Kürt: adatbiztosítási k+f projekt

, 2001. április 12. 18:52
A Kürt Computer Rendszerház Rt., az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete, valamint a Veszprémi Egyetem Matematikai és Számítástechnikai Tanszéke, mint a pályázat céljából alakult konzorcium, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programokhoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési projektet indított el az "Informatikai Biztonsági Technológia és Adatbiztosítás" témájában.
A Széchenyi-terv keretében benyújtott pályázat elsődleges célja az informatikai kockázatkezelési és adatbiztosítási rendszer alapjainak megteremtése. Mivel az adatbiztosítás értékmeghatározása jelentősen eltér az egyéb vagyoni érték meghatározásától, ezért kiemelt fontosságú kutatási területnek számít az objektív informatikai értékmeghatározás módszertanának kidolgozása.

A projekt keretében kidolgozandó módszertan megteremti a homogén, egyszerű és áttekinthető informatikai infrastruktúra alapjait, amelyek segítségével meg lehet tervezni azoknak az eljárásoknak a bevezetését is, amelyek garantálhatják, hogy a jövőben az informatikai infrastruktúra magasabb biztonsági szinten működhessen.

A Kürtnek - adatmentési tevékenységéből eredően - nagy mennyiségű, tudományosan feldolgozatlan információ van birtokában az informatikai katasztrófák bekövetkezésével és az adatvesztések okaival kapcsolatban. Ezekből az adatokból a konzorcium résztvevői közösen kívánják meghatározni azokat a tényezőket, amelyek egy-egy szervezetre nézve konkrét informatikai fenyegetettségeket jelenthetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás