esetén?

A vendégmunkások alkalmazása számtalan területen nyújthat azonnali segítséget. Magyarországon jelenleg rengeteg betöltetlen pozíció van, amelyeket egyszerűen hazai forrásból szinte lehetetlen feltölteni. Ennek több oka is van, a munkaerőhiány pedig nem látszik enyhülni a közeljövőben.

2023. november 1. 22:01

Szilveszteri parti a 70-es évek hangulatában

Régóta él az a mondás, hogy ahogy befejeztük az óévet és elkezdtük az újat, olyan lesz az egész évünk. Ennek megvalósítására mi sem lehet jobb lehetőség, mint az, ha egy szilveszteri partin töltjük az év utolsó estéit.

2023. november 1. 21:05

Tippek a sikeres álláskereséshez

Az álláskeresésnek is megvannak a nehézségei, buktatói, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek minél hamarabb megtalálni az álommunkát.

2023. november 1. 15:01

Kiegyensúlyozott táplálás kiváló minőségű eledellel

Kedvencünk egészsége szempontjából döntő, hogy mivel tápláljuk, ez ugyanis meghatározza az általános jóllétét, fizikai állapotát, sőt, még a hangulatát is. Napjaink bőséges kínálata egyszerre jelent könnyebbséget és nehézséget, hiszen ahhoz, hogy valóban eligazodjunk, ismernünk kell néhány alapszabályt.

2023. november 1. 14:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27