Mitől lesz hatékony egy weboldal?

forrás: Prím Online, 2023. július 25. 08:31

Attól, hogy megrendeléseket generál, legalábbis vállalkozóként ezt gondolhatjuk. De vajon tudjuk azt is, hogy mitől válik vonzóvá a weboldalunk a vevőink szemében? Ha pedig nincs elég érdeklődőnk, ismerjük-e ennek az okait? Összegyűjtöttük, hogy milyen tényezőkön múlik, hogy a honlapunk egy igazi vásárlómágnes vagy sem.

Tippek profiktól profiknak

 

Vállalkozóként biztos, hogy szembesültünk már a frusztráló ténnyel: sajnos nem lehetünk minden területnek a szakértői. A termelés, a munkafolyamatok koordinálása, a marketing vagy az adminisztráció négy külön munkaterület - így teljesen más készségeket igényelnek. Épp, ahogyan a honlapkészítés, és a kész oldal karbantartása is. Ha szakértőkre bíznánk honlapunk elkészítését, üzemeltetését vagy online marketingjét, az itnav.hu csapatánál megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatást.
 

 

 

Ilyen egy vevőbarát weboldal

Ha az alábbiak igazak weboldalunkra, akkor megnyugodhatunk: semmilyen gond nincs vele. Milyen is tehát egy igazán jó weboldal?

 

 • Jól SEO-zott
   

A siker első mércéje, hogy mennyien ismernek minket és vásárolnak tőlünk. A vásárlókedvet azonban semmi sincs, ami jobban fellendítené, mint az, ha a Google első találatai között a mi cégünk is szerepel. Ezt a honlap keresőoptimalizálásával (SEO) érhetjük el.

 

 • Megfelelőek a beállításai
   

Ha valamiért még nem vagyunk a kereső élén, az nemcsak az ismertségünk hiányából fakadhat. A weblap beállításainak ellenőrzése nyomán például könnyen kiderülhet, hogy mindössze bizonyos beállítások miatt sorolt a Google hátrébb minket, mint szeretnénk.

 

 • Gyorsan betölt
   

Sokáig kell várnunk, ameddig a főoldal betöltődik, vagy az egyik menüpontból a másikba léphetünk? Ezt érdemes minél hamarabb orvosulnunk, mert sajnos az érdeklődőinket hamar elriaszthatja egy nem megfelelően használható weboldal.

 

 • Időről időre karbantartott

 

Egyetlen kert sem marad szép, ha nem gondozzuk - így weboldalunkat sem hagyhatjuk őrizetlenül anélkül, hogy a működés problémássá válását kockáztatnánk. A tartalom naprakészen tartása, a honlap motorjának és a kiegészítő programok működésének felügyelete elengedhetetlen rövid és hosszú távon is.

 

 • Akadálymentesített

 

Ezt azt jelenti, hogy a látáskárosodással élő személyek számára is olvashatóvá tesszük honlapunkat - tehát ők a saját eszközeikkel is tudnak rajta tájékozódni.

 

Több lábon állni: a kulcs a fennmaradáshoz

 

Még nem rendelkezünk weboldallal, és nem is vagyunk benne biztosak, hogy szükségünk van rá? Vannak vállalkozások, melyeknek a híre szinte maguktól, “szájról szájra” terjed. Ha a miénk is ilyen, vagy úgy látjuk, bőven elég megrendelésünk jön a közösségi médiából, nem muszáj azonnal beruháznunk egy honlapba. Ám ha már egyre kevesebb érdeklődőt tudunk megszólítani szolgáltatásunkkal, érdemes minél több lábra állítanunk marketingünket. 

 

Ha nem korlátozzuk cégünk hirdetését közösségi médiára vagy pusztán az ajánlásokra, jóval szélesebb, potenciális vásárlótömegeket érhetünk el. Ezzel pedig biztosíthatjuk, hogy még nagyon sokáig azzal foglalkozhassunk, ami szívünknek a legkedvesebb.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen a zenehallgatás luxusminőségben?

A zene szeretete minden emberben közös pont, de valahogy mégis mindenki másképp műveli. A fiatal generáció például főként okostelefont, Bluetooth hangszórót és fülhallgatót használ ehhez, valaki pedig megelégszik a laptop vagy a televízió beépített hangszóróival is. Ám az, aki audiofilnek vallja magát, az egy teljesen más szintet képvisel.

2023. szeptember 1. 23:21

Fogászati kontroll örömmel, félelmek nélkül?

Elgondolkodtató, hogy miért alakul ki legtöbbünkben már gyerekként egyfajta félelem a fogászati vizsgálatok kapcsán. A válasz viszonylag egyszerű, ennek oka a nevelésben keresendő. Éppen ezért érdemes tisztában lennünk vele, hogy milyen sok múlik ezen és mekkora szerepünk lehet ebben szülőként.

2023. szeptember 1. 23:16

Menj biztosra, válassz prémium céges ajándékokat!

Szinte kötelező jellegük ellenére a céges ajándékok nagy jelentőséggel bírnak, éppen ezért minden vállalkozásnak meg kell fontolnia ezek beszerzését üzleti partnereik számára.

2023. szeptember 1. 23:11

Miért érdemes bevezetni az arcápolási rutinba a retinaltartalmú készítmények használatát?

A hölgyek számára kevés félelmetesebb dolog akad a világon, mint az öregedés. Ennek jelei ráadásul az arcon mutatkoznak meg először, így ez az a terület, amire fokozottan érdemes odafigyelni, ha szeretnénk sokáig megőrizni fiatalságunkat. Egyes kozmetikai hatóanyagok pedig ebben remek segítséget nyújtanak.

2023. szeptember 1. 23:05

Tudnivalók a számlázóprogramok bejelentési kötelezettségéről

Mit jelent a gyakorlatban, és kire vonatkozik a számlázóprogramok bejelentési kötelezettsége? Egyáltalán hogyan lehet eleget tenni ennek a szabálynak, és miért tanácsos odafigyelni a gyakorlatára?

2023. szeptember 1. 22:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59