MatávCom–Hewlett-Packard együttműködés

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 29. 08:14
Együttműködési megállapodást kötött a MatávCom és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. a komplex vállalatirányítási rendszerek, illetve az alkalmazásszolgáltatások (Application Service Provision - ASP) közös megvalósítására és üzemeltetésére - közölték a két cég képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A sajtótájékoztatón Bedő Erik, a MatávCom vezérigazgatója elmondta: az ASP-szolgáltatás bevezetéséhez a társaságnak 30-100 millió forint közötti összegű fejlesztést kell végrehajtania. Hozzátette: egyrészt azért nem kell nagyobb összeget fordítaniuk erre, mert saját infrastruktúrájukra építve alakítják ki az új szolgáltatási környezetet, másrészt pedig maguk is bérlik a szolgáltatáshoz szükséges hálózati eszközök, például a szerverek kapacitását s a telekommunikációs vonalakat.

Bedő Erik közölte: csak olyan mértékben fejlesztik az ASP szolgáltatásukat, amilyen mértékben a piac növekedése megköveteli. Hozzátette: nem követik az internetes cégek azon gyakorlatát, miszerint előbb hatalmas kapacitásokat építenek ki, s csak azután toborozzák a felhasználókat.

A vezérigazgató a magyar ASP-piac nagyságát nem kívánta megbecsülni, ám elmondta, hogy az első évben néhány ezer felhasználóra számítanak ezen a területen.

Kulcsszavak: Matávcom HP-hu ASP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38