Milyen a zenehallgatás luxusminőségben?

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 1. 23:21

A zene szeretete minden emberben közös pont, de valahogy mégis mindenki másképp műveli. A fiatal generáció például főként okostelefont, Bluetooth hangszórót és fülhallgatót használ ehhez, valaki pedig megelégszik a laptop vagy a televízió beépített hangszóróival is. Ám az, aki audiofilnek vallja magát, az egy teljesen más szintet képvisel.

 

Profi hangrendszer a saját igényekre szabva

 

Bár erősítőt és hangfalakat lényegében bármelyik műszaki üzlet szórakoztatóelektronikai részlegén lehet találni, hatalmas különbség van az úgynevezett konzumer termékek és például a Stream Audiónál elérhető Audio Physic hangfalak között.

 


 

Ez persze már első ránézésre, az árakon is jól látszik, és ekkor sokakban rögvest fel is merül a kérdés: vajon mit kapunk egy ekkora összegért? A válasz pedig az, hogy prémiumminőséget. Hogy ezt mit jelent, azt szavakkal elmondani nem lehet, hanem érezni, hallani kell. 

 

Épp ezért, aki high-end szegmensben gondolkodik, az csak a lehető legritkább esetben vásárol bármilyen berendezést anélkül, hogy előtte kipróbálná. Erre lehetőséget biztosít többek között a Stream Audio bemutatóterme is, ahol exkluzív környezetben, szaktanácsadással kiegészítve segítik az érdeklődőt az igényeinek legmegfelelőbb hangrendszer összeállításában.

 

Hiszen a “jó hangzás” mint olyan relatív, ugyanis minden ember hallása egy kicsit más, mert az érzékszerveink nem egyformán működnek. Így fordulhat elő, hogy míg valaki mondjuk az egyik Audio Physic hangfalban túl sok magasat vél felfedezni, addig a széria egy másik terméke viszont tökéletes hangzást biztosít számára. Ezzel viszont nincs semmi gond, különbözőek vagyunk, így az igényeink és az ízlésünk is eltérő.

 

Stílusos megjelenés

 

Az Audio Physic hangfalakat egy német gyártó készíti, különleges ismertetőjegyük pedig a magasfényű zongoralakk bevonat, mely luxuskülsőt kölcsönöz a termékeknek, és lehetővé teszi azt, hogy bármilyen lakókörnyezetben jól mutassanak. 

 

Egy ilyen hangfalszett egyaránt elhelyezhető egy régiesen elegáns és egy minimalista, ultramodern stílusú enteriőrben is, csak arra figyeljünk, hogy rendszeresen tisztítsuk, ugyanis a por és az ujjlenyomatok sokat elvesznek a szépségéből. 

 

A különleges “ferde” kialakítás szintén nagyon látványos, hiszen elsőre úgy tűnik, mintha a hangfal nem egyenes talajon állna, de tüzetesebben megvizsgálva máris látható, hogy ez nem tévedés, ezek a készülékek szándékosan ilyen egyedi dizájnnal készültek.

 

A hangfal csak a kezdet

 

Egy high-end hangrendszernek bár fontos eleme a hangfal, de közel sem ez az egyetlen részegység, aminek a kiválasztására oda kell figyelni. A készülékek ugyanis csak akkor tudják megmutatni, mire képesek valójában, ha a megfelelő erősítővel, kábelekkel kötjük össze őket, illetve maga a lejátszott hangforrás is kiváló minőségű. 

 

Ezenfelül lényeges még a szoba akusztikai kialakítása, hogy a hangok ne torzuljanak, hanem úgy érjenek el hozzánk, ahogyan kell.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen a zenehallgatás luxusminőségben?

A zene szeretete minden emberben közös pont, de valahogy mégis mindenki másképp műveli. A fiatal generáció például főként okostelefont, Bluetooth hangszórót és fülhallgatót használ ehhez, valaki pedig megelégszik a laptop vagy a televízió beépített hangszóróival is. Ám az, aki audiofilnek vallja magát, az egy teljesen más szintet képvisel.

2023. szeptember 1. 23:21

Fogászati kontroll örömmel, félelmek nélkül?

Elgondolkodtató, hogy miért alakul ki legtöbbünkben már gyerekként egyfajta félelem a fogászati vizsgálatok kapcsán. A válasz viszonylag egyszerű, ennek oka a nevelésben keresendő. Éppen ezért érdemes tisztában lennünk vele, hogy milyen sok múlik ezen és mekkora szerepünk lehet ebben szülőként.

2023. szeptember 1. 23:16

Menj biztosra, válassz prémium céges ajándékokat!

Szinte kötelező jellegük ellenére a céges ajándékok nagy jelentőséggel bírnak, éppen ezért minden vállalkozásnak meg kell fontolnia ezek beszerzését üzleti partnereik számára.

2023. szeptember 1. 23:11

Miért érdemes bevezetni az arcápolási rutinba a retinaltartalmú készítmények használatát?

A hölgyek számára kevés félelmetesebb dolog akad a világon, mint az öregedés. Ennek jelei ráadásul az arcon mutatkoznak meg először, így ez az a terület, amire fokozottan érdemes odafigyelni, ha szeretnénk sokáig megőrizni fiatalságunkat. Egyes kozmetikai hatóanyagok pedig ebben remek segítséget nyújtanak.

2023. szeptember 1. 23:05

Tudnivalók a számlázóprogramok bejelentési kötelezettségéről

Mit jelent a gyakorlatban, és kire vonatkozik a számlázóprogramok bejelentési kötelezettsége? Egyáltalán hogyan lehet eleget tenni ennek a szabálynak, és miért tanácsos odafigyelni a gyakorlatára?

2023. szeptember 1. 22:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59