Tarolt az ELTE az ICPC Programozói Verseny magyar fordulójában

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 09:57

A legrégebbi és legrangosabb nemzetközi programozói verseny magyarországi fordulóján ELTE-s csapatok végeztek az első öt helyen, a dobogósok vesznek majd részt a decemberi ljubljanai regionális döntőben.  

Az ELTE Informatikai Kar adott otthont a nemzetközi  ICPC  programozói csapatverseny magyar fordulójának, ahol hazai egyetemek hallgatóiból álló 3 fős csapatok mérték össze tudásukat.

 

A versenyen összesen 32 csapat indult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Az első öt helyezés mindegyikét az ELTE csapatai szerezték meg. 

 

 

Az ELTE-1 elnevezésű csapat (Gyimesi Péter, Noszály Áron, Varga Péter) kilenc megoldott feladattal kiemelkedett a mezőnyből és a dobogó tetejére álhatott. Négy másik ELTE-s csapat egyaránt 7-7 feladatot teljesített, így az időeredmények alapján a második helyet a Rühös állat (Máté Lőrinc, Melján Dávid, Nádor Benedek), míg a harmadikat az Árvíztűrő Tükörfúrógép (Csizmadia Miklós, Dékány Csaba, Makrai-Kis Balázs) szerezte meg.

 

Ez a három csapat képviselheti az ELTE-t december elején a szlovéniai Ljubljanában a közép-európai regionális fordulóban, mely hagyományosan az ICPC versenyek egyik legerősebb etapjának számít. 

 

A magyar forduló szervezéséért, a feladatsor összeállításáért és a technikai lebonyolításért Németh Zsolt adjunktus, Nikházy László, az ELTE IK Informatikai Doktori Iskola hallgatója és Pőcze Barnabás informatikus hallgató feleltek.

A részletes eredmények az ICPC Hungary oldalán tekinthetők meg. 

 

Az International Collegiate Programming Contest (ICPC) az 1970-es évek óta gyűjti össze a világ legjobb fiatal programozóit, a nagy presztizsű versenyen évente mintegy 50 ezer egyetemista vesz részt, a világ 111 országának 3 ezer egyetemét képviselve.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27